Търси

Духовните учители и противоречията в щурмът на молителите към тях

07.01.2021 г.
3765
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Непосредствената и жива връзка на Рудолф Щайнер със света на мъртвите не може да бъде скрита. Както и при редица други духовни Учители и напътственици, основателят на антропософската наука е бил подложен под щурмът на молителите - безброй хора, които са искали от него решаване на лични казуси или въпроси.

"При мен в Берлин започнаха да идват хора, загрижени за съдбата на своите близки покойници", споделя Фридрих Рителмайер в забранената и заклеймена от църквите в западна Европа книга "Моята среща с Рудолф Щайнер". Той добавя: "Те упорито молеха да ги запозная с д-р Щайнер. Доколкото си спомням направих това само веднъж. Особено настойчив беше един високопоставен и наглед разумен берлинчанин. Д-р Щайнер се отнесе към случая му любезно и с желание да помогне според възможностите си. След няколко седмици същият човек ме потърси и каза:" Знаете ли, че д-р Щайнер е наистина ясновидец. Той ми откри такива подробности, до които би могъл да стигне само чрез ясновидство." Но после го нападнаха съмненията: дали пък тези истини не бяха извлечени от неговото подсъзнание и т.н."

"За мен беше напълно ясно, че д-р Щайнер трябва да живее под закрилата на едно строго охранявано уединяване. В противен случай, щурмът на молителите нямаше да му позволи да работи над своята мисия.

Веднъж една дама позвъни: "Вярно ли е, че познавате д-р Щайнер? Сигурен ли сте, че може да предскаже нещо от бъдещето? Моят брак е несполучлив, съвсем близо съм до решението да се разведа, обаче по този начин губя доста неща. Ако д-р Щайнер разбере дали съпругът ми ще се спомине тази година, бих могла да изчакам"..." и редица подобни случаи олицетворяват неадекватното отношение и люшкането по вълните на повърхността на повечето хора, несъзнаващи, че се докосват до духовни учители от високо ниво, от които вместо да почерпят вдъхновение - те ограбват.

Рителмайер споделя още, че по време на лекциите на Рудолф Щайнер, всеки присъстващ е привличал около себе си свои близки духовни същества: "Как успява да се справи д-р Щайнер с тези връхлитащи изживявания и образи, които го обкръжават при всяка лекция! И преди бях чувал, че поради отделни слушатели, той трябвало да се ориентира измежду Съществата от свръхсетивния свят, които тези хора неволно привличали по време на лекциите. От някои негови изказвания аз съдя, че много от лекциите му бяха посветени на един или друг негов приятел, във всеки случай - на определен човек. Дотук нещата могат да се приемат. Но публичните лекции? Не бяха ли те грандиозни духовни битки?! Хората имаха далечно и смътно предчувствие за духовния свят, но щом зърваха Рудолф Щайнер с очите си, те започваха да го смятат за "демоничен"..него, който в действителност се бореше срещу демоните. Ако човек внимаваше в това какво казва той в тези часове, а не се подвеждаше от повърхностни впечатления, само тогава би могъл да направи крачката към неговото познание."

Едно от доказателствата за силата на Духовен учител е, когато той говори пред множество и съумява в общия разговор да принесе конкретни послания до отделния човек. Това става именно поради тази духовна връзка и невидими същества, които всеки води около себе си, но които са ясни за посветените.

Свързани публикации

Психологически, философски и езотерични аспекти на вегетарианството
18.04.2017 г.
6195
5

Психологически, философски и езотерични аспекти на вегетарианството

Всеки от нас има собствена позиция, която не е идентична с нечия друга и по всички начини ние се опитваме да утвърдим своите възгледи и себе си. Превърнали сме се в психологически хищници
Виж повече
висши духовни същества - йерархия
11.04.2017 г.
10787

Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер

Рулдоф Щайнер, за който Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва, че е прерпденият Питагор, извършва в периода 1912-1914-а година едни от най-дълбоките духовни и езотерични изследвания на автентичното Християнство. Той казва, че занапред човешките същества ще изживеят своята среща с Христос направо в етерния свят на Земята
Виж повече
Структура на еволюцията и цивилизациите
02.03.2017 г.
2870
1

Структура на еволюцията и цивилизациите според антропософската наука

Поради множество постъпили въпроси за структурата и датировката на тези епохи, публикуваме тълкуванието им според Рудолф Щайнер (прероденият Питагор), създател на антропософската наука, която надгражда познатите психологически и философски течения до края на 19-и век чрез добавянето на несетивно-духовни явления. Към досегашните 5 сетива, Щайнер добавя нови 7 (общо 12), свързани с възприемането на живота, движението, равновесието, топлината, словото, мисълта и Азът.
Виж повече
Силицият в човешката ДНК
19.01.2024 г.
4076

Тайнственият силиций: Връзката между духовното и физическото в ядрото на Земята

По съвременни езотерични източници се смята, че в момента висшият Разум подменя въглеродните атоми във възлите на човешката ДНК - която е на въглеродна основа - със силициеви. Това е един еволюционен праг, който преживява в момента нашата цивилизация, но той има своите последствия. Силицият никога няма да претърпи органическото гниене - той е устойчив, той е по-висш клас структура - човешката цивилизация получава по-голямо доверие от висшия космически Разум
Виж повече
Рудолф Щайнер и Петър Дънов
02.04.2016 г.
3266

Учени и езотерици обсъждат връзката между Рудолф Щайнер и Беинса Дуно на форум във Варна

Рудолф Щайнер и Беинса Дуно създават своите духовно-научни философии почти в един и същ период от време - в началото на 19-и век, когато хората на Планетата са се нуждаели от радикални реформи в разбирането на Живота и Вселената.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12