Търси

Днес Пролетното равноденствие носи нов цикъл на обновление

20.03.2017 г.
3046
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес 20 март в 12,28 ч., когато Слънцето влиза в Овен, настъпва пролетното равноденствие - ден, който от дълбока древност до наши дни е символ на енергийно зареждане.

Именно днес силите на тъмнината и силите на светлината са изравнени, а в следващите шест месеца светлината ще надделява над тъмнината. Това прави денят особено магнетичен и независимо дали съзнаваме или не, природата ще се опита да изравни вътрешния ни баланс, за да започнем пролетното обновяване на духа.

Денят на равноденствието, началото на пролетта. Всички посрещат Слънцето, радват се, пеят, дошъл е първият ден на пролетта. Като посреща Слънцето, човек трябва да има идея за това. Слънцето е емблема на Великото начало в света. То обикаля Земята, минава от северното в южното полушарие. Когато Слънцето е в южното полушарие, Великият слиза на Земята. Когато Слънцето е в северното полушарие, Той се връща в Своя свят. Тогава пък ние отиваме при Него, в Божествения свят. Дали Слънцето е в северното, или в южното полушарие, Любовта и Истината трябва да бъдат достояние за нас.

"Слънцето за насъ е емблема, Емблема на Живия Годподь, на Живата природа."
- Тритѣ допирни точки - 22 март 1923 г., НБ, ИБ, София

Днес пролетта ни призовава да почистим и освободим съзнанието си, да отхвърлим негативните емоции и да започнем новия цикъл на обновление, както природата около нас се пробужда и проявява мига на сътворението отново! Дали ще отделите време да почистите вкъщи с вода, която отмива всичко натрупано от зимните месеци, дали ще отделите деня на медитация и свързване с природата или с песен и молитва ще посрещнете пролетта, зависи от вътрешното ви усещане.

Пролетното равноденствие ни носи надежда, че Любовта, Истината и Мъдростта ще проникват все по-дълбоко в сърцата и душите ни! Честита Първа пролет!
 
Коментари 1
  • Bilko Begins
    20.03.2017 г. 22:10
    Да Бъде!:N

Коментари:

Спонсори на Портал 12