Търси

Елеазар Хараш: Атлантида е древна наша прародина (ВИДЕО)

17.10.2016 г.
10957
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви разговор с Елеазар Хараш за цивилизациите на Атлантида, изгубеното познание и борбата между духовните измерения във Вселената, на Земята и вътре в човека.

Защо днес се действа така, че Атлантида да изглежда като някаква нереалност, измислица, легенда, сякаш с цел да бъде потопена още повече и скрита от човечеството?
Много същества са загрижени да изглежда като легенда и измислица, понеже ако учението на атлантите, което е върховно, навлезе в Света, означава, че всички училища, университети и религии да признаят, че са умрели. Мъртви! Тук става въпрос за учението на най-високите степени на безупречност. Това е тяхното учение - 8 степени безупречност. Седма и осма степен са такива като Буда, Христос, Рама Кришна, Мелхиседек, древния Тод, и това учение всъщност е Същността, защото и Учителят казва - "И една погрешна постъпка и цялата ти философия свършва." Ударението пада на трениране на безупречност, а не на цитати, понятия...Това което Платон е казал е плитка вода, то не засяга дълбоките неща на Атлантида. Той е казал само външни неща, мъдростта я няма там.

Като казахте "Светът", имате предвид нещо отвъд нашето човечество ли?..
Става въпорс най-вече за черното братство - тъмните сили, които внушават на хората, на посредниците.., и от там да изглежда като някаква легенда, като нещо отнесено, което го няма. А тя Атлантида е тук и винаги е била тук! Тя е древна прародина - истинската прародина, защото самите толтеки са обучавани от Боговете. Има връзка с Бялото братство, но Всемирното Бяло братство е нещо друго, нещо много по-високо. Атлантите са постигнали нещо грандиозно, от което сега в Света има остатъци.

В една ваша лекция казвате, че атлантите не са част от историята, а от древността. Защо е важно да направим разликата за тези две понятия?
Думата история, на древния език означава - падение. Това означва нещо, което има начало и край. Всичко, което има начало и край, то не сапада към дълбоката Истина и към Древността. Трябва да се спасим от историята, каквато и да е тя, защото онова е нещо древно. Ние търсим древността, защото тя е нашата безкрайност. Какво начало има в безкрайността? И какъв край може да има въобще?...

Колко са подрасите на Атлантида и как те са се развивали?
Всяка раса има 7 подраси. Днес ще говорим за основните - първа и трета, армоахали се казват представителите на първа раса - ядро от мъдреци. Третата раса - върха на мъдрсотта, това са толтеките. Втора раса се казват клаватли, те са пропаднали, защото са приели марсианците, обаче не са най-опасните. най-опасната е четвъртата пораса - пратуранците, за нея някой път можем да говорим специално. Там е върхът на черната магия, върхът на злото. Нямата такава раса в света, която толкова зло да прави - по цели дни могъщи древни заклинания и да обрича хората. Там е и мрачното човекоядство, за което говорихме и сексът с животни, голямото падение най-вече тръгва от тази подраса.

Споменахте в един от предходните ни разговори, че пратуранците, освен, че са прави черни магии и негативни неща в сферата на злото, то дори са довели до изтриването на част от Акашовите засписи?
Точно така. Много хора казват, а и учени, че нищо от Природата не изчезва, понеже не разбират законите. Тогава самият Бог е позволил да се изтрият, защото тази раса е направила...значи аз казах предния път, но ще ги повторя - 4-те причини, заради които пада Атлантида: секс с животни и разврат голям, мрачно човекоядство - тежко...там има неща, които не мога да ги изрека, защото ще увеличат жестокостта в Света наистина! Много е опасно! Третото е пълно отричане на Бог и Истината - тотално, не е така някакво, както е при дяволите например полу-отричане, и при демоните...И четвъртата причина е , че умрелите не са могли да почиват, защото магията е била силна и ги е връщала в гробовите и в телата, а има и други причини по-малки...

А случайна ли е била тази цикличност между 1-а, 3-а ; респективно 2-а и 4-а раса и защо ако първа е била изградена от мъдреци, то след това следва падение във 2-а, издигане в 3-а и падение в 4-а?
Първа раса е имала някакво ядро и когато марсианците ги посещават и им предлагат да станат войнствени и убийци - те отказват. После марсианците правят тов апредложение във 2-та подраса и там били приети. А в 4-тата вече няма нужда от марсианци, защото там опасността е много по-голяма и те носят ядро от демони, които разгръщат злото. Но то е допуснато и на едно място Учителя казва "В древността Бялото братство е загубило борбата с Черното братство - 2 пъти." Смятай за каква сила става въпрос! След Христос се преобръщат вече нещата и сега тръгват вече в друга посока. Но тогава дори методите на бялото братство и помощта - не са могли да се справят.

