Търси

Eдна история за пролетта, щъркелите и чистото добро, съхранено на село

20.03.2018 г.
22634
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Щъркелите донесоха пролетта и надеждата, че Истинското Добро е дълбоко в сърцата на хората и като житното зрънце в студената зима, чака Слънцето и топлината.
Вчерашният 19-и март беше денят, в който хората в селата показаха, че именно в малките населени места, Доброто не е измръзнало от Студа на модерния, технологичен и забързан човек. За разлика от хорицата на село, в този ден градския забързан човек отново нямаше време и бързаше да се прибере в топлия си апартамент. Видя птиците по пътя и само снима с модерния си смартфон измръзналите предвестници на Пролетта и пробуждащата се Любов.

Само т.нар. "малки хора", които често биват гледани със снизхождение, насмешка и съжаление показаха в същия този ден, къде е скрито Истинското Добро, онова безименното, невидимото, смиреното, най-естественото и най-трудното в днешно време. Защото Доброто - няма бърза работа, бизнес ангажименти или срещи в мола, има непринуденото вътрешни чувство за дълг към душа изпаднала в нужда.
Освен Сафет Халид от село Зарица, който спаси от измръзване 5 щъркела, десетки селски домове приютиха също измръзналите птици - стоплиха ги, нахраниха ги и им подариха своята човешка любов.

Модерността, луксозните коли и дрехи в този ден станаха най-големите дрипи на бързащите по пътя към града, а хората в тези селски домове се облякоха с най-блестящите рицарски одежди на чистото Благородие!
Малцина бяха тези, които спряха и се погрижиха да спасят някой щъркел.
 
Честита Първа Пролет днес и не забравяйте, че Българското село е пазило, пази и ще пази Добродетелите ни живи.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12