Търси

Елеазар: Безупречността е великото учение за всички времена

03.12.2018 г.
5421
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Вселената съществува вътре в нас, но ние можем да я преодолеем (като ограничение) и милиони толтеки са я преодоляли през Процепа, което е най-високото учение за всички времена за всички народи - това е Атлантското учение. Защото чрез безупречност ние се завръщаме в Тайната на Бога. Няма друга пътека! Тука няма...връзки, няма подкупи, няма пари, няма "доброта", с която да се завърнеш. Това е великото учение за всички времена!

Сегашните училища, университети - влизаш с 1 дявол в главата, излизаш с 10 - не си започнал още истинския живот. 

Имаш диплома - нямаш характер. Което означава, че въобще не говорим за училища. Няма училища!
Някога в килийните училища е имало нещо много красиво, защото учителят е бил нещо като баща и в това приятелство можеш да предадеш дълбоките истини, доколкото ти е нивото.
В древен Египет казват: Образованието трябва лично да го избереш. Не зависи от училища, от дипломи. Ти лично трябва да решиш да избереш образованието - ОБРАЗ на Бога, оттам идва думата; думата КУЛТУРА идва от култ към слънцето (РА) - Слънцето е скрито лице на Бога. Трябва така да ги избереш - тази безупречност, това себеразвитие, за да можеш след време някога, да станеш истински образован човек, а не това, което Учителя го нарича "ученото невежество".
Този избор е лично дело, не зависи от училища, не зависи от дипломи, заради това като го избереш, след време Бог ще се слее с теб, защото и Той ще те избере - то е взаимно. Той ги е вродил в теб нещата, но ти трябва да ги разгърнеш. Той ти е дал ум, сърце, воля, душа и дух.
 
Елеазар Хараш из интервю за Атлантида
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12