Търси

Дългата пола подсилва както женската, така и мъжката енергия

22.06.2016 г.
6632
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Начинът на обличане при жените влияе силно не само на тях самите, но и на мъжете, като засилва техния магнетизъм. В наши дни за много жени е удобно да се обличат с панталони и дънки, но всъщност това по никакъв начин не помага на жената - дори напротив. Повечето жени дори не подозират колко важно е да носят дълги поли.

Когато жената носи дълга пола, това влияе на начина, по който се възприема тя самата, както и на начина, по който я възприема мъжът. Куполо-образната пола придава на жената загадъчност, женственост и нежност. Факт е, че дългата пола има важна роля във връзката между мъжа и жената - тя помага за хармонизиране на техните отношения. Също така има документирани случаи, в които жени с невъзможност да забременеят, заменят панталоните с дълги поли и скоро след това зачеват.

Полата е задължителен атрибут на женствеността, не просто защото е красива. Носенето на пола има свещено значение. Вероятно знаете как са се обличали жените в древните цивилизации. На всички рисунки ги виждаме облечени с рокли или поли. Питате ли се защо? В онези дни, когато не е имало информационно замърсяване и обременяване с ненужни факти от всекидневието, хората са били в много по-чиста връзка с природата и с интуицията си. Тогава много добре са разбирали, че жените и мъжете се различават помежду си не само по външния вид, а и по енергетиката.

Жената е устроена така, че да получава енергията си отдолу нагоре - от Майката Земя. Това е енергията на материята, тя управлява всички материални блага. Затова и женската, земната енергия е символизирана от плодове - изобилието на природата. Мъжът черпи енергията си отгоре, подхранвайки и засилвайки своята въздушна енергия.

Дългата пола, която стига почти до земята, оформя триъгълник с тялото, а той помага и поддържа необходимата сила, която подхранва жената. Дългата пола, която се усуква и поклаща, предизвиква образуване на торсионно поле, докато жената се движи, и подпомага навлизането на енергийния елемент на Земята. Колкото по-къса е полата, толкова по-голяма загуба на енергия се получава.

Жената черпи своята енергия от земята - тя й помага да заздрави корените си и да събере сили за износване и раждане на дете. Женските хормони се произвеждат в долната половина на тялото, затова посоката на енергията надолу е много важна. Трябва да помним, че красотата и здравето на жената зависят от нивото на женските хормони.

Матката е свещен съд, който съхранява женската енергия. Мъжете нямат подобно пълномощие - няма къде да съхраняват енергия с такива качества, затова могат да я получат единствено от жените. Но когато жената носи панталони и дънки, тя по този начин затваря връзката със Земята и енергийния поток, пристяга всички тазови органи, запушва притока на кръв и енергия. Свещеният съд остава празен и жената няма какво да сподели.

Една истинска жена никога не би се заела да вдигне нещо тежко - тя спокойно изчаква, докато се появи мъж наблизо. Тогава нежно, като истинска жена, го моли да й помогне, а той не може да откаже, тъй като има възможност да прояви мъжката си природа.

Женската енергия е дар за мъжа - прави го по-балансиран, стабилен, по-тих и смирен, води действията му към съзидание и творчество. Агресивните и груби мъже са лишени от любовта на жената, от нейната мека, галеща енергия.

Когато на високо енергийно ниво обменът е нарушен, жената подсилва мъжкото начало в себе си и взаимодейства с мъжа като мъж. При по-ниско, физическо ниво, това се изразява в напрежение, болести, кавги и скандали.

Жените поискаха да бъдат равни на мъжете и обуха панталони, но това искане като че ли бе криворазбрано и от двете страни - започна съревнование в обществото и оттам в семейството.

Какъв е смисълът да уеднаквим две противоположни същества, които се допълват взаимно до съвършенство?

Днес за много жени е задължително да бъдат облечени с панталон, само защото им е по-удобно да се движат бързо, да крачат по-широко и по-лесно да свършат някоя мъжка работа. Докато полата или роклята налагат едно естествено забавяне, което е присъщо и добро за жената, тъй като покоят е нейното естествено състояние.

Свързани публикации

психология - самоанализа - вглъбяване
03.02.2016 г.
4161
5

Влади Владимирова: Нужно е да се вглеждаме в себе си, за да разчупваме рамките, които сами си поставяме (ИНТЕРВЮ)

Често си позволяваме да се форматираме през клишетата, които идват отвън, а след това е изключително трудно те да бъдат разчупени, особено когато вече сме свикнали с тях и целенасочено ги поддържаме.
Виж повече
нашата визия силно повлиява живота ни
14.04.2016 г.
4339
1

Влади Владимирова: Стиловете на обличане са свързани с енергийните чакри

„Всеки стил на обличане, освен че има психологически ефект на външно изразяване и на обратно психично въздействие, е свързан и с енергетиката на човека.“ – обяснява Влади и допълва: „Стиловете са свързани с чакрите и стимулират енергетиката на жената."
Виж повече
Коментари 1
  • Деница
    22.06.2016 г. 23:15
    Много добро попадение с тази статия! При мен след късния пубертет (ранните студентски години до 21 години), рязко се получи с изхвърлянето на панталоните и впитите дънки... Може би имаше влияние едно море на палатки, където тайно бях възхитена и засрамена едновременно от една млада красива българка по залез, с две прекрасни ангелски деца отстрани, облечена като самодива в сияеща светла дълга рокля... Нищо не е случайно :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12