Търси

Елеазар: Изначалната жена е създадена като безкраен възторг

08.03.2022 г.
4008
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Искам да обясня нещо за жената, понеже това е огромен въпрос. Въобще няма да говорим какво казват земните хора и учените за жената. Те дори и като я хвалят, не знаят за какво става въпрос. Нито знаят какво е жена, нито са виждали Душата. Иначе може да цитират за нея, но не знаят. И затова искам да видим какво казват Древни Учители, Мъдреци, защото те са Мярка. Какво е тя?

Значи, да чуем Мъдрите:
Древният Тот казва: Жената е Древен пламък от Любов, слязъл от Великия Разум. Когато този пламък е слязъл надолу, се е превърнал в жена. Жената е друго име на Душата Богиня.
Жената е трепет от Древния Огън, от Самия Бог.

Изначалната жена е създадена като безкраен възторг. (Значи, тука няма нищо обикновено.)
Тя е Велика Душа, слязла Богиня; тя е Велика Мистерия.

Има няколко вида жени:
Духовна жена, Обожествена – най-високата степен; и земна жена – обикновена. Да кажем разликите. Духовната жена живее чрез силата на Мистичния Огън. Най-висшата, Обожествената жена, тя се е завърнала в Бога, тя нищо друго не търси. За нея светът е беден, Отвъдният свят е беден. А обикновената жена, тя чрез земните си желания, тя е разпиляла огъня си, тя е разпръсната. И тя не може да се събере, защото тя мисли за оцеляване, за деца, за проблеми със себе си – тя е изпуснала нещо съществено.

Истинската жена обича чрез трептенията на своя Древен Огън. (Тука вече става въпрос за мистериозни връзки на Любовта на дълбоко ниво.)

Жената е Храм, слязла от Древния Храм на Самия Бог. (Виж за какво говорим!)
Значи: Тя е Мистерия, създадена е за Боговете, не за хората. (Затуй хората нямат подход към нея.) Първичната жена е Висша Душа, съставена е от Слънце.

За Бог е много по-лесно да създаде света. Но когато е създавал Душата – има Тайно Сътворение на Душата, значи, тя е съставена от много сгъстени специални слънчеви лъчи. (Значи, виж откъде тръгва.) Затова Боговете са смаяни, нали. Хората нещо усещат, че има там, но... Говорим за Боговете и за Мъдреци, и Учители, нали. Когато Боговете я видели за първи път, те били изумени, защото тя била нещо от Тайната на Бога, нещо от Неговото Възпламеняване и те се смаяли. (Значи, не кой и да е, нали?) В тази Древност срещата на Душите е била среща на Слънца. 

Любовта е могъща Богиня и който не я разбере, тя му внушава смърт (Който има посегателство и...); а който я разбере, придобива Вечен Устрем, Вечен Полет към Бога. В тоз смисъл, Любовта е създадена като Врата към Самия Бог и жената може да запали тоз Стремеж към Бога. Жената не е робиня, не е създадена за нисши цели. Тя е Врата към Самия Бог – за тоз, който оцени и разбере правилно.

Жената е създадена, за да се съедини с душата си, а душата е създадена да се съедини с Бога. Само с Гносис, Откровение, свръхестествено знание, може да се схване какво нещо е душата.

Жената е въведение в Дълбокото Тайнство на душата - казва Майстер Екхарт - а в това Тайнство се осъществява срещата с Бога. И това той го казва само няколко века, след като Църквата са водили спор дали изобщо жената има душа.

 

Свързани публикации

Ириния Делина © снимка: Портал12
20.04.2016 г.
6287
9

Ириния Делина: Жената днес трябва да събуди духовните измерения в себе си! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Жената е основата на всичко. Жената е безсъзнателното на мъжа. Истинската жена е тази, която постоянно вижда и усеща нещата абсолютно пълнокръвно с цялото си същество. За нея няма периферия и център. За всичко в този Свят, тя не се страхува, не се срамува, тя дори не мечтае, защото Тя има Всичко, споделя пред Портал12 Ириния Делина
Виж повече
8-и Март - жените и женската енергия
08.03.2017 г.
2564

Жената днес има задачата да излезе извън матрицата на социалните маски (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Малките момиченца, на кого да подражават те? Те подражават на някакви модели, които почиват на някакво консумативно-хедонистичен опит за това да бъдем подредени изначално. Може да звучи клиширано, но такава е матрицата! Това е проблем на цялото ни общество. Тъй като за съжаление жената е много по-зависима от социума, чрез модата и това което и се налага...
Виж повече
Христо Нанев
08.03.2019 г.
7040

Христо Нанев: Българските пророци в по-голямата си част са жени

“Жена ще ни спаси след 18-та година.” Но дали това ще бъде персона или жената като женското начало, може би второто. Мъжете се опозориха във всичко, включително и в политика, водачество. Жената е друго нещо, тя е по-деликатна, по неподвластна, ако е с феноменални способности.
Виж повече
Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи
02.03.2021 г.
5018

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Независимо от изкривената информация достигнала до нас за амазонките, колективното подсъзнание пази Истината.
Виж повече
жената - душата
24.09.2019 г.
3188

Борис Ралин: Душата на Жената е свещена диамантена Роза

Най-великият образ на Любовта, е Вечната Душа – Любовта е родила Душата, Душата е същността на Жената, и затова само Жената, може да бъде майка на човека!
Душата се докосва до Безкрайността на Любовта, ето защо единствено Любовта на Жената разкрива скритостта на Онзи, който е най-великата безпределна Любов във Всемира – Самият Бог!
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12