Търси

Джорджия: Всеки трябва да прояви Божественото в себе си (ВИДЕО)

03.01.2017 г.
3557
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Принципа между личността и егото е такъв, че ние е хубаво да се отнасяме към нас самите, също както и към всички останали като към нещо божествено, към което, да кажем, може и да познаваме, може и да не познаваме, но това е единствения баланс, който можем да имаме дори и с нещата, които не знаем. Вместо примерно да си мислим: Това е една личност, която на мен не ми харесва да бъда и едно его, което е негативно и така всъщност да прекъсваме, понеже всичко действа на химически нива, примерно една мисъл, която човек прояви, че егото му е негативно, спира възможността да се проявят други свещени мисли в него самия. По този начин човек се напълва с много такива мисли и това не е само от клишето за позитивното мислене, то заема пространство това негативно мислене, а като функционалност то може да има следствия, които да са добри, но това трябва да е една свещена себекритичност, не просто да се обвиняваме за всичко, което не разбираме.

Затова е хубаво, че когато човек тръгне по този път съзнателно, че всяко нещо си има обяснение, че всяко нещо си има смисъл в себе си. Примерно личността ни да бъде по определен начин – това много красиво може да се обясни, погледнато през закона на баланса. Ние имаме един свещен баланс в природата, който е всичко да съществува, независимо в каква форма, да съществува заедно. Това означава, че във всяка една секунда се случва най-доброто за всички.

Това е един изключително грандиозен мащаб на Истината, но това е факт, защото примерно Любовта единствено го позволява дори. В момента, в който човек започне да се обвинява или да не разбира нещо, или да се опитва да усъвършенства личността си, но да мисли за нея като нещо негативно, той пак се разпилява. Примерно мислим си, че всичко е божествено, един факт, който е неизменен в епохите, но същевременно с това си казваме: Аз тук сбърках и направих нещо ужасно и т.н. По този начин пак става това глобално разпиляване, когато се опитаме да впишем всяка една грешка в божественото осмисляне. Това не означава, че трябва да бъдем толерантни към грешките и да ги предизвикваме, и да поставяме условия затова но това значи, че дори някъде да се случи грешка, то тя се случва с определен замисъл, който ние разбирайки или търсейки смисъл, може да я трансформираме по най-лесния начин."

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

Свързани публикации

Джорджия Николова | © 2016 снимка Портал12 Пламен Петков
29.08.2016 г.
10612
7

Джорджия Николова: Всяко разочарование може да бъде осъзнато познание (ВИДЕО)

Джорджия: Когато човек върши нещо от любов, той не може да се измори. Божията любов е толкова велика, че тя не търпи разочарования, защото там има един велик смисъл, който допуска нещата да се случват като част от божественото
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12