Да считаме ли, че тези процеси в древността са причината за изчезването на цивилизацията на марсианците?
Пратуранската причина е привлякла 4 големи потопа, защото Великото Бяло братство вече, не Бялото, решава да се намеси, защото вече жестокостта е минала мерките. Съжалявам, че не мога да произнеса някои неща, защото...опасна работа е!... И понеже е минало мерките и няма кой да разреши въпроса, невидимия свят прави 4 големи потопа, от което т.нар. сегашно човечество, от което и там е било, е изгубило голяма част от съзнанието и затова хората днес не знаят какъв път да хванат, какво да правят...Има частично обсебване, за радост - не цялостно.

Във видеото по-долу вижте още:
- как се е появила водата?
- какво символизира орелът при толтеките?
- каква е връзката на траките и днешните български земи с Атлантида?
- има ли връзка между пратуранците, шаманизмът и черната магия в днешна Африка?
- какво е енергиен грегор (енергиен облак) и каква магия са направили на американците, местните индиански племена, когато са били избивани и затваряни в резервати?

и още....изключително силният финал на интервюто, за призванието на човек да избере Истината, Бог, да се освободи от зависимостите, навиците и изкушенията и да започне да променя живота си!

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ЗА АТЛАНТИДА:

Елеазар Хараш - Атлантида
 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Свързани публикации

Елеазар Хараш
21.03.2016 г.
19043
6

Елеазар Хараш: Пътят към духовно развитие е чрез победа над изкушението (ВИДЕО)

Интервю за духовното развитие, рискът от попадане в зависимости от духовните учения и т.н.
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
29738
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Елеазар Хараш
16.07.2016 г.
18166
6

Елеазар Хараш: Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите (ВИДЕО)

Чистия дух е древният път. Само той познава безкрая. Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите – и физически и невидими…, астралния свят е илюзорна реалност. Той пак е невидим, но е беден свят
Виж повече
Елеазар Хараш - интервю
20.07.2016 г.
5428

Елеазар Хараш: Ако човечеството се състои от хора, нещата никога няма да се оправят (ВИДЕО)

Очвечеството трябва да се състои от чисти души, чисти духове, чисти духовни търсачи и създания. Не хора, не човеци! Думата човек - чо-век, живее век, той не познава Вечността, той е ограничен. Еволюцията е дълъг път на падналите същества. Боговете никога не се забавляват с Вяра
Виж повече
Елеазар Хараш
02.08.2016 г.
39047
2

Елеазар Хараш: Бог е в детайлите, случайностите и в тънкостта на нещата! (ВИДЕО)

Ако познаваш Бога, ти не можеш да бъдеш обикновен човек.  Бог е Бог не само при някои условия, а при всички условия.
Виж повече
Тайната на злото
07.08.2016 г.
26743

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
Виж повече
определение за ангели
13.08.2016 г.
16210
5

Елеазар Хараш: Ангелите мечтаят прераждане в хора! (ВИДЕО)

"Ангелите са проводници, служители и помагат на човек, където има условия. Ангелите жадуват да се преродят като хора, за да могат чрез страданието да познаят по-дълбоко Бог, но Бог не им дава прераждане. Голяма чест е да се родиш човек и особено да вървиш съзнателно по този път
Виж повече
Елеазар Хараш
17.09.2016 г.
45656

Елеазар Хараш: Всеки човек се ражда там, където може да научи уроци, които ще го спасят след време (ВИДЕО)

Каква е разликата между човека и маймуната? Кое е първото - яйцето или кокошката? От къде идват делфините и къде отиват след смъртта си? Какво символизира какавидата и пеперудата? Какво се крие зад тайнството на пчелите и създаването на пчелен мед? Коя е причината соколът да не може да достигне Боговете? Какво символизира вълкът? Как котката може да спаси човек от самоубийство? Защо недоволните хора се прераждат в магарета?
Виж повече
животните - символ на единството на Бога
23.09.2016 г.
5927
1

Елеазар Хараш - Разговор за скритите качества на животните и тяхната мисия в Света (ВИДЕО)

Голямото разнообразие на животните произлиза от единството на Бога. Всичко това са негови скрити способности, качества. Бог се грижи и за лошите, и за добрите животни. Това е неговият план и в бъдеще тези качества ще служат пак на Бога, но те и сега служат на Бога. Затова Бог се грижи и за змията, и за вълка, и за агнето
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12