Търси

Егото вкарва личности, минаващи за 'духовни' в клопката на конвенционалните медии

01.04.2018 г.
4202
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Голяма част от хората с добри идеи и практики в делата си, често попадат в капаните на конвенционалните медии. Всеки път ли причината е в подхлъзването чрез егото или просто "националните" медии са прекалено съблазнителни? Често хора тръгнали по пътя на собствената себереализация и духовно развитие, автори на добри инициативи и проекти нямат силата да откажат участие в предавания на телевизиите, които сами по себе си са в противоречие с минималните прагове на ценностите.

Прокламиране на хазарт, страх, агресия, пасивност, внушения и манипулации, разхищителни и ненужни риалити предавания с дефокус на съзнанието - това са само малка част от специалитетите на "националните" конвенционални медии в България ( по западен модел наложен от западн(ал)ите им собственици). 

Същите тези "медии" бълват денонощно зловредни реклами за консумация на месо, алокохол, цигари, подтикват към хазарт и стимулират консуматорско и апативно поведение, подхранват егоизма и материалното съревнование в обществото.

За всеки самосъзнаващ човек е съвсем ясна вредата, които тези медии нанасят вече години наред върху населението с телевизори, прилагайки своите добре управлявани политики, базирани на икономически и политически интереси и реализирани на практика чрез прецизно подбрани психологически инструменти на влияние.

Защо въпреки това, хора от "алтернативните среди", вкл. хора - еколози, писатели, артисти, арт-творци, вегетарианци, вегани, търсачи на духовното и т.н. не се научиха да отказват участия в тези зловредни медии? Защо охотно публикуват във Фейсбук и другите си профили в социалните мрежи, статуси за свои предстоящи или минали участия пред прожектори и камери в конвенционални телевизии? Бих запитал единствено:

- Къде е достойнството и най-вече Принципът?
Всъщност играта с егото, на база която съществуват конвенционалните медии, е игра със слабостите на човека. Слабости и мечти за признание, слава, лесни пари, ненужни покупки, ненужни пътувания, ненужни чужди оценки. Така те стимулират съществуването на тези опорочени и вредни медии.
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12