Търси

Елеазар Хараш: Христос е жива истинска Любов, чисто Синовство (ВИДЕО)

14.12.2019 г.
5000
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Интервю с Елеазар Хараш за Божието дълбинно Слово - 13.12.2019, Варна.


Здравейте Елеазар Хараш, темата ни днес е за Дълбинното Божие Слово - Словото, което е Дарът в този свят. В началото искам да започна с едно изречение, което се появи по един...донякъде мистериозен начин. А то е: "Христос е достъпната Божественост; Учителя е Скритата, Потайна Божественост." Внесете яснота върху това?
Христос е явното Синовство. Учителя също е казал "Аз и Отец ми - Едно сме." Той е скритата същност на Бога. Но и двамата...Те са Слово. Самото Слово е Спасителят. Това е, което...Хората мислят, че някой...Самото Слово! Затова Учителя на едно място казва: "Не търсете спасител, то е Словото. Словото е Бог.

* очаквайте пълният текст от интервюто.
  • Тишината е Гласът на Древността
 
  • Да видиш Бога и да не го видиш е все едно - Бог е Неописуем
 
  • В Любовта към Бога се крият по-дълбоки неща от библията и по-дълбоки неща от всяка религия и наука
 
  • Поради грешката на Боговете е трябвало да се яви Христос (22:22)
 
  • Кой е Предела? Голгота. Само тук се случва Промяната и Синовството. Христос го показа (33.33)
 
  • Дарахар - Гласът на Древното Слово - крие в себе си Висши Трептения и Висши Тайни. (41:41)
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12