Търси

Другата страна на аутизма и какво се крие зад него

31.03.2016 г.
7409
7
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На 2 април отбелязваме Световния ден на информираност за аутизма. За аутизма започна да се говори съвсем плахо през последните години, но като цяло нашето общество не познава спецификата на това състояние. За нас аутизмът не е болест и макар че е квалифицирана като такава, аутизмът е преди всичко ново състояние и възприятие за света. Това ново възприятие е в крайно несъответствие с матрицата, по която всички останали сме приели да живеем и с всичко онова, което приемаме за нормално.

За това говори и поведението на децата с аутизъм. Те са напълно затворени към нашия свят и живеят в техен собствен. Изумяват с високата си чувствителност, интуиция и способности в различни направления, които нямат логично обяснение: наизустяват цели книги, смятат наум сложни формули, запомнят цели картини в най-малките детайли.

Макар медицината да определя тяхното състояние като “ново умствено разстройство”, има редица психолози, които вече говорят за аутизма в друга насока
Изследователката Дорийн Върчу е една от първите, които свързва аутизма с децата на новото време, които в някои случаи не могат да понесат реалността в която е попаднала душата. Според нея необичайното поведение и мотиви на индиговите  и кристални деца, както ги нарича тя,  често се тълкуват превратно и психиатрите им поставят погрешни диагнози за умствени разстройства като например "Хиперактивност с дефицит на концентрация" - Attention Deficit with Hyperactivity Disorder (ADHD). Върчу е убедена, че правилната "диагноза" всъщност е "Концентрация, ориентирана към по-висши измерения" - Attention Dialed into a Higher Dimension, Аутизъм. За съжаление, когато неправилно бъдат подложени на лечение, тези деца губят своята енергичност и паранормални способности.

Според Върчу, първото смущаващо впечатление при контакт с новите деца са техните излъчващи неземна мъдрост големи пронизващи очи, които сякаш ни хипнотизират и "разголват" душата ни.

Кристалните деца са по-вглъбени, търпеливи и опрощаващи. Телепатичните дарби на кристалните деца се отразяват на вербалното им общуване с другите хора. Те често смятат, че не е нужно да говорят, защото имат нов начин на общуване, който за нас е все още непонятен.
Много от тях имат изоставане в развитието на речта и те проговарят едва на 3-4 години. Въпреки това родителите им споделят пред Върчу, че по неведоми причини никога не са имали усещането, че не могат да общуват с тях. Кристалните деца употребяват комбинация от телепатия, своеобразен език на символите и звуци (включително песни).

Едва ли е странно, че тези форми на контакт се определят като "аномалия" от медици и педагози. От появата на кристалните деца броят на диагнозите "аутизъм" е рекордно висок. Според дефиницията, засегнатият от аутизъм индивид се изолира в свой собствен свят и поради индиферентността си към случващото се в живота, е неспособен да общува с околните.

Дорийн Върчу обаче е убедена, че кристалните деца не само не са аутисти, но всъщност са най-общителните, съпричастни и духовно просветени участници в човешката еволюция. Ние не разбираме техния нов начин на общуване, комуникация и приемаме тяхното ново светоусещане за болестно състояние, само защото то се различава от приетия стандарт.
Новите деца предпочитат връзката с природата и могат да я съзерцават с часове. Не затваряйте едно такова дете в градска среда. Тя само може да го накара да се затвори допълнително, докато живот сред природата може да отключи всички негови способности, които да развивате заедно.

Подхождайте към тези деца не със съжаление, а с възхищение, защото има много, на което те могат да ви научат. Определено те не са случайно тук.

Свързани публикации

Стивън Уилтшир - художник феномен
25.01.2016 г.
2936
5

Стивън Уилтшир е поредният пример за човешки феномен, необясним за традиционната наука

Стивън Уилтшир участва в документален филм на Би Би Си. В него се показва как след полет с хеликоптер над Лондон, той извършва подробни и перфектно мащабирани въздушни илюстрация на площ от четири квадратни мили в рамките на три часа. Графиката му включва общо детайлни рисунки на 12 исторически забележителности и 200 други структури
Виж повече
възпитание на децата - усет към Природата - разумност - сетивност при децата
29.01.2016 г.
3472
7

Любовта към Природата прави детето по-умно, по-изобретателно и по-малко разсеяно

Децата, които редовно излизат сред природата, са по-устойчиви на високо стресови ситуации. Възстановителните и здравословни ползи от природата се появяват дори само при съзерцание. В изследване се посочва, че при наличието на зелени площи пред прозореца на детската стая могат да бъдат намалени симптомите на Синдром на дефицит на вниманието
Виж повече
търсят се приятели за деца от домове
07.03.2016 г.
1932
3

Фондация 'Подарете книга' търси доброволци за посещения в домове за деца

Децата имат нужда от приятел, а груповите събития не им дават това, от което се нуждаят. Те искат да има някой, с когото да разговарят, да споделят преживявания и по този начин могат да се почувстват истински значими.
Виж повече
Екоселище Радост
09.03.2016 г.
4834
18

Екоселище Радост отваря вратите си за прием на „проблемни“ деца

Екоселище Радост обяви, че отваря вратите си в помощ на т.нар. „проблемни“ деца. Децата ще получат много Любов, внимание, ще научат и занаят според желанията и талантите си
Виж повече
подкрепа за деца с аутизъм - благотворителен концерт
16.03.2016 г.
1458
2

Благотворителен концерт в помощ на деца с аутизъм ще се проведе в клуб на хорото

Основателите на център „Дъга“ имат желание да помогнат на повече деца и капацитетът на центъра да се увеличи с поне още 25 места, както и да се предлага по-голям спектър от терапии.
Виж повече
Коментари 7
 • пълноизлекуване
  04.06.2016 г. 23:18
  хората които имат деца с аутизъм понякога влизат в нета да се огледат за нещо ново, да споделят с други какво са пробвали,.......пишат в търсачката лечение на аутизъм и воала......излизат безброй ценно-времегубещи се материалчета като този
 • Katya Stoyanova
  13.05.2016 г. 12:03
  Ako ima roditel koito misli che deteto im e moje bi kristalno dete molia pishete mi: katya.stoyanova@yahoo.com
 • Иванка Цветкова
  05.04.2016 г. 21:42
  Смятам, че това е истината за тези деца. Хубаво е, че вече се възприема и от обществото така, а не да се опитваме да ги осакатим и снижим до нас
 • Мария
  04.04.2016 г. 12:34
  Мери, не е интересна гледна точка, а самата истина по въпроса! Може някои от децата да имат като цяло проблеми, но голяма част от т.нар. аутисти - просто се квалифицират като такива, а те просто са деца с друго светоусещане. Родителите на тези деца просто не трябва да следват системата, а да приемат мисията си да са едни от първите родители на новите деца и да ги следват - живот сред природата, отваряне към усещанията и земята, отхвърляне на етикета болен.
 • Мери
  03.04.2016 г. 20:43
  Интересна гледна точка!Едва ли обаче родители на такива деца мислят толкова "абстрактно"......Най-важно е да разбираме аутизма!Масово родители на типично развиващи се деца, са меко казано неинформирани и неадекватно съветват отрочетата си да не общуват с аутисти .....ей така за всеки случай.Нищо не се чу в провинцията за 02.04 нито от родители ,нито от организации,нито от специалисти!:(

Коментари:

Спонсори на Портал 12