Търси

Една разбрана и приложена лекция на Учителя, спестява 25 000 години в прераждания

14.12.2017 г.
15045
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Една разбрана и приложена лекция на Учителя, спестява 25 000 години в прераждания. Словото на Учителя е много повече от знание. То е съкровеномъдрие. Съкровенното е много повече от света и от ума. Учителя е от първите старци. Изначалния Старец е бил Безименен. Сега този Първи Старец има Имената Учителя Петър Дънов, Учителя Беинса Дуно. Но Дълбинното Му Име си остава много скрито в Безименното, в Бeзначалното. Когато скрития език се разкрие на човека, тогава той вече може да вижда скритата безкрайност в нещата. 

Затова е важно да наблюдаваме събитията с Духът си, а не с ума. Не трябва да тълкуваме нещата по земно му. Тези, които наблюдават събитията външно, те скачат в събитията и стават пленени. Те тълкуват погрешно събитията, а това означава - падение. Те влизат в затвор - в обвързване с хаоса и със света. Те влизат в ограничение, в психически затвор, и така изпускат Истината, която е скрита в събитията. Човекът с неправилно възприятие, т.е. умствено, той нито може да вижда, нито може да разбира, нито да осмисля, защото той няма Дух в себе си, няма Истина. Няма кой да осмисля нещата. Умът не може да осмисля нещата.

Когато казваме, че Бог е Любов, трябва да осъзнаваме, че ние всякога сме благословени, дори и когато потъваме при корабокрушение. Бог грешка не прави. Истинския човек открива Бог в себе си, а не в някакви писания, защото човек е писанието. Библията е последствие, а Бог е причина. Ако не познаеш причината, последствията се обезсмислят. 

Не е важно дали си учен, свещенник, албанец или китаец - важно е дали си Любов. Много лесно е да кажеш - "Бог е Любов". Въпросът е - "Ти Любов ли си, ...или не си?" / Елеазар Хараш.
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12