Търси

Добродетелите - фокус на годишния събор на Бялото братство – Мадара 2018 (ПРОГРАМА)

22.05.2018 г.
5120
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Мадарското плато, пещерите и Мадарския конник са място, неслучайно избрано и посочено от хиляди години като част от сакрална структура, свързана с духовната ни история. Освен, че това е един от силните енергийни центрове на България, тук по времето на богомилите са извършвани специални посвещения, именно тук активно е работил и Боян Мага. Не случайно тук са открити и огледала на Козирев, използвани за промяна на време-пространството. Днес района на архитектурни-историческия резерват Мадара, е едно от най-красивите места, а изкачването на платото открива чудесна възможност за посрещане на изгрева на слънцето. 
За всеки, който иска да се докосне до магнетизма на Мадара, да обогати своите вътрешни познания по пътя в духовното развитие, споделяме с вас програмата на традиционния събора на Мадара, организиран от Общество Бяло братство:
 
Първи ден, четвъртък – 24 май 2018г
Празник на българската и славянска писменост и култура
5.50ч.  Посрещане на изгрева на слънцето с духовен наряд и лекция „Необятната Любов“ – 18.05.1922г. Място: мадарското плато на полянката до стъпалата.
7.30ч. Паневритмия, изпълнение на „Химна на Просветата“ и „Господнята молитва“ на старобългарски.
9.30ч. Закуска.
11.00ч. Разходка из свещената Мадара и събеседване върху духовната история на България.
12.30ч. Братска трапеза – хижа „Мадарски конник“.
14.30ч. Лекциона част: „Добродетелите в Школата на Бялото братство“ – Христо Маджаров.
15.10ч. „Добродетелите – начин на живот“ –  Галя Маджарова.
15.50 – 16.10ч. Почивка.
16.10ч. Съобщение за Лятната Духовна Школа на Рила – 2018 г. – Николай Конакчиев, Проект „Виртуален Изгрев“ – Венцислав Кунински, „Хляб – лимец“- Иван Андонов.
17.00ч. „Добродетелите и степените на съзнание“ – Диан Семов.
17.30ч. Прожекция на документален филм „Мадарски конник”.
19.00ч. Концерт на Гиргина Гиргинова и Владимир Попов, съпровод на пиано Иво Бонев, братски хор „Вдъхновение“ от Варна с ръководител Иво Бонев. Място: „Голямата пещера“.
20.30ч. Вечерен духовен наряд.
 
Втори ден, петък – 25 май 2018 г.
5.50ч. Посрещане на изгрева на слънцето с духовен наряд и беседата „Правда, истина, святост“ – 26.06.1921г.
7.30ч. Паневритмия.
9.30 ч. Закуска.
11.00ч. Разходка  по екологична пътека.
12.30ч. Братска трапеза в хижа „Мадарски конник”.
14.15ч. Час по творчество на тема: „Добродетелите“ с водещ Ясен Даскалов.
15.40ч. „Методи за развитие на добродетелите“ –  Теодор Николов
16.30ч. – 18.00 ч. „Марин Камбуров – живот, дело и музикално творчество“ представен от неговата дъщеря Стефка Делкинова – Камбурова.
19.00ч. Вечерен концерт. Хор „Боголюбие“ Пловдив и сестра Радост „Песни за душата“ от Учителя.
20.30ч. Вечерен духовен наряд.
 
Трети ден, събота – 26 май 2018г.
5.50ч. Посрещане на изгрева на слънцето с духовен наряд и лекцията „Пътища на любовта“ 30.09.1936г.
7.30ч. Паневритмия.
9.00ч. Братски поздрав „Всеки с всеки“.
9.30ч. Закуска.
11.00ч. Лекция:„Прояви на Любовта“ 8.01.1930г.
Съобщения за предстоящи братски събития.
12.30ч. Братска трапеза в х. „Мадарски конник“.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12