Търси

Древните българи - първи европейци и цивилизатори

02.12.2015 г.
4746
7
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Историята на българите и България е история на Европа и света. По нашите земи е намерено първото злато. Нашата писменост е една от най-древните.  Затова държавата ни трябва да подкрепя изследванията за ролята на българите в древността.  Това заяви филологът Владимир Цонев, който представи на 15 ноември в столичното читалище "Факел" книгата си "Древните българи - първи европейци и цивилизатори".

Авторът на книгата повече от три десетилетия търси корените на българската древност и прави изумителни разкрития. "Първата Европа на географската карта е на българска територия - на изток от Родопите, от река Марица през Странджа - Сакар до Черно море. На римска карта от трети век е записано: "Европа - тема от Тракия" или с други думи новородена Европа се явява провинция от Тракия", пише Владимир Цонев в книгата си. Множеството илюстрации в нея показват и безспорната роля на българския народ в световната история като един от най-древните народи. Като например Вавилонската карта на света върху глинени плочки от шести век преки новата ера, на която със стрелки е изобразена откъдето са дошли шумерите, Част от клинописния текст на картата гласи:..."от там дойдоха предците ни".Жезълът на Хермес е всъщност познатата ни българска суровачка, показва проучване на Владимир Цонев. В книгата си той показва, че следи на нашите деди можем да открием дори в огромните тайнствени фигури от Великденския остров в Тихия океан. Върху главите на някои от каменните исполини ясно личат шопските шапки. Доказателствата за това, че по нашите земи е създадена и първата писменост са намерените в праисторическото селище "Яса тепе" край Пловдив печатни знаци от около 5400 година пр. н.е. от  надписи върху керамика, изпълнени с "нокътна техника".

Множество изследвания сочат, че цивилизацията по нашите земи предшества дори Шумер и Египет. България и Египет в древността са били едно цяло, каза Владимир Цонев , правейки паралел между египетския Бог Хор и българските думи хора, хор, хоро.

Всички тези неща няма да откриете в днешните учебници по история, които учат децата ни, а трябва, обобщи авторът на книгата за древните българи Владимир Цонев.
Коментари 7
 • Вили
  15.01.2022 г. 11:33
  Владимир Цонев има много ценни книги. Много го уважавам! За съжаление трудно се намират
 • Baci Lino
  16.05.2017 г. 20:58
  Не се притесняваи за ,,ниския интелект на автора''.Като не вярваш на изнесените данни- покажи опровержаващи доказателства.Преди да даваш определение за интелекта и знанията на другите сравни собствените си такива.Вероятно не си чувал са авари за хиксоси....от къде можеш да ги знаеш тия неща?
 • Митака
  16.03.2017 г. 02:00
  "...правейки паралел между египетския Бог Хор и българските думи хора, хор, хоро." Тази логика ми харесва. В Кения има град Накуру. Значи ли, че там е живял българин с голям к...? Вероятно е имал добра слава. Всички са питали "Къде отиваш?". "На-Куру" и всички доволни са се заселили на едно място и се е създал този Кениски град ;)
 • Алия
  25.09.2016 г. 23:04
  http://aliya.blog.bg/history/2015/01/03/kontinentite-na-drevnite-bylgari.1327580
 • Михаил Вохам
  15.09.2016 г. 22:09
  Всичко беше добре, докато прочетох за шопските шапки на главите на статуите от о.Пасха. Какъв х.й дирят българите на о.Пасха , на обратната страна на Земята, авторът не изяснява. Да кажеш. че българите и Египет са били едно цяло е проява на нисък интелект и непознаване на историята. Съпоставката между бог Хор и българското хоро е кошмарна. Книгата на този "автор" се оказва изцяло спекулативна и пълна с недоказани теории.

Коментари:

Спонсори на Портал 12