Днес отбелязваме Международният ден на думата Благодаря

11.01.2018 г.
10136
Добавена от: Таня Борисова
Днес, 11 януари, в Международният ден на думата “Благодаря” ви напомняме, че благодарността е една от възможностите, които имаме в нашето ежедневие за обмен на положителна енергия между изразяващия своята благодарност и получаващия внимание и признание.

Думите на благодарност стоплят всяка душа и й дават мощен импулс за добри мисли и добри дела.

Доказателство за  това може да намерим във водата и нейните кристали, които имат свойството да запечатват енергията на всяка дума и какъв заряд носи тя. Японският изследовател Масару Емото, който от години експериментира с вода, изложена на музика, на изговорено слово, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд, е направил експерименти и с думата Благодаря.

Д-р Емото е залепил два надписа на бутилка с вода - на единия "благодаря", а на другия "ти си глупак". Водата образувала изключително красиви кристали, на думата Благодаря, за разлика от "ти си глупак", където кристалите са останали незавършени.

Добрите думи са по-силни от лошите и както казват старите хора от нашите красиви български села: И на дявола отговаряй с добро и добро ще ти се върне.

За учителя Беинса Дуно благодарността е едно от най-важните  неща  в нашия живот. “Човешката душа е богата и чака условия, за да се развие. Първото, което трябва да се развие у вас, то е благодарността за всичко, което имате... Ако всички приложите този велик закон на благодарността, то най-малко 50% от всички работи на Земята ще се уредят”.

“Благодарността дава сила на човека да понесе всички несгоди в живота, колкото и големи да са: щом е благодарен, с тази благодарност той покрива недостатъците, несгодите си и ги носи по-леко.”

В думата “Благодаря” може да потърсим и нейното числово значение. Ето какво казва нумероложката Suny Lambroso за думата Благодаря днес:
Думата „Благодаря“ вибрира с царското число 33, което редуцирано е равно на 6 – числото на Венера и Любовта, и освен това съдържа два пъти в себе си числото на Сътворението и Вечността 3/12.

Благодаря = 2 + 3 + 1 + 4 + 6 + 5 + 1 + 8 + 3 = 33/6

От друга страна царското 33/6 е висше състрадание чрез Любов, означава висши съзидателни енергии за служене на другите. 33 често е наричано и Христово число заради всеотдайността му без да поставя условия.

Нека всеки ден е ден на благодарността, защото "Благодаря" е  даряване на  благо за нас и за хората около нас, независимо дали са ни близки, познати и хора, които сякаш случайно срещаме в ежедневието.

Екипът на Портал12 благодари на всички свои съмишленици, които вярват и споделят, че познанието и добрите дела са новия път, по който вървим и който ще ни изведе към следващите нива на общуване, споделяне и отговорно живеене.
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12