Търси

Доказателството за паралелните светове е кодирано в нашия космос

05.08.2016 г.
2684
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Вселената, в която живеем, може да не бъде само една. Всъщност, нашата вселена може да бъде само една от безкраен брой вселени, съставляващи, взаимодействащи и изграждащи мултивселената. Съвременните теории на физиката пораждат идеята за множество вселени, в които съществуват почти идентични версии на познатата ни вселена.

Някои привърженици на теорията заявяват, че са намерени реални физически доказателства за съществуването на мултивселената. Теоретичните физици, които работят върху сегашния модел на инфлацията и как това води до островните вселени, казват, че доказателството за паралелните светове е кодирано в нашия космос. Теорията за инфлацията обяснява някои иначе мистериозни функции на големия взрив, който просто трябваше да се допуска при конструирането на теорията. Тя също направи редица проверяеми предсказания, които след това бяха зрелищно потвърдени от наблюденията. Досега инфлацията стана водеща космологична парадигма. Друг ключов аспект на нов мироглед произлиза от струнната теория, която е в момента най-добрият ни кандидат за фундаментална теория на природата, изследващ и описващ всички природни взаимодействия.

Струнната теория признава огромен брой решения, описващи мембранни вселени с различни физични свойства. Според теорията за паралелните светове, появата на интелигентния дизайн в нашата вселена е резултат от фундаменталните блокчета, които се събират, съчетават и донастройват фино живота и еволюцията в нашата вселена, и такива процеси се случват в милиарди други вселени, живеещи в хиперпространството, изграждащо мултивселената.

Очаквайте по-подробни статии, в които детайлно ще опишем теория на супергравитацията и паралелни вселени, суперструнна теория и паралелни вселени, мембранна теория и бранна космология.

Автор: Борис Стоянов

Свързани публикации

Космос - Мултивселена, Паралелни Вселени и Реалности
13.07.2016 г.
6421
2

Мултивселена, Паралелни Вселени и Реалности - теоретичен анализ

Във физиката и космологията паралелните вселени са хипотетичнa колекция от идентични или различни вселени, включително уникални и хипотетични вселени, които съжителстват с познатата ни вселена, но могат да се развиват и живеят при коренно различни закони на физиката
Виж повече
паралелни вселени - хиперпространство
21.07.2016 г.
2930
3

В хиперпространството на паралелните вселени, всичко си взаимодейства

Представите за паралелни вселени или размери, които приличат на нашата собствена са се появили в произведения на научната фантастика и са били използвани като обяснения за метафизиката, за един физик това е бедствие като вероятно рискува бъдещата си кариера, представяйки теория за паралелните вселени и реалности
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12