Търси

Днес се навършват 79 години от заминаването на Учителя Беинса Дуно

Още по темата ...
Рождество Христово

Учителя Беинса Дуно: Желая ви сега Христос да се роди във вас. Това наричам Рождество Христово

Виж повече
Порталът на Сириус

Елеазар Хараш: Що е Порталът на Сириус? Една тънка невидима граница

Виж повече
Учителя Беинса Дуно

Беинса Дуно: Любовта иде. Тя е огън, но не механически огън. Огънят чисти и обновява. Той носи живот

Виж повече
27.12.2023 г.
1475
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес се навършват 79 години от заминаването на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) от този Свят. По повод годишнината, споделяме няколко цитата на Учителя:

Сега аз ви казвам: Работете! Някои от вас сте намислили да напуснете училището преждевременно. Не напущайте училището!

На мнозина съм говорил повече от 20-30 години и въпреки това очакват да дойде Христос на Земята да ги спаси. За да ви приемат в Школата, трябва да спазвате правилото:

Не губи времето си! Това е надписът на първата врата, през която ще минете.

Казвате: "Какво да правим?" Казано е в Писанието : "Елате при Мене, Аз ще ви покажа Вратата".

На мене ми е много по-приятно да живея в този, уредения свят. Аз правя усилие да живея в този свят между хората. Един ден, когато искам да оправя света, ще го напусна, ще си замина, нищо повече. 

И сега, като съм ви говорил толкова много, аз нищо не губя от това. Аз се радвам на това, което съм говорил. Аз ще си взема беседите и ще си замина за това, което съм говорил. Един ден ще си взема беседите и ще си замина. Аз ще си взема своето богатство, нищо не съм загубил от него. Но аз желая и вие да не останете сиромаси. Ако останете сиромаси, ще има плач и хълцане подир мене. И тогава мога да ви кажа, каква ще бъде съдбата ви. Мене съдбата на грешните хора не ме трогва.

Ще искам от вас обещание и ако го изпълните, ще влезете във вътрешната Верига, а тогава няма и да има никаква сръдня. Когато влезете в съприкосновение напълно с Братството, в което сте включени, тогава ще вървят работите добре. Но ако вие не ме слушате, уверени бъдете, че след три години ще си замина; а бих могъл да остана за още повече години, само ако дадете условия. И нека ви кажа, че тази работа е сериозна, не се шегувам. Между вас има раздори и поради това аз не съм могъл да помогна там, гдето трябваше да помогна, а това е, за което аз най-вече съжалявам. Ако аз знаех, че ще ми направите тази спънка, никога нямаше да се свързвам с вас, а щях да свърша работата си и да си отида, но сега вече не мога, защото съм свързан с вашата карма.
  • Никакви компромиси не се позволяват в новия живот!
  • В този живот за мене няма компромис!  Или вярващ, или невярващ; или сит, или гладен; средна линия няма. 
  • Много пъти ние правим компромис, с който изгубваме идеала си.
  • Не може да правиш компромис със злото.
  • Първото нещо: онова, което искаш да направиш, трябва да е ясно определено и да не правиш никакъв компромис нито с външния свят, нито със себе си.
  • Странен е бил Христос, особен човек е той: не прави никакъв компромис с никого, а говори само истината и изисква само нея.
  • Когато съзнанието на някой човек е будно, около него се забелязва мека, приятна светлина с елипсовидна форма. В горната част на тази елипса, гдето е мястото на главата, на мозъка на човека, светлината там е по-ярка, по-силна. При по-напредналите хора светлината на тази елипса е по-ярка не само на мястото, където е мозъкът, но и в центъра на елипсата. При най-напредналите същества светлината на елипсата е навсякъде еднакво силна. Такива същества са устойчиви, положителни в себе си – те не правят никакви компромиси в своя живот.
  • По Духовния път има една граница, която компромисът никога не бива да пресича. 
    С Божественото не можем да правим компромиси!
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12