Днес в Бургас се открива изложба посветена на Тутанкамон и Египет

10.07.2019 г.
3045
Добавена от: Борислав Борисов
Днес в Бургас се открива изложба на тема Тутанкамон и Египет. Общо сто артефакта ще пресъздават с максимална точност гробницата на фараона, останал в историята като "детето цар“.

Изложбата “Тутанкамон – една недовършена любовна история“ гостува за първи път у нас. Експонатите са реплики, но компанията която ги е изработила, е единствена в света, която притежава лиценз от Министерството на културата в Египет.

Всеки посетител ще има усещането, че влиза в гробницата, като специално осветление и подходяща музика ще допълват усещането за реалност, коментираха Атанас Атанасов, организатор от българска страна, и Муххамед Абдашахи, управител на компанията от Египет.

“Хората ще видят експозиция на Тутанкамон, точно това, което Хауърд Картър е взел – охранителите на фараона. И най-известната златна маска в света, това е на фараона Тутанкамон, трона на фараона и всички саркофази“.

Изложбата отваря врати днес от 16.00 часа в сградата на операта в Бургас, където ще остане до края на септември.
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12