Търси

Елеазар Хараш: Излъчващата Любов е най-действащата целебна Сила (ВИДЕО)

22.11.2020 г.
2742
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Не е трудно да лекуваш човека: достатъчно е да го обгърнеш с Любовта си и да проникнеш в него. Тогава болестта, която е живо същество, ще усети тази Любов и ще отстъпи.

Превърни болния в нещо много важно за тебе и пусни Любовта си да тече към него. Забравѝ останалия свят и изпращай лъчите на Любовта си върху болния. 

Вие знаете: когато човек е болен, кого иска да види? Този, който най-много обича. Може да иска малко и лекаря да види, и някои други, но най-много иска да види човека на Любовта - защото там тайно тече тази енергия, която отвътре го въздига.

Силата, която лекува, това е Любящата Сила в тебе. Излъчващата Любов е най-действащата целебна Сила. Това, което прониква във всичко, е Любовта; лъчите ѝ не признават прегради.

Болестта е маскиран дух, който бяга от любящата сила. Дълбокото любящо чувство винаги тече като Чист поток, като Чиста радост. Истинската Любов е преливане на Чиста Вода от единия в другия човек.

Който може да се потопи в себе си, по-лесно се лекува от болестта. Болестта е грабител. Ако можеш да се потапяш навътре, да търсиш Източника си, и тя ще научи някои уроци, и ти ще научиш.

Винаги търсѝ вътрешното лечение, а отвън - каквото дойде. (Направѝ най-дълбокото вътрешно; а отвън също е допустим някой път лекар - някой път не е допустим.)

Всяка жестока душа се разболява винаги много тежко, защото тя губи Съюзниците си. Съюзникът е крепител на жизнената сила. Който има Любов към една болна душа, може да събуди нейния Съюзник и да я възкреси. Любовта е винаги действаща Сила. Обгърнеш ли болестта с Любов, тя започва да изчезва. Лош знак е мястото, където Любовта не може да влезе. Трябва така да обгърнеш болестта, че тя да заблести като Слънце.

Съедини се със Съюзника си!


Който може да е много неща: например лечебно слово - което е казал Учителя: "Ще оздравея!" Прости думи: повтаряй ги хиляди и милиони пъти и не питай, не разговаряй. Не питай: "Защо?" Повтаряй!

Думите са живи същества. Съюзникът може да е предмет или символ, може да е пирамида, може да е символ ОМ, може да е Феникс, каквото и да е.., любимо животно: от него тече помощ; може да е птица...Действай с постоянство!

Мярката в храненето също определя притока на жизнените сили. Малкото храна дава повече енергия.

Който желае да се поправи наистина, той може да вярва в своето Изцеление.


Елеазар Хараш
из лекция държана на 1-и Май 2018-а година.

Формула за здравето:
"Господи, научи ме да придобия мекота"


ВИЖТЕ ВИДЕОТО:


 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 1
  • Мария Барбудова
    22.11.2020 г. 12:25
    :)

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12