Търси

Елеазар Хараш: Атлантида е древна наша прародина (ВИДЕО)

17.10.2016 г.
13541
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви разговор с Елеазар Хараш за цивилизациите на Атлантида, изгубеното познание и борбата между духовните измерения във Вселената, на Земята и вътре в човека.

Защо днес се действа така, че Атлантида да изглежда като някаква нереалност, измислица, легенда, сякаш с цел да бъде потопена още повече и скрита от човечеството?
Много същества са загрижени да изглежда като легенда и измислица, понеже ако учението на атлантите, което е върховно, навлезе в Света, означава, че всички училища, университети и религии да признаят, че са умрели. Мъртви! Тук става въпрос за учението на най-високите степени на безупречност. Това е тяхното учение - 8 степени безупречност. Седма и осма степен са такива като Буда, Христос, Рама Кришна, Мелхиседек, древния Тод, и това учение всъщност е Същността, защото и Учителят казва - "И една погрешна постъпка и цялата ти философия свършва." Ударението пада на трениране на безупречност, а не на цитати, понятия...Това което Платон е казал е плитка вода, то не засяга дълбоките неща на Атлантида. Той е казал само външни неща, мъдростта я няма там.

Като казахте "Светът", имате предвид нещо отвъд нашето човечество ли?..
Става въпорс най-вече за черното братство - тъмните сили, които внушават на хората, на посредниците.., и от там да изглежда като някаква легенда, като нещо отнесено, което го няма. А тя Атлантида е тук и винаги е била тук! Тя е древна прародина - истинската прародина, защото самите толтеки са обучавани от Боговете. Има връзка с Бялото братство, но Всемирното Бяло братство е нещо друго, нещо много по-високо. Атлантите са постигнали нещо грандиозно, от което сега в Света има остатъци.

В една ваша лекция казвате, че атлантите не са част от историята, а от древността. Защо е важно да направим разликата за тези две понятия?
Думата история, на древния език означава - падение. Това означва нещо, което има начало и край. Всичко, което има начало и край, то не сапада към дълбоката Истина и към Древността. Трябва да се спасим от историята, каквато и да е тя, защото онова е нещо древно. Ние търсим древността, защото тя е нашата безкрайност. Какво начало има в безкрайността? И какъв край може да има въобще?...

Колко са подрасите на Атлантида и как те са се развивали?
Всяка раса има 7 подраси. Днес ще говорим за основните - първа и трета, армоахали се казват представителите на първа раса - ядро от мъдреци. Третата раса - върха на мъдрсотта, това са толтеките. Втора раса се казват клаватли, те са пропаднали, защото са приели марсианците, обаче не са най-опасните. най-опасната е четвъртата пораса - пратуранците, за нея някой път можем да говорим специално. Там е върхът на черната магия, върхът на злото. Нямата такава раса в света, която толкова зло да прави - по цели дни могъщи древни заклинания и да обрича хората. Там е и мрачното човекоядство, за което говорихме и сексът с животни, голямото падение най-вече тръгва от тази подраса.

Споменахте в един от предходните ни разговори, че пратуранците, освен, че са прави черни магии и негативни неща в сферата на злото, то дори са довели до изтриването на част от Акашовите засписи?
Точно така. Много хора казват, а и учени, че нищо от Природата не изчезва, понеже не разбират законите. Тогава самият Бог е позволил да се изтрият, защото тази раса е направила...значи аз казах предния път, но ще ги повторя - 4-те причини, заради които пада Атлантида: секс с животни и разврат голям, мрачно човекоядство - тежко...там има неща, които не мога да ги изрека, защото ще увеличат жестокостта в Света наистина! Много е опасно! Третото е пълно отричане на Бог и Истината - тотално, не е така някакво, както е при дяволите например полу-отричане, и при демоните...И четвъртата причина е , че умрелите не са могли да почиват, защото магията е била силна и ги е връщала в гробовите и в телата, а има и други причини по-малки...

А случайна ли е била тази цикличност между 1-а, 3-а ; респективно 2-а и 4-а раса и защо ако първа е била изградена от мъдреци, то след това следва падение във 2-а, издигане в 3-а и падение в 4-а?
Първа раса е имала някакво ядро и когато марсианците ги посещават и им предлагат да станат войнствени и убийци - те отказват. После марсианците правят тов апредложение във 2-та подраса и там били приети. А в 4-тата вече няма нужда от марсианци, защото там опасността е много по-голяма и те носят ядро от демони, които разгръщат злото. Но то е допуснато и на едно място Учителя казва "В древността Бялото братство е загубило борбата с Черното братство - 2 пъти." Смятай за каква сила става въпрос! След Христос се преобръщат вече нещата и сега тръгват вече в друга посока. Но тогава дори методите на бялото братство и помощта - не са могли да се справят.

