Търси

Днешното пълнолуние ни дава възможност за дълбок контакт с вътрешната ни природа

20.07.2016 г.
3653
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Пълнолунието настъпи в 01,56 ч. на 20 юли и активира теми и процеси подвластни на оста Рак - Козирог. Свикнали сме да мислим и да описваме дните около пълнолунието като време на безпокойство, емоционална експанзия, спонтанни постъпки и бързи резултати. Пълнолунието в Козирог обаче е малко по различно и не обещава обичайния изблик на емоции, не и на пръв поглед. Козирог със сигурност не осигурява подходяща атмосфера за непостоянната и ирационална природа на Луната. Тук тя е в изгнание, а чувствата ни като че ли се намират под контрола на разума,.... но и това е така само на пръв поглед.

Пълнолунието в Козирог може да поднесе немалко сюрпризи именно поради тази привидна сдържаност и невъзможността да се отпуснем и да изразим емоциите си, което е и основният проблем на Козирожката Луна.

Парадоксално или съвсем закономерно - заради ограничената външна изява в този момент за нас стават далеч по-достъпни безграничните ресурси на вътрешния ни свят, светът на емоциите и въображението. Ресурси, които са си с нас винаги, но именно сега, когато Луната изцяло поглежда и отразява светлината на Слънцето в Рак, възможностите ни за достъп до тях многократно нарастват.

В ежедневието ни тази тенденция би могла да се изрази в повишена емоционалност, която поради невъзможността да намери подходяща форма на изразяване, мутира в мнителност, желание за контрол над обкръжението или опити за налагане на личното мнение. Актуализацията на семейните теми в живота ни сега не е случайна. Не е случаен и изявеният стремеж за социални и професионални постижения.

Проблемът е в привидно опозиционните ни представи за семеен уют и социален успех, и необходимостта да ги обединим в едно цяло. Но кой би могъл да се радва на успеха и постиженията си, ако няма здравата основа за растеж и подкрепата на семейството си, уюта и топлината на дома, възстановяващи силите ни след тежките битки на деня? И кой би могъл да се чувства щастлив и пълноценен във взаимоотношенията си с близките, ако не е удовлетворил изконния за всяко човешко същество стремеж за себереализация и не успява да разгърне  потенциала си в продуктивна и достойно оценена в социума дейност?

Пълнолунието по оста Рак-Козирог ни приканва да въведем порядък - или поне да опитаме да го сторим - в темите, извайващи един от стълбовете на нашето съществуване - домът и кариерата. Тук под "дом" не бива да се разбира само местообиталището и хората, с които споделяме пространството си, а всичко онова, което се явява основа на нашето съществуване. Това са домът, родът и родителите, произход и родина, и дори може би най-вече душата или онова вътрешно пространство, което е най съкровено и пазим само за себе си, и което често е източник, а и сцена на сурови битки или на необяснимо щастие.

Всичко, което е източник на нашата емоционална сигурност и създава условията или пък пречките за социалната ни реализация. Рак и четвърти дом в хороскопа, на който той съответства, ни захранва с енергията, която след това осигурява хумусът на нашето съществуване. Тя осигурява условията за израстването на здраво растение, с което да сплетем венеца на нашите постижения - Козирог.

Разполагате ли с онази емоционална устойчивост и зрялост, която позволява на здравата личност да реализира себе си? Осигурява ли ви вашето семейство този ресурс? А вие използвате ли го правилно и по предназначение или го прахосвате необмислено в непродуктивни занимания? Не пренасяте ли неразрешените проблеми от детството си във взаимоотношенията си в социума и отношението си към успеха? И ако е така, по какъв начин това пречи на вашата кариера? От кого са завещани вашите социални роли, прилягат ли ви и дали пътят, който сте избрали, е точно вашият, или просто отчаяно се стремите да докажете нещо някому, лишавайки се от възможността да реализирате онзи потенциал, който ви прави уникална и неповторима личност? Повтаряте ли грешките на родителите си?  Надграждате ли постиженията им? 

Ето това са въпросите на Пълнолунието в Козирог. Можете да си ги задавате самостоятелно, а можете и да се огледате за знаците на съдбата - конкретни събития или обстоятелства, с които тя ще се опитва да ви подскаже идеи. Можете да действате смело и да вземате инициативата в ръцете си.

Това пълнолуние подкрепя реализацията на кардинални промени. Само, моля, бъдете съзнателни в постъпките и решенията си, за да не се превърнат те в поредния тинейджърски бунт срещу семейните правила, без това да доведе до конструктивни изменения в живота ви.

Козирог е известен с трудолюбие, усърдие и амбиция, а пълната Луна тук ще ни възнагради с богата реколта за усърдната работа. Вероятно ще почувстваме нарастваща непримиримост срещу пространствено времевите ограничения. Безспорно обаче това е идеалният момент да доведем поне до логически завършек проектите и задачите, които са ни ангажирали до момента. Ще разполагаме с необходимите сили и най-важното - остър ум и трезва мисъл. Визията ни за света в този момент е максимално близо до реалността, а усещанията ни - дълбоко свързани с първичната ни природа. Така съществуващите проблеми и предизвикателства ще се окажат не толкова сложни, а решенията ще произтичат от само себе си.

Най-ценният дар на това Пълнолуние обаче е възможността да установим дълбок контакт със своята вътрешна природа, с онова живеещо вътре в нас същество, което е наясно с всички проблеми и всички решения.

Не бъдете безотговорни към съкровените си желания и нужди, обърнете сериозно внимание на емоциите, емоционалните си реакции, настроенията и предчувствията си в тези дни. И ги използвайте като най-ценния си ресурс. Можете да бъдете уверени, че промяната в емоционалните реакции към определени ситуации може да доведе до грандиозни промени в заобикалящата ви реалност.

Ако в този момент се опитаме да реагираме на незадоволителни за нас обстоятелства все едно, че те вече са се променили в желаната посока, много скоро ще забележим, че в живота ни настъпва положителна промяна. И напротив, с негативните и остри емоционални реакции сега можем програмираме задълбочаването на онези сценарии, от които всъщност желаем да се освободим и последствията от това ще станат видими още в края на юли.

Елена Пенчева е професионален астролог и автор на статии с астрологична тематика. Ако желаете да се свържете с нея за астрологична прогноза или анализ на проблематичен житейски казус, можете да го направите чрез лично съобщение във FB Elena Astronews или по телефона: 0887302268.
Коментари 1
  • Вероника
    20.07.2016 г. 18:52
    глобалната статистика сочи, че по време на пълнолуние се наблюдава увеличение на инциденти, катастрофи, обири и т.н.... Това се дължи на неправилна употреба на енергиите, които по пълнолуние са много силни. Затова е необходимо наистина да имаме предвид луната в такива дни, разбира се, без да се вманиачаваме :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12