Търси

Днес е Международният ден на думата Благодаря

11.01.2017 г.
5142
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес, 11 януари, в Международният ден на думата “Благодаря” ви напомняме, че благодарността е една от възможностите, които имаме в нашето ежедневие за обмен на положителна енергия между изразяващия своята благодарност и получаващия внимание и признание.

Думите на благодарност стоплят всяка душа и й дават мощен импулс за добри мисли и добри дела.

Доказателство за  това може да намерим във водата и нейните кристали, които имат свойството да запечатват енергията на всяка дума и какъв заряд носи тя. Японският изследовател Масару Емото, който от години експериментира с вода, изложена на музика, на изговорено слово, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд, е направил експерименти и с думата Благодаря.

Д-р Емото е залепил два надписа на бутилка с вода - на единия "благодаря", а на другия "ти си глупак". Водата образувала изключително красиви кристали, на думата Благодаря, за разлика от "ти си глупак", където кристалите са останали незавършени.

Добрите думи са по-силни от лошите и както казват старите хора от нашите красиви български села: И на дявола отговаряй с добро и добро ще ти се върне.

За учителя Беинса Дуно благодарността е едно от най-важните  неща  в нашия живот. “Човешката душа е богата и чака условия, за да се развие. Първото, което трябва да се развие у вас, то е благодарността за всичко, което имате... Ако всички приложите този велик закон на благодарността, то най-малко 50% от всички работи на Земята ще се уредят”.

“Благодарността дава сила на човека да понесе всички несгоди в живота, колкото и големи да са: щом е благодарен, с тази благодарност той покрива недостатъците, несгодите си и ги носи по-леко.”

В думата “Благодаря” може да потърсим и нейното числово значение. Ето какво казва нумероложката Suny Lambroso за думата Благодаря днес:
Думата „Благодаря“ вибрира с царското число 33, което редуцирано е равно на 6 – числото на Венера и Любовта, и освен това съдържа два пъти в себе си числото на Сътворението и Вечността 3/12.

Благодаря = 2 + 3 + 1 + 4 + 6 + 5 + 1 + 8 + 3 = 33/6

От друга страна царското 33/6 е висше състрадание чрез Любов, означава висши съзидателни енергии за служене на другите. 33 често е наричано и Христово число заради всеотдайността му без да поставя условия.

Нека всеки ден е ден на благодарността, защото "Благодаря" е  даряване на  благо за нас и за хората около нас, независимо дали са ни близки, познати и хора, които сякаш случайно срещаме в ежедневието.

Екипът на Портал12 благодари на всички свои съмишленици, които вярват и споделят, че познанието и добрите дела са новия път, по който вървим и който ще ни изведе към следващите нива на общуване, споделяне и отговорно живеене.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

Инсталация Страници от Рая
29.07.2016 г.
7417
4

Радослав Гизгинджиев: Когато обичаш и не се страхуваш от любовта, Бог те заговаря (ИНТЕРВЮ)

Имам един персонаж, който казва: “Когато обичаш, Бог те благославя всяка секунда!” Концепцията на тази реплика е, че когато обичаш и не се страхуваш от любовта, вече Бог те заговаря. Нека го наречем, онази голяма сила, която човек усеща в едни особено страшни нощи, когато усеща или се обръща към тази сила
Виж повече
любов - взаимотношения - духовно развитие
15.10.2021 г.
3042
2

Любовта е нашият шанс да изпитаме Духа си, но без да разпиляваме душата си...

Ако се вгледаме внимателно в красотата на живота, ще видим, че нито смъртта, която е трудна, нито трудната любов са разгадани или разяснени. Но колкото повече се опитваме да вникнем в живота, толкова тези велики явления ще ни стават по-близки
Виж повече
Елеазар Хараш за взаимотношенията между мъжа и жената и любовта | © 2016 Портал12
26.11.2016 г.
8502
2

Елеазар Хараш - Интервю за Любовта и връзките между хората (ВИДЕО)

Жената е древен пламък от Любов, слязъл от великият разум. Когато този пламък е слязъл надолу, се е превърнал в Жена. Жената е друго име на душата Богиня. Жената е трепет от древният огън, от самият Бог. ИЗначалната Жена е създадена като безкраен възторг.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12