Търси

Доброволци организират Олимпийски игри - всеки е добре дошъл да участва

12.08.2016 г.
2331
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Настроението на Олимпийските игри в Рио ще завладее Велико Търново. Утре - 13 август, от 9 до 12 часа в парк “Дружба” (до детската площадка) ще се проведе Олимпийско Лято 2016 - тренировка за здраве само от игри. Събитието е безплатно, подходящо за хора от всички възрасти и се организира доброволно от фейсбук групата TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве.

тренировка в парк Дружба

Времето ще е приятно и съвсем подходящо за активни игри. Препоръчва се желаещите да участват да са спортно и шарено облечени, нахъсани за игри и смях, както и да си носят по 1-2 бутилки вода за добра хидратация. За да ви е леко и приятно движението, може преди това да закусите със свеж плод.

Подготвили сме 8-9 групови масови игри от всякакъв характер. Най-важното е, че са забавни, задружни, активни! Без значение на колко си години - идвай с нас!

 - призовават доброволците от ТърновоРънс в страницата на събитието във фейсбук.

Свързахме се с д-р Калин Василев - инициатор на групата TarnovoRuns. За Портал12 той сподели:

“Търсим варианти как да мотивираме различни групи от хора да се включат в нашите активности. Някои се палят от йога, други от фитнес тренировки, трети обичат колоездене. В големия град има тренировки за всяка група от хора, но в малкия град трябва да обхванеш всички тези групи в едно събитие. Казахме си, че игрите е поредното нещо, което ни позволява да обхванем голяма група от хора и да ги запалим.”

вечерна тренировка в сряда - Еко стадион

Събитието е подходящо за всеки, който иска да се раздвижи и да се посмее в събота сутрин. В парка ще има шарена украса, заедно с Олимпийските кръгове, ще "гори" Олимпийският огън. Може да дойдете с приятел, със семейството или сами - тук ще намерите приятелска компания и нови познанства.

Игрите са много приобщаващи. Например може да дойде майка с дете или пък цяло семейство, или един човек, както и всеки, който се чувства несигурен и в недобра форма… Всеки винаги може да се включи по някакъв начин, защото натоварването е по-леко. Измислили сме игрите да бъдат по-приятни, забавни, хумористични дори.

- разказва Калин и допълва:

“Хората много се плашат от климатичните условия - малко да капне дъждец или малко да е жегичка, това ги спира. Играта ти позволява да надскочиш тази бариера.”

ТърновоRUNS

TarnovoRuns провеждат тренировки всяка сряда вечер и събота сутрин, а освен това организират и благотворителни събития с игри и продажба на фрешове. Стараят се винаги да има разнообразие в тренировките и събитията, като идеята е повече хора да излязат и да се движат навън, да се усмихнат един на друг и да получат една по-приятна перспектива в ежедневието си.

Една от целите, по които работи екипът на ТърновоРънс, е изграждането на безплатен Здравен център, за да може всеки, който има нужда, да получи безплатна здравна консултация и да участва в безплатни физически практики. Ако желаете да ги подкрепите, елате на някоя от тренировките и пуснете паричка в кутията за дарения.

Повече информация за групата и сбирките, които организира, ще намерите тук: https://www.facebook.com/tarnovoruns/
 

Свързани публикации

Велико Търново RUNS
17.12.2015 г.
8554

Инициативата Велико Търново RUNS дава основа за промяна в здравето и душевното състояние

Вече близо 4000 души от различни възрасти, професии и социален статус са се обединили около идеята за здравословен и природосъобразен живот. Създаделят на движението е докторът по генно инженерство Калин Василев (маратонец и ултрамаратонец) завърнал се в старопрестолния град след образование в престижни световни университети (Кеймбридж и Карнеги Мелън)
Виж повече
ТърновоRUNS
15.06.2016 г.
3107

ТърновоRUNS разгръща международния ден на йогата в 'Седмица на йогата'

Вдъхновени от огромния интерес и идеята за раздвижване на социалните маси, ТърновоRUNS плануват да продължат със своите БЕЗПЛАТНИ йога практики към един символичен сезон на йогата на открито
Виж повече
Коментари 3
 • Kalinba
  12.08.2016 г. 23:25
  Иве, само може да спечелиш! Здраве + смислени хубави хора! Не съдим никого.
 • Пламен
  12.08.2016 г. 17:44
  Ами айде де, ела :);)
 • Ива
  12.08.2016 г. 17:03
  Все ви гледам отстрани... ми да взема да дойда най-накрая :C

Коментари:

Спонсори на Портал 12