Търси

Днес се навършват 100 години от пророчеството от Фатима, което е свързано с България (ВИДЕО)

13.05.2017 г.
6549
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес се навършват 100 години от пророчеството от Фатима. Папа Франциск отслужи меса, с която завърши канонизацията на двете пастирчета, видели преди век Чудото от Фатима. Богослужението, с което завърши канонизацията на Жасинта и Францишку, се състоя в португалския град Фатима, където пристигнаха около милион поклонници. "Признаваме блажените Франциску Марту и Жасинта Марту за светци." - обяви папа Франциск преди началото на месата. Думите чу бяха посрещнати от множеството с бурни аплодисменти.

На 13 май 1917 г. 10-годишната Лусия Сантуш, 9-годишният Франсиску Марту и неговата 7-годишна сестричка Жасинта наглеждат поверените им овце, когато внезапно пред очите им се появява силно сияние.  Докато уплашените деца са паднали на колене и се молят, те чуват мил женски глас, който им съобщава, че сиянието не е нищо друго, а самата Дева Мария, която има да им предаде важни послания.

В продължение на цели шест месеца – от май до октомври, всеки път на 13-и Дева Мария се явява в района на Фатима, като на третото си явяване – през юли, предава на трите деца своите послания. Освен това, също тогава, тя обещава, че на последното си явяване – на 13 октомври, ще направи чудо, за да я видят всички, а не само Лусия, Франсиску и Жасинта.

Именно на 13 октомври 1917 г. се случва и т.нар. Чудото на Слънцето, след което дори и Ватиканът поглежда по-сериозно на случая. Заради популярността, която случката получава, на въпросния 13 октомври в областта Кова да Ирия присъстват над 70 000 човека, които очакват чудото, което Дева Мария е обещала да направи.Изливащият се цял ден дъжд над множеството изведнъж спира, а тежките дъждовни облаци правят път на съвсем тънки сребристи облачета, които прикриват Слънцето така, че 70-те хиляди присъстващи да могат спокойно и без опасност за здравето си да гледат към него. И когато всички очи са вперени в слънчевия диск, чудото изведнъж се случва – Слънцето започва да мени цвета си и да се върти досущ като огнено кълбо, докато най-накрая сякаш пада от небето към земята и изчезва.

КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ТРЕТОТО ПРОРОЧЕСТВО С БЪЛГАРИЯ, ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12