Древните българи - първи европейци и цивилизатори

02.12.2015 г.
6371
Добавена от: Портал12
6 коментара
Историята на българите и България е история на Европа и света. По нашите земи е намерено първото злато. Нашата писменост е една от най-древните.  Затова държавата ни трябва да подкрепя изследванията за ролята на българите в древността.  Това заяви филологът Владимир Цонев, който представи на 15 ноември в столичното читалище "Факел" книгата си "Древните българи - първи европейци и цивилизатори".

Авторът на книгата повече от три десетилетия търси корените на българската древност и прави изумителни разкрития. "Първата Европа на географската карта е на българска територия - на изток от Родопите, от река Марица през Странджа - Сакар до Черно море. На римска карта от трети век е записано: "Европа - тема от Тракия" или с други думи новородена Европа се явява провинция от Тракия", пише Владимир Цонев в книгата си. Множеството илюстрации в нея показват и безспорната роля на българския народ в световната история като един от най-древните народи. Като например Вавилонската карта на света върху глинени плочки от шести век преки новата ера, на която със стрелки е изобразена откъдето са дошли шумерите, Част от клинописния текст на картата гласи:..."от там дойдоха предците ни".Жезълът на Хермес е всъщност познатата ни българска суровачка, показва проучване на Владимир Цонев. В книгата си той показва, че следи на нашите деди можем да открием дори в огромните тайнствени фигури от Великденския остров в Тихия океан. Върху главите на някои от каменните исполини ясно личат шопските шапки. Доказателствата за това, че по нашите земи е създадена и първата писменост са намерените в праисторическото селище "Яса тепе" край Пловдив печатни знаци от около 5400 година пр. н.е. от  надписи върху керамика, изпълнени с "нокътна техника".

Множество изследвания сочат, че цивилизацията по нашите земи предшества дори Шумер и Египет. България и Египет в древността са били едно цяло, каза Владимир Цонев , правейки паралел между египетския Бог Хор и българските думи хора, хор, хоро.

Всички тези неща няма да откриете в днешните учебници по история, които учат децата ни, а трябва, обобщи авторът на книгата за древните българи Владимир Цонев.
Коментари: 6
 • Baci Lino
  16.05.2017 г., 20:58 ч.
  0     1

  Не се притесняваи за ,,ниския интелект на автора''.Като не вярваш на изнесените данни- покажи опровержаващи доказателства.Преди да даваш определение за интелекта и знанията на другите сравни собствените си такива.Вероятно не си чувал са авари за хиксоси....от къде можеш да ги знаеш тия неща?

 • Митака
  16.03.2017 г., 02:00 ч.
  1     1

  "...правейки паралел между египетския Бог Хор и българските думи хора, хор, хоро."  

  Тази логика ми харесва.  

  В Кения има град Накуру. Значи ли, че там е живял българин с голям к...? Вероятно е имал добра слава. Всички са питали "Къде отиваш?". "На-Куру" и всички доволни са се заселили на едно място и се е създал този Кениски град

 • Алия
  25.09.2016 г., 23:04 ч.
  1     0

  http://aliya.blog.bg/history/2015/01/03/kontinentite-na-drevnite-bylgari.1327580

 • Михаил Вохам
  15.09.2016 г., 22:09 ч.
  2     3

  Всичко беше добре, докато прочетох за шопските шапки на главите на статуите от о.Пасха. Какъв х.й дирят българите на о.Пасха , на обратната страна на Земята, авторът не изяснява.  

  Да кажеш. че българите и Египет са били едно цяло е проява на нисък интелект и непознаване на историята.  

  Съпоставката между бог Хор и българското хоро е кошмарна.  

  Книгата на този "автор" се оказва изцяло спекулативна и пълна с недоказани теории.

 • Ава
  15.08.2016 г., 19:22 ч.
  8     0

  Само така!!!Всички заедно напред и както каза Вяра:СВЕТЛИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРЕ

 • 03.12.2015 г., 12:00 ч.
  7     0

  Страхотен анализ

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай