Търси

Двете големи манипулации на Webit 2016 - виртуалната реалност и ГМО храните!

20.04.2016 г.
1869
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тези дни в София се провежда форум за технологиите и иновациите у нас – Webit 2016. Събитието събира в столицата представители от IT технологиите, маркетинга и комуникациите. Неговата официалност бе облечена с присъствието на президента Росен Плевнелиев, вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова, кмета на София Йорданка Фандъкова и редица други политически и бизнес фигури.

Инициативата за провеждане на международно събитие за нови технологии и предприемачество в България е похвална, но красивото откриване на форума под звуците на тъпани и гайди бе силно помрачено от две послания, които се откроиха като груба манипулация на общественото съзнание.

Те бяха поднесени от Пламен Русев, основател на Webit Foundation. Едното е по отношение на виртуалната реалност, а другото във връзка с нуждата за тотална промяна в храните и земеделието с посланието, че е неизбежно да се "храним все по-често с ГМО продукти".

Притеснително е хора, които не разбират от земеделие и продоволствена сигурност да пропагандират употребата на ГМО, без да се вземат под внимание устойчивостта на такъв тип земеделие, влиянието върху здравето на хората и пагубният ефект върху селското стопанство в България, като страна с относително малък обем площи за зърнопроизводство. Заиграването по темата с "неизбежното навлизане на ГМО" е изключително рисково и опасно, като то е напълно против интересите на България като аграрна държава с традиционни производства и силна социална зависимост на този тип бизнес в селските региони на страната. Многобройни научни изследвания и доклади са в основата на решенията на Европейската комисия и в частност България да поддържат забраната за употребата на ГМО в земеделието, като съществена опасност за зърнопроизводството, но и за редица свързани селскостопански отрасли, включително пчеларство, овощарство и др. Словесните упражнения по темата за ГМО, може да се тълкуват като пропаганда и заплаха срещу националната сигурност, пряко насочена срещу устойчивото развитие на един от стратегическите сектори в икономиката на България, формиращ значителен БВП и осигуряващ социален мир в селските райони. Много са примерите за развитие на екологично и конвенционално земеделие, в самостоятелни и дори обвързани модели, без нуждата от ГМО. Много са и примерите за стотици съдебни дела за съсипани земеделски стопанства и цели региони след употребата на ГМО..., но няма да навлизаме в темата. За тези, които са запознати - фактологията е ясна!

Другото притеснително послание, което се открои от събитието в София, бе по отношение на внушението за неизбежна виртуална реалност и пропагандирането на роботизиране посредством новите технологии. 

За хората с отворено съзнание и изявена индивидуалност е съвсем ясно, че прекаленото дигитализиране рискува да превърне хората в биороботи, без чувства и реални емоции. Внушението за това, че си едновременно биологичен и същевременно робот, олицетворява двете стада, до които някои глобални технократски групи се опитват да разцепят днес човешкият феномен! Всички трябва да бъдем много внимателни и да не се поддаваме на манипулациите и пропагандата, която залива Света и е продиктувана от корпоративни бизнес интереси!


 

Свързани публикации

Монсанто - ГМО царевица - протести
13.01.2016 г.
1238

Хиляди излязоха на протест срещу Монсанто в Аржентина

Демонстрациите бяха по повод плановете на корпорацията да построи на Малвините най-големият завод в света за царевични семена. Протестиращи скандираха „Монсанто вън“
Виж повече
квантов интернет - квантова механика
02.03.2016 г.
3410
1

Изследователи достигнаха ново ниво в квантовата физика. Предричат квантов интернет

Според изследователите това е първата стъпка към създаването на квантово-фотонен интернет, който да работи с несравнимо количество огромни информационни обеми, в сравнение спознатите в днешно време.
Виж повече
виртуална реалност и превръщане на хората в био роботи
06.03.2016 г.
3108
4

Световните производители на мобилни телефони с груба крачка към биороботизирането (ВИДЕО)

Технологичните нововъедения свързани пряко с функционирането на мозъка и психомоторните функции, вече се предлага като масовка на широката публика
Виж повече
Коментари 3
 • Bilko Begins
  20.04.2016 г. 16:51
  Ама естествено уважаеми дами и господа, IT говорят за ГМО е абсолютно логично свързано... Като почнат да принтират ГМО домати ще я втасаме... От друга страна, гледах TED презентация, където бе представена буквално отгледана от клетка кожа, което може да реши проблема с убийствата на животни за индустрията.... Развитието на технологиите може да е за добро или зло, но бъзикането в гените на природата е посегателство към нас самите, защото рано или късно, след растенията и животните, ще посегнат и на човешкия геном, под предтекст, че ще лекуват болести...:G
 • Elena Daskalova
  20.04.2016 г. 14:58
  Събитието в София - Уебит ...е с подкрепата на редица американски компании, което обяснява посочената пропаганда. Замислете се , че всички от силиконовата долина са в ядрото на тази "изява". Така да се каже - организаторите са зависими и затова прокарват това, което им е продиктувано. Далеч съм от мисълта, че IT експерти, ей така по случайност са хванали темата с ГМО!:O:O:O
 • Мария
  20.04.2016 г. 10:24
  Абсолютно съм съгласна! Значи забелязвам една пълна пропаганда за това как е неизбежно да станем полуроботи, свръхчовеци! Свръхчовеци да, но по друг път - пътя на самосъзнанието, на изкуството и връзката с природата. Издигането на по-високи вибрации ще стане не чрез още по силна хватка с технологиите, а обратно с връщането назад към нашите вътрешни възможности на съзнанието. Нашите предци са ги владеели тези сили, но ние сега сме ги приспали в себе си, дори сме ги закърнели силно. Не се поддавайте на манипулациите, на тези чийто интерес е единствено едни хартийки и власт!

Коментари:

Спонсори на Портал 12