Търси

Елеазар: Духът е, Който дава здравето и живота. Чистото Слово е над всички лекари и лекарства

01.03.2020 г.
5824
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Всяка болест се лекува с енергията на Любовта, т.е. с енергията на Бога. Всяка болест може да се разложи мисловно така, както се е образувала, но това изисква ново съзнание.

Чистотата ще ви даде нещо повече от здраве - това е Мъдростта. Сгъстеното Слово е абсолютния лекар (сгъстяване на Духа, концентрация).

Свещеният Огън прониква мощно в болестта и я разлага по закона на проникването и вибрациите.

Болестите са живи същества. Те не могат да понасят лъчите на Свещения Огън. Всички, които са хванати от една болест, са нарушители на Божествения закон. Никой не може да избегне присъдата на Огъня. Всяка болест се състои от натрупани мисли и внушения (съзнателно или несъзнателно) и може да се разложи по обратен път чрез постоянна медитация. Много болни говорят за вяра в Бога, но вярата не се доказва с думи, а с качества, т.е. с добродетели. Постоянните мисъл-форми проникват в болестта и я покоряват. За да има Божествено лекуване, Духът трябва да се сгъсти - това е законът на интензивност. Сгъстяването е образувател на здравето. Всяко нещо се сбъдва с предшестващо го сгъстяване (нещо трябва да е посято, за да се роди).

Закон от Учителя: Всяка сгъстена формула става Принцип, т.е. Бог.

Чрез сгъстяване Духът разлага вътрешно болестта (чрез вибрация).

Духовните атоми са се сгъстили във вид на една болест, сега се разпръскват от волята на Духа. Духът работи с основният принцип - Словото. Ето защо Словото е най-могъщият лекар, но за тези, които го познават като Бог. Всички видове лечения са по-слаби от лечението със Словото. Словото има Божествена природа. Срещу всяка болест - възвишено съзнание! Възвишеното състояние произвежда особена обмяна на веществата и така се вселяват новите елементи.

Закон: Никога не лекувайте хора с внушение - то е насилие и поражда карма.

Закон: Когато направиш една крачка в окултизма, трябва да направиш три в морала.

Нервността идва от лошото отношение към нещата - външни и вътрешни. 

Бог е готов всеки момент да помага, но трябва да има условия. Човек трябва да е готов, за да не изгори. Любовта е най-могъщото очистващо средство, защото вътре в Любовта работи Духът. Духът - това е самата Любов.

Учителят казва: Огънят на Любовта работи съвършено.

Любовта има съвършени вибрации. Всяка лоша мисъл отнема здраве и енергия. Духът е, Който дава здравето и живота, но на разумните.

За постоянството: Духът ти е дал условия да израстеш. Самият Дух работи с постоянство. Така енергията се концентрира за целите на Духа. Само натрупаното Слово има власт над болестите и злото. Изхабиш ли си енергията - пропадаш. Намери Бог в себе си и ще го намериш навсякъде. Ще видиш, че болестта те предпазва от по-голямо зло. Болестта е един шанс за развитие на волята. Всяка светла мисъл внася напрежение в тъмните сили. Постоянството показва, че Духът ще ти донесе всичко необходимо, за да работиш за цялото. Постоянството, това е могъщ закон на чистотата. Това е Негов принцип. Бог влиза в човека и устройва всичко постепенно. Постоянството е над всички науки. Чрез натрупаната енергия идва ден, когато стихията на Словото се развихря и доказва своето космическо господство. Звукът и цветовете са огнена проява, музката също, ето защо те са и лечебно средство. Който е влязъл в принципа на постоянството, той ще влезе и в посвещение - това е само въпрос на време.

Болестите са свързани със стария свят, старото съзнание. Вие, като окултни ученици, не бива да боледувате.

Там, където има формули, болестите и трудностите се разтопяват. За да бъдеш здрав, трябва да се научиш никога да не допускаш злото. Всички отклонения на ума правят енергията да слиза долу, докато при контрола енергията се качва горе. Злото се разрушава чрез контрол. Чрез чистото Слово Духът дава методите срещу всяка опасност, срещу злото. Волята, за да постигне своята цел трябва да получи сила и условия отвътре. Анемията е липса на динамика - слаба воля. Динамиката движи елементите на всяко ниво.

Ако не ти достига сила да се излекуваш, значи не ти достига разумност (там работят висши сили). Волята въплъщава в себе си великите космически сили на природата. Знакът на волята е безсмъртия. Волята лекува - представяйте си слънчеви лъчи. Идеята на Слънцето е първична - тя се справя с всяка лоша мисъл.

Главното е, изградената представа за болестта да се разруши. Словото е универсалното средство. Чистото Слово е над всички лекари и лекарства - То работи по вътрешен път за тези, които вярват. Болестта е нисше и слабо слово (нечисто слово).

Учителят казва: Всяка крива мисъл е болест. За да има лекуване, човек сам трябва да си натрупа сила и динамика. Да говориш - това значи да твориш. тези, които искат да се излекуват, без да променят живота си, са на крив път.

Болестите се лекуват по три начина: с бавни и постепенни вибрации на Словото, със силни вибрации на Словото, с Огън.

Вътре в Словото работи Бог и Той иска да ти донесе всичко желано, но на теб, а не на змията.

Словото е висша Тайна - Това е същността, Която управлява всичко. Обикновеното слово прави животът обикновен, духовното Слово прави живота духовен - води до връзка с Ангелските светове, Божието Слово прави живота Божествен - тук се намира най-голямата динамика. С тази динамика се разрушават световете.

Главен ключ на живота винаги ще си остане Словото. Словото съдържа в Себе Си всички елементи на здравето и успеха. Словото е бащата на всички атоми, кристали, растения, животни, хора, Ангели...

Различните имена са различни сили и съчетания на живота. Всички тези физически и духовни атоми и елементи имат първичното сродство чрез принципа на Любовта - цялата вселена е умствена творба. Чрез принципа на Любовта Духът Се съединява с елементите на живота. Словото - това е Духът в човека, това е Принципът - самият Бог. Нека Този Принцип ви донесе всичко желано!

01.11.1991, Варна
Елеаар Хараш
 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12