Търси

Древното учение на Херметизма - лекция на Мария Арабаджиева и Джорджия Николова (ПОКАНА)

10.03.2017 г.
4079
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Принципите и начини на действие на херметизма ще бъдат разгледани на 11 март в София на специална лекция от цикъла Корените на Древното познание организирана от издателя Мария Арабаджиева. В нея ще вземат участие също така Джорджия Николова и Валентин Благоев

По време на събитието лекторите ще се опитат да обяснят с теория и практика - къде е поставен съвременния човек, какво е той и какво се случва с него.

Мария Арабаджиева ни разказва в аванс, какво ще бъде засегнато по време на събитието:

Това е целта и на самите лекции - да се даде пълна информация, какво  представлява учението Херметизъм, начинът му на действие и кои са принципите заложени в него. А какво е той всъщност, ли? Херметизмът е върховната система на Вселената и е залегнал във всички религии, във всички вярвания, във всички учения по света.

Той сам по себе си се дели на две части - висш, върховен или висок херметизъм, който представлява философията, самото учение, начинът на обяснение на връзките между Вселена, Бог, Природа, Човек и нисш херметизъм, както го определят в древните книги, който представлява приложението на Херметизма като учение в науките - астрология, алхимия, магия, които служат всъщност за промяна на съзнанието на човека и могат да бъдат наречени трансмутация на съзнанието.


Тя сподели, че хората в България досега са имали объркани понятия относно какво пресктавлява Херметизма, а той всъщност е гръбнака на тази цивилизация и всички учения от 5000 г. пр. Хр. до наше време.

По време на лекцията ще бъде разгледано и числото 22. Защо то е с такова голямо значение? :

Ще обясня научните теории и херметични древни учения, касаещи измеренията в света, които са свързани именно с числото 22.  Словото Божие вибрира на 22 измерение и самият Бог може да бъде търсен по-нагоре, докато този човешкият свят вибрира на трето измерение. Искам да разясня на присъстващите  възоснова на този код на Божието слово в това върховно 22-рото измерение как то може да достигне до човека.

Ще покажа кабалистичната схема на Дървото на живота и Молитвата Отче наш и ще разгледаме как молитвата слиза до нашите измерения и обратно как можем да я пратим до Бога. Ще дам паралели защо това чисто е залегнало кодирано във всички свещени книги, учения, азбуки за които също ще говорим по време на лекцията, пояснява ни Мария Арабаджиева


По време на срещата ще бъдат разгледани също и принципите на Херметизма, които ще бъдат обяснени и разяснени и ще се даде паралел и със съвременната наука, която все повече се обръща към него.

Ще разгледаме връзката на Херметичма с квантовата механика, която все повече се обръща към Херметизма като основна философия, както и ще представя все повече налагащата се съвременна теория за разгъващото се време, което дава обяснение и на дуалността и двойника на човека, с който ние може да общуваме и по този начин да променяме съзнанието,живота и бъдещето си

, обяснява Мария.


Няма как да не бъде засегната и все по-актулната тема с повишените вибрации и резонансът на Шуман.

Ще разгледаме чакрите и как можем да се лекуваме с тях на съответната вибрация. Освен това ще погледнем задълбочено на резонансът на Шуман. Вибрациите на йоносферата спрямо Земята нарастват катострофално бързо и хората в момента са попаднали в едно крайно заблуждение, че това носи тоталното пробуждане, което абсолютно не е вярно. Този процес е супер рискован за хората, които не могат да развиват съзнанието си и спасението се намира в това то да бъде наистина освободено, като това отново е свързано с дълбоко разбиране по смисъла на Херметизма как е устроен света, категорична е Мария и заключва:

Идеята на събитието е да покаже, че всичко се съдържа в самия човек и как всеки от нас идва с определени задачи по смисъла на Херметизма с основна задача в неговият живот да развие съзнанието си и силите си. Не случайно на древните храмове от Тива до Делфи е изписано: Опознай себе си!

