Джорджия: Епохата на Водолея се стреми към единство между душите и религиите. Това предстои! (ВИДЕО)

24.02.2017 г.
7337
Добавена от: Борислав Борисов
Портал12 ви представя интервю с Джорджия Николова по темата за прехода и символите в началото на Епохата на Водолея. 

"Епохата на Водолея е синоним на изобилието. Това е такова изобилие, което обхваща и всичко най-неразбрано, всичко най-трагично, всичко най-логично, всичко най-божествено в себе си без да го унищожава. Мисленето, което предоставя като възможност епохата на Водолея, позволява на хората всички трагедии, всички тежести в живота те да ги разглеждат като едни божествени условия. Всъщност човек го знае теоретично, но когато дойде нещо в живота му, което да контрастира с неговият духовен път и духовни размисли, той тогава забравя тази възможност и забравя, че това са всъщност условия, където да се проявява Любовта. Ние имаме един свят, където има липса на Любов на доста места и това е една възможност ние да я оползотворяваме тази Любов.

Предвидено е всички тежки събития и трагедии да бъдат отведени в мажор, да бъдат една музика, която да радва душите, но понякога човек определя времето, за което това ще се реализира, чрез личното си отношение. Музиката е средство за създаване на това усещане от божественото в живота на човека. Понякога тя е ограничена от времето, но същевременно божествената музика звучи за всички, дори и да не я чуват с ушите си.

Интересен аспект и силна вълна в момента от епохата на Водолея е това, че хората се учат да приемат, но често те го правят на сила. Епохата на Водолея представлява да приемаме нещата по естествен начин, да не губим обективността в нещата и същевременно да ги приемаме такива, каквито са. Това означава да нямаме особено нереалистичното оптимистично отношение към случващото се, но същевременно да имаме надежда и воля да се случва това нещо. Много важен аспект е бъдещето, което всички хора искат да знаят какво ще бъде. Ако хипотетично разглеждаме, че в бъдеще могат да се случат много тежки предизвикателства за човечеството и същевременно разглеждаме една хипотеза, в която може да се случи най-благото за всички, то тогава пак остава наша лична отговорност какво отношение ние ще имаме към тези две възможности. Истината ни позволява и в двата случая да имаме еднакво отношение, което всъщност е епохата на Водолея.

Принципът е такъв: знаем, че съществуват неща, които не разбираме и които са тежки, за да знаем, но има възможност и за доста интензивни времена като тази днес. Най-красивото всъщност, което синтенционално можем да предприемем е това, в случай че идва Христос и в случай, че идва Ариман или в случай, че идват двама, ние да имаме едно отношение в тези 3 случая, което всъщност е точно епохата на Водолея, т.е. ние истината да я проявяваме във всички условия, а не условията да определят ние как ще проявим истината.

Основният инструмент на Христовата енергия теоретично е Любов, но това е тази Любов, която се прилага във всички условия, т.е. това е всеобхватната Любов, която не се изменя. Думата „неизменност“ е много важна и всеки човек тепърва започва да я опознава. Какво значи тя? Тя означава, че в действителност утре да стане възможно най-тежката съдба за човечеството или най-хубава, ние и в двата случая да имаме едно отношение и едно и също поведение. Това е истината, действителната, абсолютната истина. Тогава тази истина, да я наречем инструмент или друго понятие, ще даде своите блага и най-тежката ситуация, и в най-добрата, което всъщност е един логичен принцип, много красив.

В музиката имаме доста повторения, имаме една мелодия и да кажем тя е Истината – във вековете звучи понякога в по-тихи, понякога в по-силни инструменти. В момента сме в едно време, където изобщо всички мелодии звучат, защото музиката е едно средство за обединяване на душите. В музиката има един момент, който се нарича „каденца“, обикновено идва в края на произведението. Това е най-кулминационния момент и сега сме там, но има и лъжливи каденци. Майсторите класици са го направили изящно, защото човек се потапя в музиката и очаква разрешението, върха на музиката, но всъщност пак идва тази мелодия.

Заради повторението много от хората не знаят, че в момента сме в каденца. По принципа на философията, когато човек има най-малко очаквания за нещо, то се случва. От толкова много повторения, човек е загубил вече очакванията си от това, което се надява тайно, дали ще е второ пришествие или ще е епохата на Водолея, но ние сме в този толкова красив кулминационен момент. Каденците в музиката могат да отвеждат и в мажор, и в минор, ние сега сме в каденцата, която води до Вечният мажор. Вечният мажор има силата да включва и минора в себе си по красив начин., т.е. без да липсва нищо, цялото изобилие."


ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО С ДЖОРДЖИЯ:
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

29.08.2016 г.
19632

Джорджия Николова: Всяко разочарование може да бъде осъзнато познание (ВИДЕО)

Джорджия: Когато човек върши нещо от любов, той не може да се измори. Божията любов е толкова велика, че тя не търпи разочарования, защото там има един велик смисъл, който допуска нещата да се случват като част от божественото
03.01.2017 г.
4429

Джорджия: Всеки трябва да прояви Божественото в себе си (ВИДЕО)

Принципа между личността и егото е такъв, че ние е хубаво да се отнасяме към нас самите, също както и към всички останали като към нещо божествено, към което, да кажем, може и да познаваме, може и да не познаваме, но това е единствения баланс, който можем да имаме дори и с нещата, които не знаем
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12