Търси

Джорджия Николова: Знанието е знание, когато се прилага (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

14.03.2017 г.
6456
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви пълна видео лекция на Джорджия Николова по темата "Алхимията във всекидневния живот". Събитието е част от от цикъла "Корените на Древното познание" провеждан от книгоиздателя Мария Арабаджиева с медийното партньорство на Портал12.

Фокус на лекцията е съвременния и всекидневен живот и това как може човек да прилага в практиката познание, свързано с алхимията.

По време на лекцията стана ясно, че Джорджия Николова е направила мащабно социологическо проучване, което включва изследване на над 500 алхимични трактата, които показват връзките с психологията, образованието и редица науки.

"Правейки това проучване, за първи път на Планетата се показа, че във всички текстове, с които разполагаме от 12-и до 19-и век, има практическо приложение на алхимията като наука - физически.", споделя Джорджия и допълва, че съвпаденията у мислителите в този период са доказателство за приложението и силата на алхимията в живота.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

Коментари 1
  • Дара
    04.07.2021 г. 17:54
    Мога ли да приема, че виждайки промяната във въздуха, но вътрешно вярвайки, че тя няма власт над мен - съм поляризирала/неутрализирала въздействието й?

Коментари:

Спонсори на Портал 12