Да считаме ли, че тези процеси в древността са причината за изчезването на цивилизацията на марсианците?
Пратуранската причина е привлякла 4 големи потопа, защото Великото Бяло братство вече, не Бялото, решава да се намеси, защото вече жестокостта е минала мерките. Съжалявам, че не мога да произнеса някои неща, защото...опасна работа е!... И понеже е минало мерките и няма кой да разреши въпроса, невидимия свят прави 4 големи потопа, от което т.нар. сегашно човечество, от което и там е било, е изгубило голяма част от съзнанието и затова хората днес не знаят какъв път да хванат, какво да правят...Има частично обсебване, за радост - не цялостно.

Във видеото по-долу вижте още:
- как се е появила водата?
- какво символизира орелът при толтеките?
- каква е връзката на траките и днешните български земи с Атлантида?
- има ли връзка между пратуранците, шаманизмът и черната магия в днешна Африка?
- какво е енергиен грегор (енергиен облак) и каква магия са направили на американците, местните индиански племена, когато са били избивани и затваряни в резервати?

и още....изключително силният финал на интервюто, за призванието на човек да избере Истината, Бог, да се освободи от зависимостите, навиците и изкушенията и да започне да променя живота си!

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ЗА АТЛАНТИДА:

Елеазар Хараш - Атлантида
 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-емблематичните представители на чистата духовност в нашето съвремие. Около 40 години изнася лекции в сферата на духовното развитие и себепознанието. Словото му се отличава с особена чистота, дълбочина и свобода.

Като лектор и писател изнася квинтесенцията на всички световни учения и значими мъдреци, обединявайки чистата духовност на цивилизациите и техните Учители от древността до днес. В лекциите си поставя мост между всички древни учения и религии, като премахва разделението, омразата, междуособиците и показва тънката връзка в основата на всяко учение. Основните принципи в изнасяните лекции от Елеазар Хараш са: Любовта, Мъдростта, Истината, които съграждат главната посока в развитието на всяка душа.

Важна особеност в дейността на Елеазар Хараш е тази, че по отношение на своите последователи и ученици той не прави формално обединение в организация, структура или каквато и да е външна обществена, социална или религиозна форма. Напротив – налице е свобода и непривързаност. Елеазар Хараш изнася в лекции, книги и видео интервюта, всичко необходимо за персоналното духовно развитие на всеки човек, без да го поставя в условия на каквато и да е зависимост. Многократно казва, че в духовното развитие се върви самостоятелно, чрез воля и по свобода. Всички негови лекции са безплатни, а в ежедневието си работи, потопен в дълбини за всяка нова книга, предстояща лекция или видео интервю.

„Любовта ти дава живот, Мъдростта – светлина, Истината те дарява със свобода. Затова Учението е универсално и това е нашата свещена троица – Любов, Мъдрост, Истина. Отнема недостатъците, слабостите. В това учение не можеш да мразиш, да критикуваш, да завиждаш, да боледуваш. Нямаш проблеми. Имаш задачи. Дава нещо универсално, което не се обяснява, а се чувства. Дава възможност да познаеш онази част от себе си, онази пълнота в живота, която е изгубена още в рая. Изгонени от рая – изгнание означава изгубената пълнота и Учението я връща. Но трябва да се отдадеш много искрено, предано.“

 
 • Главното ударение на това учение – е в чистотата, тя е външна, вътрешна и мистична.
 • Другото ударение е в смирението и всеобхватната мъдрост.
 • Чистотата трябва да бъде явна и тайна, скромна и тиха, а смирението трябва да бъде без показ.
 • В това учение са важни малките постоянни усилия – те са безусловни.
 • Мъдростта е всеобща.
 • Това е учение за чистия път към Бога.