Програма за събитието:

„ХЕРМЕТИЗЪМ, АЛХИМИЯ, КАББАЛА”,

14.00 - 14.15 - записване на присътващите
14.20 - 15.20
Мария Арабаджиева - „Херметизмът, 22-измерното пространство и символизмът на числото 22”
почивка - 15.20 - 15.30
15.30 -16.30
Джорджия Николова - „Алхимията във всекидневния живот”
почивка - 16.30 - 16.40
16.40 - 17.40
Валентин Благоев - „Западна Каббала. 15, 16 и 14 Аркани от Дървото на живота. Настояще, Минало и Бъдеще. Начини за въздействие.”
17.40 - 18.30 - въпроси към лекторите

Място:
София, ул. "Димитър Моллов" 28 Б
сградата на "Медицинска техника инженеринг"
 
Коментари 3
 • Морския
  16.03.2017 г. 01:38
  "Резонансът на Шуман" - няма такова нещо. Съществува Честота на Шуман, Шуманова вибрация, Шуманово трептене и т.н. "Вибрациите на йоносферата спрямо Земята" - по безмислено понятие рядко може да се срещне. Вибрацията не е Относително понятие за да се дефинира "спрямо нещо". "Ще разгледаме чакрите и как можем да се лекуваме с тях на съответната вибрация." - С чакри не можеш да се лекуваш, а ЧРЕЗ тях. И не можеш да се лекуваш "на съответната вибрация", а или "на съответната честота" или "чрез съответната вибрация". Честота и вибрация не са синоними. Самия факт, че някой ползва понятия от които нищо не разбира, говори, че не може да се вярва на този човек за нищо. Много ми е интересно дали изобщо знаете какво представлява принципа на дуалността в квантовата физика ;)
 • Българионъ
  10.03.2017 г. 13:46
  Божествени сентенции „Познанието не е за всеки” и „Затворете вратите за непосветените”. Тези основни факти обясняват защо в определени периоди, сякаш безпричинно племената сменят земите си без да воюват. Имат писмености, а предават познанието само на посветени, и то устно. Ритуалите са се извършвали изключително мистично в тайни местности. Висшият жрец е и княз. "Гръцкия бог" Хермес отначало е тракийски герой: Според Херодот, Хермес е праотецът на тракийската аристокрация. Царете на траките се кълнели в неговото име. "...тракийските благородници имат специален култ към Хермес, кълнат се в неговото име и дори твърдят, че произхождат от него." (Херодот - История, Книга втора) Държавата на име Гърция е създадена през 1830 година, преди това гърците не са имали собствена държава. Прочутата крито-минойска цивилизация се оказва тракийска. Траките са отъждествявани с българите от редица автори. Троянската война се води между тракийски племена, гърците нямат нищо общо, дори и Омир не е грък, а от меоните (малоазийските мизи). Ахил води мирмидонците (наречени от Йоан Малала в по ново време българи). "Древногръцките" богове се оказват тракийски. А нашите учени и историци продължават да мълчат! Пращат нашите корени в Азия, а ние винаги сме си били тук и сме един от най-древните и велики народи! Срам и позор за тези предатели! А крадците на историята ни-гърците- данайци пришълци от Африк
 • Българионъ
  10.03.2017 г. 13:44
  ТРАКИЙСКАТА КУЛТУРА НА ОТВОРЕНИЯТ ХЕРМЕТИЗЪМ И ПОЗНАНИЕТО ВЕД (ВЪРХОВНОТО ЕДИНСТВО) След гибелта на Атлантида палеолитният свят е бил изключително слабо заселен, пред угрозата дори да изчезне. Земите около сладководното Черноморско езеро, обитавани от (прото-) траките, са били най-добрите за развитието на живота в онази епоха. Много обработваеми земи, много питейни води – и като езера, и като реки. Траките се оформят в четири големи племенни групи. Това са мизи, витини, пеласги, а за четвъртата все още се спори коя е точно. Всички те обаче живеят под общото име Перке и говорят един прото език. Основния бог, който почитат, след хилядолетия става популярен като Бог на князете и е назоваван Хермес. Познанията им за Вселената са изключително богати, а те считат, че всичко, което е на небето, има огледален аналог на земята. Тъй като съзвездията са най-големите конфигурации в Космоса, още (прото-) траките започват да им правят копия под формата на групи от могили. Същевременно по-малките племена си имат и свои звезди закрилници, тъй като си имат и рождени дати. Целият ритуал се запазва до появата на Дунавска България. Когато на владетел се родят няколко сина, те започват да управляват различни части от племената, като всяка носи името на този, който я води. Така се знаят и рождените дати на племената, както и звездите закрилници. Животът на (прото-) траките се определя и от важните

Коментари:

Спонсори на Портал 12