Eдна история за пролетта, щъркелите и чистото добро, съхранено на село

20.03.2018 г.
49969
Добавена от: Таня Борисова
Щъркелите донесоха пролетта и надеждата, че Истинското Добро е дълбоко в сърцата на хората и като житното зрънце в студената зима, чака Слънцето и топлината.
Вчерашният 19-и март беше денят, в който хората в селата показаха, че именно в малките населени места, Доброто не е измръзнало от Студа на модерния, технологичен и забързан човек. За разлика от хорицата на село, в този ден градския забързан човек отново нямаше време и бързаше да се прибере в топлия си апартамент. Видя птиците по пътя и само снима с модерния си смартфон измръзналите предвестници на Пролетта и пробуждащата се Любов.

Само т.нар. "малки хора", които често биват гледани със снизхождение, насмешка и съжаление показаха в същия този ден, къде е скрито Истинското Добро, онова безименното, невидимото, смиреното, най-естественото и най-трудното в днешно време. Защото Доброто - няма бърза работа, бизнес ангажименти или срещи в мола, има непринуденото вътрешни чувство за дълг към душа изпаднала в нужда.
Освен Сафет Халид от село Зарица, който спаси от измръзване 5 щъркела, десетки селски домове приютиха също измръзналите птици - стоплиха ги, нахраниха ги и им подариха своята човешка любов.

Модерността, луксозните коли и дрехи в този ден станаха най-големите дрипи на бързащите по пътя към града, а хората в тези селски домове се облякоха с най-блестящите рицарски одежди на чистото Благородие!
Малцина бяха тези, които спряха и се погрижиха да спасят някой щъркел.
 
Честита Първа Пролет днес и не забравяйте, че Българското село е пазило, пази и ще пази Добродетелите ни живи.
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12