Търси

Днес празнуваме - Денят на Жената, но Новият ден на Жената тепърва предстои

08.03.2018 г.
6097
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес празнуваме - Денят на Жената, но Новият ден на Жената тепърва предстои и първо следва да се роди в Сърце, в съзнателен живот, в техния Ума - самосъзнателния живот, в Душата - подсъзнателния живот и в Духа - свръхсъзнателния живот на всяка Жена. След този ден, всеки ден ще бъде празник на Жената, защото тя ще открие своята вътрешна сила и призвание, които ще я зареждат с първия лъч на Слънцето, силата на който, тя ще прилага ежедневно от най-простото действие във физическия свят, до чистата и последователна духовна работа, която Жената на новото време е призвана да върши.

Ж-ена - Българският език винаги разкрива кодовете на словото. Ако разгледаме буквата Ж, няма как да не забележим мисията на жената вплетена в него.

Буква Ж - Символ на живота и покълването. Буквата на живота.

"Ж" означава сили, енергии, които работят за растенето и развитието.

Ена - Едно  - Началото, на всичко. Едно носи и съдържа в себе си Божествения дух.

Именно затова и Учителят отделя специално място на жената в своята школа и изнася на сестрите в Братството в периода 1917 – 1932 г. специален цикъл четвъртъчни беседи. Чрез този цикъл с беседи, които днес са известни под цикъла “Великата майка”, той подготвя Жената на Новото време, която ще се зароди в благодатна почва и ще чака условията да се роди.
Ето какво казва и Учителят за Жената на новата култура:
Жената е почва, на която всичко вирее. Ако изчезне жената, всичко спира - и наука, и религия, и музика, и поезия, и изкуство - почва няма.
България се нуждае от жени на новата култура. България се нуждае от силни и решителни жени . Жената не воюва, но тя е смела. Ако воюва, тя е фурия: дето мине, нищо не оставя - всичко помита на пътя си. Когато жените наточат ножовете си и излязат напред, тогава светът ще се оправи.
Новата култура изисква жени , не в обикновения смисъл на думата, но жени на новото - решителни, светещи жени: жени със светли умове , с широки сърца, с диамантена воля.
Да си пожелаем, ние днешните майки, съпруги, жени да проправим пътя на Новата жена - осъзната, мъдра, грижовна, чиста в мисли и действия, ръководена от Духа и разпалваща искрата на Новото време!
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12