Древният Египет преди всичко не е физическо място. Пирамидата е порта – портал

29.07.2019 г.
7139
Добавена от: Борислав Борисов
5 коментара
Пирамидата е порта – портал към отвъдния свят, който е скрития, реален и невидим свят, т.е. великия свят, свободата. пирамидата означава място на извисяването. Това е друго име на себепознанието, т.е. да се превърнеш от човек в божествено същество. Пирамидата е била водител към чисто духовната земя. Тя е светилище, място на Мистерията, принципът на нерушимост, т.е. вечния порядък. Пирамидата е порядък скрит и от света, и от космоса. Но тази пирамида е порядъкът същевременно и в самия човек. Това означава, че и пирамидата и сфинксът са специфични състояния на съзнанието. Пирамидата символизира един вечен завет с човека, завет с отвъдното, с невидимото, т.е. с Бога. И този, който живее пробудено на земята, той има смислен втори живот в отвъдното, т.е. в Бога, който за жреците е Великата невидима Реалност. Пирамидата е храм на милиони години. Това е храм на безкрайността и идеята на пирамидата е сливане именно с безкрайността.


Древният Египет е безвремие. Това е страна без време. За древните египтяни вярата в Бога никога не е било нещо достатъчно. Необходимо е било едно постоянно пробудено поведение; не вяра – постоянно пробудено поведение в живота, което да е угодно на нетерите, т.е. на боговете.

Всички книги досега, които са излезли, като история на света, пък и като история на Египет, са колекция от дрипи. Проучил съм към сто и петдесет-двеста книги, нищо съществено, защото не се изхожда от Източника, от изключителната мъдрост на древен Египет, която идва от Атлантида, Тот, за който ще говорим и днес, и друг път. Дълбинната Истина по този въпрос се намира най-вече в Тот, или както ви казах преди, истинското му име е Техути. Някой път ще се спра повече, тъй като името му има огромно значение. Има цяла книга, посветена на неговото име, която се казва „Бог Тот”. Той е също от расата на боговете, както и Мерлин. Едно от значенията на името му е „Баща на боговете”. Това е велико същество, още непознато и книгите, които са писани досега, са много оскъдни; става въпрос за истинските неща за него.

Древният Египет е бил родина на мъдростта и истинската цивилизация. И тази цивилизация не е изчезнала, а се е скрила, разликата е голяма. Тя не е разрушена, просто боговете са се оттеглили, които съставляват истинската цивилизация. Самият Тот е бил велико откровение на Бога, на Върховния Разум, а това говори за Велик Учител. Тот казва: Истината е тайната душа на древния Египет.

Древният Египет преди всичко не е физическо място. То е само отражение. Египет е състояние на съзнанието, както е и водата. Ще обясня: енергията е двойникът на водата и без тази енергия, без този двойник, водата не може да тече. Енергията е движещата сила на водата, а зад енергията е движещата сила на духа. Когато духът се оттегли, когато енергията се оттегли, хората казват: „Тука имаше река, но пресъхна”. Реката я няма, енергията се е оттеглила и няма вече какво да тече. Това означава, че тази древна енергия е жива, защото духът я движи. Именно затова водата живее.

Ето защо Нил се е смятал за божествено излияние. В тази река текат, освен това, и енергиите на боговете. И те правилно смятали (египтяните), че Нил е дар от чистия поток на божественото дихание. И Тот казва: Египет е подарък на Нил. Нил е Бащата, а Египет е синът; Бащата напоява сина.Древният Египет, това е било състоянието на една могъща, древна култура. И пак казвам: тя не е изчезнала, а се е скрила по волята на Бога. В древния Египет е слязла цивилизация не на времето, а на безвремието, т.е. много богове са слезли заедно – богове, жреци, които също са богове, една част от тях и велики Учители и мъдреци. Това е вечната, неразрушима цивилизация, която е построила пирамидите и Сфинкса, за спасението на човечеството. А заветите на Тот се смятат за тайното сърце на Египет.

Тот казва:
Това, което се случва в твоя живот, е твоят път към Бога. Следвай пътя на Истината и няма да имаш нужда от нищо друго. Тук мога само да добавя: говори Истината и няма нужда да помниш какво казваш. Иначе трябва да помниш всяка дума, която си казал; но и да не я помниш, тя е записана вече. Затова, ако говориш Истината, няма нужда даже и да си спомняш. Ето къде трябва да е концентриран човекът.

И казва: Който говори Истината, твори и живее във великия дом на Бога. И казва: Чистото слово означава да построиш храм в себе си. Не да ходиш в храмове, а да построиш храм в себе си.

из лекция на Елеазар Хараш, държана през 2010-а година
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 5
 • моод
  30.07.2019 г., 00:48 ч.
  0     0

  а какво ще кажем за водата и нейната ДНК  

 • Tekion
  29.07.2019 г., 22:29 ч.
  1     0

  Медитация „Пирамида“ от книгата "Аллатра" на Анастасия Нових:  

  http://allatra.bg/onlinereading/allatra/?page=521

 • Веселин Иванов
  29.07.2019 г., 21:15 ч.
  0     0

  Извинявам се, техническа грешка. В моят коментар става дума за Бог Тот!

 • Веселин Иванов
  29.07.2019 г., 21:07 ч.
  1     1

  А мога ли да попитам, след като Египет е люлката на цивилизацията и спалнята на Боговете, защо Бог Тор е превърнал Египет в символ на циганизацията? Не вярвате!? ОК, ако смеете отидете и сами се убедете! Отидете в Националния исторически музей в Кайро , открит през 1903 година и сякаш не пипнат от тогава - явно циганорите разчитат на стара слава. Разходете се по мрачните улици на мегаполиса Кайро, но внимавайте!, без придружител не оставайте! Прекосете страната и ще видите ужаса на нищетата и мизерията в която е затънала нацията. Всъщото време по крайбрежието се вихри грандиозно, колосално строителство, но то е за богатите туристи, които идват заради екзотиката, а не заради луксозно обслужване. Петзведния хотел на "Хилтън", който обитавахме по време на престоя, не може да стъпи например на малкия пръст на хотел "Кемпински" в Банско Нумизмат съм. Нумизматиката ме научи да обичам историята, но не и да вярвам в богове. Вярвам в човешкия гении! Вярвам в светлото бъдеще на човечеството, макар да зная, че не съм поканен на банкета. Вярвам в здравото семейство и искрените приятели. Вярвам, че не сме родени напразно на света, но сме обречени да открием смисъла на нашето съществуване https://www.youtube.com/watch?v=EuIZBoy4rC4  

 • Маргарита Бояджиева
  29.07.2019 г., 13:43 ч.
  5     0

  Благодаря ♥

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12