Търси

Древните думи са тънка храна за висшата Душа и Духа (ВИДЕО)

09.09.2018 г.
4902
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Древните езици са нещо изключително, нямат нищо общо с - английски, френски, немски - изключително бедни езици, които раздвояват, увеличават логиката в местоинтуицията, увеличават бизнеса и изпускат Истината. В истинските думи - древните, примерно “шучитъл” на вторичен Атлантски език, означава иначе “цвете”, но тълкуването е “пожертвало се сърце”. Няма две тълкувания. Всички други тълкувания са около това, но смисълът е един и той те обогатява. Така че древните думи ти носят нещо изключително, те са тънка храна. Тънка храна за нашата тънка енергия. Нашата тънка енергия, в нас то е висшата Душа и Духа, се хранят с такива думи и често си ги повтарят и когато често ги повтаряш както и “Ахам Брахма Асми” или “Аум”, Учителя казва: “Повтаряйте тази дума, няма да я разберете, тя съдържа в себе си част от безкрая. Тя е част от тайното име на Бога, от Древността. Повтаряйте я хиляди и милиони пъти и когато някой път минете над 700 милиона ще разберете за какво става въпрос”. Така.

Има разговори и думи в свещения език, които отключват много дълбока енергия - енергията на истинското развитие. Разговорите са обмяна със същества. Тези същества се преливат от един човек в друг. Хората са, често, скачени съдове. Има разговори, които са съдбоносни. В тях самия Бог участва и проговаря. Даже не е човека, даже не е неговия Дух. Някой път има разлика когато ти говори Учителя и когато ти говори Бог.

В истинските разговори, както казах, участват висши същества, често от дълбините на Акаша. Говоря за мистичните разговори между Душа, Душа и Дух, човек, външно човек и човек, но вътрешно - Душа и Дух. Мистични разговори, мистични души, стари души с опит. Те ще обменят нещо от миналото, нещо дълбоко. Те не се занимават с външни факти, просто, защото Истината е много много над фактите. Фактите са ⅓ от Истината и често те заблуждават. Разговорите между Толтеките са били на изключително ниво. Така те взаимно са увеличавали Бог в себе си. Орела. Увеличавали са своята мистерия и своята безкрайност. Когато се срещнат двама Мъдреци никога няма противоречия, прегръщат се две Слънца, прегръщат се две Сияния. Прегръщат се почит и почит, даже няма уважение - уважението е по-ниска дума. Дълбока почит към скрития Живот, към скрития Бог в този човек. В дълбокия и истински разговор няма илюзии, няма ум. Това разговор между Дух и Дух или Дух и Душа.
 
1
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12