Търси

Днес в Бургас се открива изложба посветена на Тутанкамон и Египет

10.07.2019 г.
2472
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес в Бургас се открива изложба на тема Тутанкамон и Египет. Общо сто артефакта ще пресъздават с максимална точност гробницата на фараона, останал в историята като "детето цар“.

Изложбата “Тутанкамон – една недовършена любовна история“ гостува за първи път у нас. Експонатите са реплики, но компанията която ги е изработила, е единствена в света, която притежава лиценз от Министерството на културата в Египет.

Всеки посетител ще има усещането, че влиза в гробницата, като специално осветление и подходяща музика ще допълват усещането за реалност, коментираха Атанас Атанасов, организатор от българска страна, и Муххамед Абдашахи, управител на компанията от Египет.

“Хората ще видят експозиция на Тутанкамон, точно това, което Хауърд Картър е взел – охранителите на фараона. И най-известната златна маска в света, това е на фараона Тутанкамон, трона на фараона и всички саркофази“.

Изложбата отваря врати днес от 16.00 часа в сградата на операта в Бургас, където ще остане до края на септември.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12