Търси

Елеазар Хараш: Любовта е, която прави човека подобен на Бога (ИНТЕРВЮ)

12.09.2020 г.
5866
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Бог и Грехопадението - отговорът на този въпрос трябва да го търсим в Бог, в Учителя, в тези, които са участвали, които са били там, а не онези, които си въобразяват.

Бог е станал Тайна за да има развитие.

Бог е станал Тайна Непознаваема за да се учиш и никога да не спираш развитието си, защото ако интересът ти спре, с това ти ще парализираш Божествените сили в себе си. Ето защо Бог е Тайна за всички същества и Мистерия за Боговете.

Любовта е, която прави човека подобен на Бога, а не вярата и не знанието. Змията учи хората да знаят, но тя не е Любов. Змията е знаеща, но е изгубила Любовта.

Който няма стремеж към Бога си прави самопроклятие и Учителя казва, че "змията е мъртва светлина в човека." Тя ражда привидните истини. Всички тези - илюзии, заблуждения...И Учителя казва: "Когато слънчевия лъч падне върху една змия, използва ли го тя? Тя си прави отрова за да покоси жертвата си."  Змията е същество на енергията, а не на Любовта.

В Грехопадението е скрито израстване, а в Древното зло няма израстване. В грехопадението на Адам и Ева има развитие, а развитието означава Спасение.

* очаквайте пълен текст от цялото видео


 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12