Елеазар: Ако търсиш Неизразимото, то ще затрептява все повече в тебе

10.01.2020 г.
7297
Добавена от: Портал12
Доброто и злото са магически сили. Топлината и студът са магически сили. Раждането и смъртта са магически действия. Вятърът и луната са магически неща. Но всички тези неща са все още далече от Неизразимото. 

Търсачът на Истината е този, който носи в себе си истинската магия. Търсачът на Истината е този, който носи в себе си тайната на живота. Единствената висока магия се състои в това да се превърнеш в истински човек. Истинският човек, това е Неизразимото. Той живее в Неизразимото и Неизразимото живее в него. Защо е неизразим? Защото той не живее в хаоса на смъртта, нито в порядъка на живота. Той живее в тайнството на Духа. А Духът е преди живота и смъртта, той само се разхожда в тях, докато постигне целта си - Неизразимостта.

Когато морето е много развълнувано, то е опасно. Когато морето има вълнички, то е приятно. Когато морето е неподвижно, то е неизразимо.

Всяко красиво чувство е неизразимо цвете, откъснато от тайната на сърцето.

Всяка прашинка трепти неизразимо от радост.

Гласът, който влезе в мен и ме поведе към сияещия живот, не е ли това Неизразимото в мен?...

Ако търсиш Неизразимото, то ще затрептява все повече в тебе. То ще заживее в тебе, а ти ще заживееш в чудото на живота.


Елеазар Хараш
Свързани публикации

27.02.2018 г.
18360

Елеазар Хараш: Бог винаги изпраща свои напреднали, според душите (ВИДЕО)

Представяме ви пълен текст на първото видео - интервю с Елеазар Хараш, като започваме с тези 2 акцента: Бог винаги изпраща свои напреднали, според душите. Но помощта, тя ще дойде когато човек направи личните си усилия в пречистването, за да може да получи...
22.01.2018 г.
15265

Когато осъзнатия човек избере Бог и Истината, получава подкрепа от невидимия свят, от напреднали същества (ВИДЕО)

есетте заповеди са дадени за хора, които са ги нарушили – те иначе нямаше да бъдат дадени. Дълбоко в сърцето на човека е записано, че важен е Бог и Истината, и правилността на нещата. Това го знае всеки човек и доста животни.
15.09.2019 г.
7921

24 въпроси на зрители към Елеазар Хараш (ПЪЛЕН ТЕКСТ+ВИДЕО)

24-ри Въпроса на зрители на Портал 12  - пълен текст от интервюто. Ами няма в този свят без страдание няма как да дойде Осъзнатост. Думата осъзнатост - страшна. Значи, по-дълбока от света, по-дълбока от вселената. Истинският човек, никога няма...значи не е правилно човек да стане гениален, светец, даже мъдрец, учен, религиозен.
 
17.10.2016 г.
25162

Елеазар Хараш: Атлантида е древна наша прародина (ВИДЕО)

Атлантида е древна прародина - истинската прародина, защото самите толтеки са обучавани от Боговете. Има връзка с Бялото братство, но Всемирното Бяло братство е нещо друго, нещо много по-високо. Атлантите са постигнали нещо грандиозно, от което сега в Света има остатъци.
06.09.2019 г.
10805

Елеазар Хараш: Злото не е в самите пари, а в неправилното отношение към тях (АУДИО)

Посятото семе струва много повече от изяденото семе, това е един закон. Твоята жетва се управлява от твоето сеене. Ако някои са сели много в минали животи, сега нещата им идват наготово.
26.02.2017 г.
6932

Елеазар Хараш: Истинските сълзи са за братството, за изпуснатия Бог, за изпуснатата Истина

В традиционния ден за прошка, нека да се замислим върху няколко изречения, които са през по-дълбоката призма на визията за личностно и духовно развитие. Морис Метерлинк казва: "сълзите трябва да станат духовни, невидими", а също: „Душите се срещат само в чистотата“.
26.11.2016 г.
14034

Елеазар Хараш - Интервю за Любовта и връзките между хората (ВИДЕО)

Жената е древен пламък от Любов, слязъл от великият разум. Когато този пламък е слязъл надолу, се е превърнал в Жена. Жената е друго име на душата Богиня. Жената е трепет от древният огън, от самият Бог. ИЗначалната Жена е създадена като безкраен възторг.
13.09.2019 г.
9459

Елеазар Хараш: Дзен е Учение за Съкровеността, за Същността (ЛЕКЦИЯ -ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Днес ще говорим за Дълбоката японска Мъдрост. И друг път съм говорил: как Бог действа там, Неговият Подход. Там въобще не се говори за Бог, за дявол, няма разделение... Дзен означава Великата Реалност – няма нужда от разделение, няма нужда от авторитети, няма нужда от Писания... и целта се постига

Спонсори на Портал12