Търси

Един доброволец за България: Тук се докоснах до красиви места и дълбока душевност!

27.07.2016 г.
1491
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Давид Льо Паж е доброволец от Франция, област Бретан, прекарал година в България по проект на Фондация „Идея Вита”. Участвал в множество активности на сдружението с една цел - да опознае България, българите и почерпи опит от редица практики в областта на здравословното хранене, еко и био земеделието и пчеларството, лечебни и енергийни техники, занаяти, местни обичаи и фолклор.

Какво споделя Давид Льо Паж за България:
“Докоснах се до красиви места и дълбока душевност. Дадено ви е много и откъдето минавах, се дивях на непрекъснатото разнообразие с което ме даряваше вашата природа.Родопа планина и Рила ще останат завинаги в сърцето ми! Тук намерих прекрасни условия за изява на моя еспериментаторски дух “

Магнетизмът на Паневритмията , това съчетание на танц, мелодия и природа ме плениха завинаги. Благодарение на моите приятели от «Идея Вита», не само се запознах с тази практика, но имах възможност да се включа и в международното ежегодно събиране на Общество „Бяло Братство” в региона на Седемте Рилски езера.

От вас научих как да се прави земеделие в синхрон с природата, чрез способите на биодинамичното земеделие и пермакултурата . Потопих се и в света на пчелите, който е толкова необятен, че един живот не ще ни стигне, за да се докоснем напълно до всички поуки и положителни примери от пчелното семейство и кошера.

Билките - това е истинското богатсво във вашата страна! Научих се как умело да боравя с тях и че за всяка болка си има биле. Благодаря ви приятели, че бях част от вас и билката за моята душа е силната енергия, с която се заредих в България. Вие сте един нов свят, с голям потенциал, който може да събуди сетивата на всяки търсещ се млад западноевропеец.

Повече за това какви практики и опитности е усвоил Давид Льо Паж, може да видите в неговата презентация за пребиваването си в България:

Презентация на Давид Льо Паж

 
Коментари 3
 • Дилмана Гюрова
  30.07.2016 г. 15:52
  Французите много обичат Рила и силно я защитават от лоши интереси. Радвам се, че това момче е отнесло нещо от България със себе си - то ще му остане за цял живот. :N
 • Ели
  30.07.2016 г. 08:59
  А има ли такива програми за българи да ходят в чужбина? Чувала съм, че на запад имало уникални биодинамични ферми? Всъщност, тук на какво ниво е биодинамичното земеделие... не че разбирам много, но се интересувам отскоро :|:)
 • Bilko Begins
  28.07.2016 г. 09:12
  Момчето хич не е просто, щом е надушил "златото" в БГ - билките!!!

Коментари:

Спонсори на Портал 12