За истинските ученици, Елеазар Хараш казва няколко основни принципи:
 • Който е въвлечен в света, не е ученик. Ученикът ражда хармония от себе си, а не от другите.
 • Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
 • Ученикът не се бори със ситуациите – той ги преодолява.
 • Ученикът знае, че любовта към Истината го освобождава от борбата за оцеляване.
 • Ученикът всякога съхранява Любовта, защото знае, че само чрез нея възприема Бога правилно.
 • В смирението на ученика е скрит силен огън. Ученикът живее в потока на Бога. Той е сключил свещен съюз с Тишината.
 • Ученикът има свещен говор. Той има чист и динамичен покой.
 • Ученикът всякога съхранява своята чистота, за да може да има висше ръководство.
 • Ученикът е владетел на себе си и затова обстоятелствата не го владеят.
 • Никога не нарушавай своята безкрайност.
 • Ако изгубиш опората на живота си, придобий увереност.
 • Човекът е красив, когато е създал Безкрая в себе си.
 • Поставяме на първо място Бог в живота си, а после себе си.
 • Ученикът всякога избягва злословия и многословия. Ученикът много бди над думите, вършителите на кармата.
 • Ученикът знае, че тайната на живота е в това, че има само Едно Действащо Същество.
 • Ученикът познава намерението като тайна енергия на собствената си същност.
 • Ученикът познава свещеното Слово и свещеното Слово го познава.
 • Ученикът носи в себе си силата, която може да изменя пространството. Разбира се това става насаме, между него и Бога, във взаимно съгласие.

„Аз съм благодарен, че имам такива ученици, които видях, и за които Учителя ми каза, че са определени.
Аз наблюдавам от много време тяхната работа – мога само да кажа, че е нещо изключително да познаваш истински ученици на Учителя – скромни, тихи, могъщи – ежедневно и съзнателно работещи върху себе си – бих казал – те са една светеща тишина. С тях ще образуваме ядрото на България, с тях ще работим и в бъдещето, защото Учителя иска могъщи ученици – надрастнали изкушенията на живота, победили напълно змията в себе си, господари на себе си и на своята съдба...познаващи същността на учението...чиито символ е диамантената воля. Няма време за поздрави и външна култура, няма време за излишни въпроси, няма време за отпускане и отлагане...няма време за баби в окултизма. Сега е огнено време, огнен цикъл, сега е време, в което се изработва могъществото на ученика и неговото изключително смирение, което е висок връх."
 


Биографични данни:
Елеазар Хараш е творчески псевдоним на Петьо Йорданов, роден във Варна на 29-и януари 1954-а година. Израства в уединение сред семейство на глухонеми. От 8 годишна възраст започва да изучава тайните на природата и да общува активно с невидимия свят. Още като дете е привлечен от невидимото и жаждата за Бога.

Елеазар Хараш е продължител на Учението на Всемировия Учител Беинса Дуно (Петър Дънов), като своеобразно поема щафетата в Учението през 1986-а година от прекия ученик на Учителя – Брат Михаил – Омраам (1900 – 1986).
Елеазар Хараш започва да издава редица книги, както по свои лекции, така и по Словото на Учителя, или както го нарича – Първия Старец от йерархията на 24-мата Старци.

„Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 87-а година, да нося с него отговорност. Дадено е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център."
 
Афоризми от Елеазар Хараш:
 • Чистите действия нямат съдба.
 • Само Любовта лекува, защото е Сила Божия.
 • Бог въоръжава с Любов този, когото иска да съхрани.
 • За да бъде човекът висше същество, той трябва да има воля избрала Бога по свобода и любов.
 • Над всяка практика е чистото сърце, то може да променя събитията.
 • Който е познал себе си, става Изгряващо Слънце в себе си.
 • Силата работи в Тишина.
 • Гласът е загадка. Има гласове, които ни пречистват. Изворът показва, че само това, което е постоянно, е реално.
 • Най-здравословният живот е близост с Бога.
 • Знанията са бреме, Мъдростта е лекота.
 • Истинското образование е да научиш детето да търси Бога цял живот. Детето трябва да търси умението на Словото.
 • Дълбинно Чистото е всякога трудно за разбиране.
 • Овладей себе си, ако искаш да получиш Пътя си.
 • В Любовта е Единението. В Истината е Изчезването.
 • Древността действа с Безмълвие и Безупречност. Древността работи и сега. Тя е тук. Тя е Всеобхватът.
 • Словото превъзхожда всяка наука и религия.
 • Словото отключва световете – измеренията. В Словото е скрит Пътят.


Творчество:
След 1989-а година, Елеазар Хараш продължава изнасянето на лекции, като първоначално това са сбирки в апартаменти и малки зали, в градовете София, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Шумен, Стара Загора и др. Постепенно започва един процес на поставяне на основите и актуализацията на цялостната визия на всички духовни течения през вековете до днес. Паралелно с това Елеазар Хараш издава книги за духовно развитие. Някои от най-дълбоките са за Христос, автентичното християнство, богомилите, както и множество лекции за Египет, Атлантида, Древна Индия, Учението на толтеките, Мъдростта на индианците, Мъдростта на суфизма, Мъдростта на Лао Дзъ, както и Мъдростта на народите по света.

