До какво води пресищането с храна, секс и емоции? (ВИДЕО)

07.10.2019 г.
6543
Добавена от: Борислав Борисов
Представяме ви лекция на д-р Константин Златев на тема: "Внимание - Пресищане!" - лекция по време на Осма алтернативна научна конференция "Езотерика и духовност - живот в новото измерение" - Шумен 2019, организирана от Академия на мистериите - Шумен.

Едва ли е нужно да припомняме колко важно е за всеки от нас да си знае мярката. Това се отнася и за основните ни ежедневни потребности от храна, сън и отдих, и задушевния ни живот. И във видимото и в невидимото има правила чертаещи граници, които не бива да престъпваме. Прекрачим ли отвъд тези граници ще се наложи да платим цената на извършеното нарушение спрямо някой космически закон - според мярката и въздействието.

Всички велики духовни учители на човечеството проповядват необходимостта от умереност, въздържание, разумен подход при задоволяването на нашите нужди. 

Великият посветен Буда, обосновава придържането към т.нар. "среден път". Това е именно призив за човешко поведение, което избягва крайностите и се стреми да спазва мярката навсякъде и във всичко. 
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12