Елеазар Хараш - Числата са древна верига от трептения, древен език за връзка с висши същества (ВИДЕО)

17.10.2017 г.
88290
Добавена от: Борислав Борисов
До каква степен има фатализъм в нещата и възприятието за петък 13?
Числото 13 е число на вечната любов. Много силно число. Да работиш с Любов, казва Учителя, е да вселяваш Бог в теб. Има закон: Любовта може да обича всички, вярата не. Любовта има голям обхват. Това число се води фатално защото не е разбрано. Любовта, която не е разбрана също е фатална.

Няма фатални числа, мислите на хората са фатални, т.е с фатално мислене. Фаталният човек може да пострада и на на най-хубавите числа.

Може ли да се каже, че числата са един странен език различен от словото и буквите, който ни е сме забравили?

Числата са преди буквите и някога Бог е нямал име, а е бил Първият.

0 - превъзхожда числата, това е Абсолюта. 0 превъзхожда над живота, безсмъртието, превъзхожда дори и Истината. Ние не познаваме Безпределния, даже и той не ни познава. Само Бог познава 0 - Абсолюта и само той може да влиза в нея. Христос не може да влиза в Абсолюта. Той може да влиза в Бога и чрез него да достигна до Абсолюта. След време когато станем Богоподобни - Аз и Отца едно, Бог ще ни поведе към него. Нулата не е число, тя е състояние на нищото.

1-цата ги ръководи нещата. Тя е слизане, ограничаване на Абсолюта. Който е в 1-цата означава, че има безсмъртни чувства. Безмъртието произлиза от 1-цата, казва Учителят. Тя сама създава своя живот, както животът на всички същества.Всички същества се движат по права линия, съединяват се и образуват Единството. Има и крива линия, която води до Абсолюта, но само Мъдрецът може да върви по крива линия. Древността е родила числото 1 и е задвижила Живота.

2-ката ги обучава. Това е числото на мъртвите.

Обединието на дадени числа дават способности, казва Учителят. Древността е родила числото 1 и е задвижила Живота. В някои отношения двойката изразява борбата, борба за разум.

Нека все пак обясним, защо числото 13 се определя като фатално. На него му липсва 2-ката. Единицата е бащата, двойката е майката, тройката е сина. При числото 13 липсва Любовта и това е фаталното. От друга страна 1+3 е 4, което е тайното име на Бог. Тоест който е разбрал Любовта, той влиза в друга система и за него няма фатализъм. Така че, това число си остава опасно, за тези които не го разбират и това трябва така да бъде.

Свидетели сме как Вселенета се движи по строги числови закони, какво символизира това?
Това означава, че определени същности, истинни същества решават душевни уравнения в живота на човека. Всички числа са произлезли от нулата. Част от нея е скрита в единицата, която идва да донесе ред в хаоса. Числата са древна верига от трептения, трептящи същества, призовани от Абсолюта да слязат и да тръгнат по своя път.

Учителят казва - числото 1 е грандиозно. Тук е окултния произход на всички същества и светове, докато в абсолютната нула няма произход. Според Него, числата 19 и 21 са най-красивите числа и който търси красота трябва да се занимава с тези числа. Светът в който живеем, това е числото 26, казва точно Учителят. Числото 17 е неделимо защото е Божествено, то е Божествен принцип.

Числото 8 е много строго число, число на двойната дисциплина. Двата кръга символизират два кръга - единият горе, другият долу и ако човек живее божествено двата кръга ще се слеят и ще се получи 0.

Единственото щастливо число на този свят е числото 9, а най-щастливото число е 999. Това е единственото число, което може да излекува числото - 666. Числото 27 е числото на търпението. Търпението показва, че ако човек е търпелив означава, че е по-дълбок от Религията.

666 - Символизира силата на човеците, без Бога. Ако търсиш Бога можеш да разгледаш това число като събиране, ако ти не търсиш Бог  - това просто е игра на числа. Това зло в света, може да го изправи само 9.

756 - Магическото число, което води човек към Мъдростта. Ето тук виждаме силата на числото 6, където тук виждаме неговото добро качество - прилежанието, тъй като цяло е число на илюзията.

Доброто оперира със събиране и умножение, а Злото с деление и изваждане. Числата са разумни същества, всеки човек има любимо същество. Числото, което ви харесва много, внася у вас спокойствие и радост е числото, което ви помага. Ако искате да разберете, кое е вашето число, започвате да пишете бавно числата от 1 до 10 и което пишете най-красиво и влагате най-много е вашето число.

167531 - рядко число според Учителя. Това число е абсолютно заключване на мозъка за всички изкушения на живота. Това число води към абсолютно чистото съзнание.

16 - числото на изхвърляне на Дяволът от ума. Затова и Учителят казва да го сложим зад вратата. Това е пътят на истинското ученичество, на пътя на истинското развитие, по-дълбоко от себепознанието!

В Бога има 1 млрд. 234 млн. 567 хил. и 890 метода, по които могат да се разрешавават на мъчнотиите в живота на човека. Това е точно число дадено от Учителя.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ЗА ТАЙНАТА НА ЧИСЛАТА:


 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай