Търси

Дискусия за отговорно отношение към промените в климата ще се проведе днес

17.05.2016 г.
1122
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес от 17 ч. в 21-ва зала в южното крило на Ректората на СУ ще се проведе лекция и свободна дискусия с френския полярен изследовател Еманюел Юсене, на тема “Промените в климата и нашето бъдеще”. Събитието се организира от гражданско сдружение "Щастливеца", Еко Клуб Юнеко към СУ, Клуб Скорец-Бф - експедиции и дейности към СУ, Екологично сдружение За Земята, Образователна мрежа "Място за бъдеще".

След последната Климатична конференция в Париж от края на 2015 година, цялата човешка дейност е поставена под въпрос - от начина ни на живот до земеделските практики и икономическите постулати за развитие и благоденствие. Под въпрос е и системата на вземане на решения – и на локално, и на планетарно ниво.

Това, което изглежда неоспоримо обаче, е че никой не може да направи нищо сам, без да си сътрудничи с всички останали, и че планетарните проблеми изискват решения на планетарно ниво.

Решения, които повеляват включването на всеки един от нас

Именно затова всеки е поканен, а събитието е отворено. Елате да зададете въпросите си и да получите отговори, елате да разберете какво е вашето влияние върху планетата и какво можем да направим заедно, за да подобрим състоянието ѝ!
- призовават организаторите.

Лекторът по време на събитието Еманюел Юсене е журналист, писател, издател и инициатор на групата за изследване на далечния север "Робинзоните на ледовете".

"Робинзоните на ледовете” са организация, чиято дейност се състои в изследвания, научни и художествени проекти, както и всякакви други форми за комуникиране, запознаване и ангажиране на обществото с глобалното затопляне. Вниманието им е съсредоточено върху полярните територии - региони с огромно значение за цялата планета. Мисията им - да разкрият красотата на полярната шапка и впечатляващата природа в сърцето на Арктическия океан, и да напомнят на света важността на северните ледове за климатичното равновесие." - поясняват от Еко Клуб Юнеко.
 

Свързани публикации

край на ерата на изкопаемите горива!
13.12.2015 г.
2549

Историческото споразумение в Париж от 12-и Декември показва края на въглищата и петрола!

Това изпрати мощен сигнал към световните пазари за ускоряване на прехода от изкопаеми горива към икономика с чиста енергия и инвестиции във възобновяеми енергийни източници
Виж повече
екология в България - новини
23.12.2015 г.
1091

Коалиция за климата – България, публикува позицията си за споразумението от Париж

Според коалицията, основният сигнал към правителствата по света от новото споразумение е ясен: необходимо е правителствата, бизнесът и инвеститорите навсякъде по света да започнат веднага конкретна работа в посока зелена нисковъглеродна икономика, подхранвана от устойчив икономически растеж, базирана на 100% възобновяема енергия
Виж повече
ЕС и НАСА изстреляха сателит за глобален мониторинг на океаните и моретата
18.01.2016 г.
2465
1

В очакване на масови наводнения, ЕС и НАСА изстреляха сателит за мониторинг на океаните

Във връзка с очакваните масови наводнения през следващите години, някои от които могат да потопят под вода цели региони от Европа, САЩ и др. страни, новият хай-тек сателит е резултат от спешната нужда за получаване на аналитична информация за нивото на водите
Виж повече
биоземеделието вече измества конвенционалното
05.02.2016 г.
1721
4

Биоземеделието може да изхрани цялото човечество

Нов доклад на американски учени доказва не само ползите от биоземеделието, но се противопоставя на аргументите на конвенционалното земеделие, че само то може да изхрани всички хора по света
Виж повече
наводнение
26.04.2016 г.
2968
2

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения

Сега обаче, температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.
Виж повече
Ден на залесяването
28.04.2016 г.
1081

Гражданска инициатива възражда ‘Денят на залесяването’

Днес, когато българската гора е застрашена, имаме отново нужда този прекрасен празник да се възобнови. За да се случи това, няколко човека решават да инициират петиция, която да помогне за възраждането на празника.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12