Елеазар Хараш - Как е създаден гласът, огънят и пирамидите (ВИДЕО)

07.04.2017 г.
5285
Добавена от: Портал12
1 коментара
Пирамидите са част от цивилизацията на боговете. Те се разкриват само на расата на боговете и същевременно те казват и напомнят, че и ние сме богове. В Библията точно това е казано: „Богове сте!“, не е казано Хора сте.

Тези, които са повярвали, че са хора – духа им е паднал и е станал човек. Ние сме забравили своя произход. Голяма тайна има гласът, той е създал пирамидите – казва Тот. Той казва още, че гласът може да превръща енергията в материя. Божият глас – казва той – е вечният господар, а гласовете са създадени като посредници и инструменти. Определени гласове могат да задвижват божията сила. Гласът носи тайна.

Той е превърнал енергията във вещество, в пирамида, но тази мъдрост принадлежи на мъдростта на боговете и на съвкупност от жреци. Гласът е тайна, ще обясня. Тъй като учените не знаят как е създаден, гласът е особен род тънка енергия, слязла от същността от нашият дух, т.е. духът е отделил от себе си специално енергийно излъчване – огнено излъчване, после влиза в него, в този отломък, това излъчване и този дух слиза надолу и се превръща в глас. Нещо е слязло от духа и се е превърнало, преобразувало се е в глас.

Друго излъчване на духа е създало огъня – друга тайна на живота. Въобще тайните на живота се намират в духа, а не в звездите. Човешкият дух знае пътя към божия дух и затова в Библията се казва, че само той има право да изследва тайните на Бога – човешкият дух има дълбоко право. Ще обясня само защо. Бог е създал душата, а Абсолюта е създал Духа. Бог е създал вечността, а Абсолюта е създал Безкрая, но понеже Учителя казва, че Абсолюта никъде не може да се побере – нито във Вселената, нито извън нея. Той се ограничава, слиза на по-ниско ниво, пак несътворено и става Бог. Той е един и същ. След време този Бог ще насочи всички същества към Абсолюта, т.е. от Вечността към Безкрая и Мистерията.

Пирамидите са слезли от безвремието, от вечността. Те са пазители на древна наука. Върхът на пирамидата означава, че има един единствен Бог. Няма 2 бога, няма върхове, няма друг двигател във всички светове освен този връх, той движи всичко. Библията казва: „Бог е цар велик на всички богове“, в Исая се казва: „Има ли Бог освен мене?“ – това е все този връх на пирамидата. Бог е пирамидата. Бог е върхът, но не всеки има душа, с която да се придвижва към Истината, казва древният Тот.

За да имаш душа трябва да си я заслужил чрез многобройни усилия, от много прераждания, т.е. трябва да си се стремил към чистота, към духовност и към божественост. За Бог е казано – Ти си върхът, който стои там от милиарди години. Пирамидите не са място в света, те са поставени в света, но те са място във вечността и идея на безкрая. 

 
Свързани публикации

13.10.2016 г.
8744

Учени разкриват мистериозна връзка между пирамидите в Египет и пирамидата на планетата Церера

Наскоро мисията Dawn на НАСА най-накрая влезе в орбитата на Церера. Само една от най-мистериозните констатации беше пирамида върху повърхността на планетата, висока три мили. НАСА няма обяснение за това как се е озовала там и защо изобщо съществува
07.04.2017 г.
2240

Елеазар Хараш: Сфинксът и голямата пирамида слизат в Египет като ново начало (ВИДЕО)

Мъдрите текстове на пирамидите са съставени от хелиополски жреци. За Хелиопол се знае, че е съществувал преди създаването на Земята. Въобще всичко първо съществува горе и после се пренася. Това е идея преди Земята и затова древния Тот казва: „Египет е образ на небесата“.
Коментари: 1
 • . .
  07.04.2017 г., 11:51 ч.
  1     0

  "Вземете, за пример, в ларинкса си вие имате една малка ципица, за направата на която са отишли най-малко 100 милиона английски лири. Материалите, които са употребени за направата на тази ципица, са взети от Слънцето, от всички планети, както и от най-далечно стоящите звезди. Цели експедиции са ходили по тия места, за да доставят нужните материали за създаване на ципицата на ларинкса. Магическа ципица е тя. Така е създадена, че каквото кажете с нея, да стане. Някои наричат това място „Адамова ябълка“. Да, там е Адамовата ябълка, но на това място е ципицата, с която може да се пее, да се говори.  

  Казвате: „Защо Господ ми е дал този ларинкс?“ Господ ти е дал този ларинкс да пееш и да печелиш пари с него; дал ти го е да печелиш приятели с него; дал ти го е да укротяваш зверове с него; дал ти го е, като стане бездъждие, да кажеш една дума и дъждът да дойде; като кажеш на Слънцето да изгрее, да изгрее, ако е залязло; като кажеш на умрелия да стане и да оживее, да оживее; като кажеш на някой да се роди, да се роди; ако някой се колебае и не иска да се ожени, като му кажеш да се ожени, и той да те послуша. Магическа сила се крие в тази ципица. Каквото кажеш да стане, става. Като знаете това, човек трябва да се пази какво ще каже. "  

   

  беседа "Икономия в природата"  

  https://triangle.bg/books/1936-09-27-10.1999/1937-03-28-10.html

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай