Духовната Нова година идва с пролетното равноденствие и носи силен заряд за обновление

20.03.2018 г.
45119
Добавена от: Таня Борисова
Различните сезони носят различни енергии и изискват различни подходи за тяхното възприемане и използване. Когато изучаваме смисъла и начина за използване на тези Енергии, ние навлизаме в хармония с Космическия ритъм, работим с Космични енергии, живеем много по-ефективно и ставаме съработници в движението на духовната еволюция на човечеството, пише Христо Маджаров в своята поредица “ Празниците на природата”

Промените в космическите Енергии се обуславят от изменение на взаимоположението между Земята, Слънцето и съзвездията на зодиака.  Днес в една от пресечните точки - с навлизането на Слънцето в зодиакалния знак Овен, настъпва Пролетното равноденствие, когато Природата празнува раждането на живота.

Краят на зимата носи идването на новия живот, когато земята започва внезапно да дава кълнове от посятото зърно. Земята и Духа излизат от привидния сън и енергията се завихря! Това е събитие, освен радост, носи възхвала на вечното поражение на тъмнината и смъртта и освобождаване от страха, когато човекът разбира, че тъмнината е отминала и светлината се е завърнала. Живота се проявява изначално в неговата най-чиста и жизнена форма, която в следващите месеци и отключената нова енергия, той следва да използва за градивна работа във физическия свят. Затова и днес празнуваме началото на Духовната Нова година в Школата и Раждането на Пролетта чрез пролетното равноденствие.
Думи на Учителя за Равноденствието в живота:
Равноденствието всякога трябва да внася най-хубавите мисли, най-хубавите желания в човешката душа, и тогава всички онези семенца, които са скрити в земята, започват да израстват, да се развиват, да цъфтят и след това се явява тяхното благоухание. Същият закон е и по отношение на човека. Човек без Божественото е като гола земя и ние казваме: „Този човек е студен, отвратителен, няма никаква красота в него.“ Но дойде ли скритото, Божественото у човека, тези семенца, треви и цветя постепенно почват да израстват, цветята се обличат в червенина и човек става красив. Тази красота не може да се яви, докато не се яви Божественото слънце. Тъй като Слънцето иде от северното към южното полушарие, т.е. от единия полюс на Битието към другия, северният всякога означава истината, а южният – добродетелта.
Този ден носи именно много силен заряд и символика на зараждането на нов живот и обновлението не само в природата, но и в психиката на хората, които стават много по-активни и инициативни.

Днес в 18.15 забавете ход и обърнете поглед към небето, а на 21.03 посрещнете изгрева на Слънцето, за да свържете с космическата енергия в един от най-силните енергийни дни в годината.
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12