Търси

Елеазар Хараш: Ангелите мечтаят прераждане в хора! (ВИДЕО)

13.08.2016 г.
16206
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви кратко видео интервю, допълнение към Тайната на злото, в което писателят и духовен напъственик Елеазар Хараш дава обяснение за това - какво са ангелите.

"На човек е даден свободен избор, но ангелите го нямат. Те само служат на Светлината и на Светлата мисъл, и се сливат със светлата мисъл на човек и понякога човек не знае дали е негова светлата мисъл или на ангелите. Само мъдреците знаят."

"Ангелите са проводници, служители и помагат на човек, където има условия. Ангелите жадуват да се преродят като хора, за да могат чрез страданието да познаят по-дълбоко Бог, но Бог не им дава прераждане. Голяма чест е да се родиш човек и особено да вървиш съзнателно по този път."


ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 5
 • Ami Bue
  08.10.2017 г. 07:54
  "Изгряващата звезда на варненския окултизъм" г-на Елеазар Хараш е чисто и просто ученик в тъмното братство! Вярно много е чел, развивал себе си, но в 5% от думите му има грандиозни лъжи, като най-обича да размесва йерархиите в духовния свят - ангелите били под човеците (видеото по статията https://www.youtube.com/watch?v=UccqRbClQ_M ), Дънов бил над Христос ( https://www.youtube.com/watch?v=L1ZfwqH5J8A&feature=youtu.be&t=2880 ), Юда бил най-дълбокия ученик на Христос ( https://www.youtube.com/watch?v=L1ZfwqH5J8A&feature=youtu.be&t=3909 )... Хора, четете сами и търсете, не се омързелявайте и не се оставяйте някой да ви тъпче с "истина" като патка гледана за гъши дроб! Четете сами! Г-на Елеазар е много добър учител за всички ни в това отношение! Бог с нам.
 • Shamir
  14.03.2017 г. 21:05
  Ангели често слизат на земята, включително и във вид на хора. Иначе никой тук нямаше да знае за тях. Въпросът е, че в някои моменти сериозно съжаляват за готовността да служат по този начин. А дали жадуват и мечтаят - това са човешки интерпретации по темата. Но има свобода, а за писателите още повече. :)
 • Mind Power
  15.08.2016 г. 11:42
  Абе не зная ангелите за какво мечтаят, но аз предпочитам да съм ангел и да служа само на светлината, отколкото да ми влизат дяволи в главата и да се чудя "свободния" избор дето съм го направил във всеки един момент, правилен ли е, мой ли е, повлиян ли е от нещо, някой, същества, енергии, нисши духове, ангели ала бала... На ангелите ще им кажа да са вечно благодарни, че са лишени от правото да си цапат аурата с човешки глупости!:P;)
 • Дамян Гюзелев
  15.08.2016 г. 11:01
  Понеже ангелите нямат свободна воля и за да ни помогнат не могат да правят каквото си поискат, ние трябва да ги помолим на глас - така ще им се даде път за действие.
 • Milena
  13.08.2016 г. 16:44
  Кога ще е интервюто за учението на Богомилите:)

Коментари:

Спонсори на Портал 12