Една от най-разпространените му книги е „Формулите - свещени ключове“, в която се съдържат 1000 тематични формули за работа със Словото. Най-дълбоките книги на Елеазар Хараш са по темата за Мистериозните Старци.
Освен книги със свои лекции, Елеазар Хараш издава книги на редица мъдреци и мистици. Издава книги на белгийския мистик и драматург, носител на Нобелова награда за литература (1911-а година) – Морис Метерлинк. В серията от книги влизат и книги за Кабала, тайната на числата и множество тематични книги из Словото на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно).

Видео интервюта и лекции:
От 2016-а година Елеазар Хараш започва изнасянето на видео интервюта пред специализирания сайт за духовно развитие и себепознание – Портал12. В поредица от теми, чрез интервютата се навлиза плавно в дълбочината на фундаментални истини и принципи, свързани с осъзнаването, будността и развитието на духовните добродетели и способности. Така от началните и базови теми през 2016-а година, зрителите се потапят до изключително дълбоко Слово, предадено същевременно на разбираем език, едва 3 – 4 години по-късно, разглеждайки ретроспекцията на подбраните теми.

Паралелно с това, Елеазар Хараш продължава да изнася лекции във Варна (и по изключение 2 лекции във Велико Търново (2017 и 2018 година).

Свързани публикации

Елеазар Хараш
21.03.2016 г.
20706
6

Елеазар Хараш: Пътят към духовно развитие е чрез победа над изкушенията (ВИДЕО)

Интервю за духовното развитие, рискът от попадане в зависимости от духовните учения и т.н.
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31428
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Елеазар Хараш
16.07.2016 г.
19282
6

Елеазар Хараш: Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите (ВИДЕО)

Чистия дух е древният път. Само той познава безкрая. Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите – и физически и невидими…, астралния свят е илюзорна реалност. Той пак е невидим, но е беден свят
Виж повече
Елеазар Хараш - интервю
20.07.2016 г.
6305

Елеазар Хараш: Ако човечеството се състои от хора, нещата никога няма да се оправят (ВИДЕО)

Очвечеството трябва да се състои от чисти души, чисти духове, чисти духовни търсачи и създания. Не хора, не човеци! Думата човек - чо-век, живее век, той не познава Вечността, той е ограничен. Еволюцията е дълъг път на падналите същества. Боговете никога не се забавляват с Вяра
Виж повече
Елеазар Хараш
02.08.2016 г.
40793
2

Елеазар Хараш: Бог е в детайлите, случайностите и в тънкостта на нещата! (ВИДЕО)

Ако познаваш Бога, ти не можеш да бъдеш обикновен човек.  Бог е Бог не само при някои условия, а при всички условия.
Виж повече
Тайната на злото
07.08.2016 г.
28229

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
Виж повече
определение за ангели
13.08.2016 г.
17428
5

Елеазар Хараш: Ангелите мечтаят прераждане в хора! (ВИДЕО)

"Ангелите са проводници, служители и помагат на човек, където има условия. Ангелите жадуват да се преродят като хора, за да могат чрез страданието да познаят по-дълбоко Бог, но Бог не им дава прераждане. Голяма чест е да се родиш човек и особено да вървиш съзнателно по този път
Виж повече
Елеазар Хараш
17.09.2016 г.
47494

Елеазар Хараш: Всеки човек се ражда там, където може да научи уроци, които ще го спасят след време (ВИДЕО)

Каква е разликата между човека и маймуната? Кое е първото - яйцето или кокошката? От къде идват делфините и къде отиват след смъртта си? Какво символизира какавидата и пеперудата? Какво се крие зад тайнството на пчелите и създаването на пчелен мед? Коя е причината соколът да не може да достигне Боговете? Какво символизира вълкът? Как котката може да спаси човек от самоубийство? Защо недоволните хора се прераждат в магарета?
Виж повече
животните - символ на единството на Бога
23.09.2016 г.
7473
1

Елеазар Хараш - Разговор за скритите качества на животните и тяхната мисия в Света (ВИДЕО)

Голямото разнообразие на животните произлиза от единството на Бога. Всичко това са негови скрити способности, качества. Бог се грижи и за лошите, и за добрите животни. Това е неговият план и в бъдеще тези качества ще служат пак на Бога, но те и сега служат на Бога. Затова Бог се грижи и за змията, и за вълка, и за агнето
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12