Една разбрана и приложена лекция на Учителя, спестява 25 000 години в прераждания

14.12.2017 г.
34467
Добавена от: Борислав Борисов
Една разбрана и приложена лекция на Учителя, спестява 25 000 години в прераждания. Словото на Учителя е много повече от знание. То е съкровеномъдрие. Съкровенното е много повече от света и от ума. Учителя е от първите старци. Изначалния Старец е бил Безименен. Сега този Първи Старец има Имената Учителя Петър Дънов, Учителя Беинса Дуно. Но Дълбинното Му Име си остава много скрито в Безименното, в Бeзначалното. Когато скрития език се разкрие на човека, тогава той вече може да вижда скритата безкрайност в нещата. 

Затова е важно да наблюдаваме събитията с Духът си, а не с ума. Не трябва да тълкуваме нещата по земно му. Тези, които наблюдават събитията външно, те скачат в събитията и стават пленени. Те тълкуват погрешно събитията, а това означава - падение. Те влизат в затвор - в обвързване с хаоса и със света. Те влизат в ограничение, в психически затвор, и така изпускат Истината, която е скрита в събитията. Човекът с неправилно възприятие, т.е. умствено, той нито може да вижда, нито може да разбира, нито да осмисля, защото той няма Дух в себе си, няма Истина. Няма кой да осмисля нещата. Умът не може да осмисля нещата.

Когато казваме, че Бог е Любов, трябва да осъзнаваме, че ние всякога сме благословени, дори и когато потъваме при корабокрушение. Бог грешка не прави. Истинския човек открива Бог в себе си, а не в някакви писания, защото човек е писанието. Библията е последствие, а Бог е причина. Ако не познаеш причината, последствията се обезсмислят. 

Не е важно дали си учен, свещенник, албанец или китаец - важно е дали си Любов. Много лесно е да кажеш - "Бог е Любов". Въпросът е - "Ти Любов ли си, ...или не си?" / Елеазар Хараш.
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай