Търси

Децата могат да станат посланици на молитвата ни за преодоляване на епидемията

30.03.2020 г.
2552
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

 „Светлите сили съществуват, ангелите са част от тях. Всеки има ангел-пазител, който е през целия му живот с него. И му помага за всичко – особено в кризисни ситуации. Ангелите са невидимо, но силно присъствие в енергийното ни поле“,

казва стопанката на Арт къща „Куклите“ Жени Костадинова. 


С настъпването на пролетта и новата духовна година, мястото, населено с красота, изящество и творчество, обявява традиционния си конкурс „Виж моя ангел“. Той се провеждаше в навечерието на Рождество Христово, но тази година решиха да го обявят сега – преди Великден – Възкресението на Спасителя Исус Христос. 

Конкурсът ще се провежда в страницата на Арт къща „Куклите“ във фейсбук – всяко дете може да участва, като публикува на стената им своята творба: изработено от подръчни материали ангелче, рисунка на ангел, писмо до своя ангел-хранител, стихотворение или есе по темата. 

„Сега, когато всички сме под карантина и прекарваме повече време у дома, имаме възможност да си поговорим с ангелите,  да им напишем своите молитви, посветим стихотворение, напишем писмо или изработим фигурка. Призоваваме да ви помогнат за участието в конкурса - вашите родители, учители, близки, като си поговорите за ангелите, обмислите какво е вашето съкровено желание и ги помолите да го изпълнят“, казва Жени, при която вдъхновението не секва.

„Няма по-чиста енергия от тази на децата! Нека те станат посланици на общочовешката ни МОЛИТВА за преодоляване на епидемията! Нека се свържат с ангелите и с Бог чрез своите искрени молитви за здраве, осъзнатост, мир, доброта и обич между хората!

Очите на децата грейват, когато дойдат при Жени, а нейната надежда този свят да стане по-добър, е именно в тях  - децата. „Те сякаш са носители на едно ново знание, което ще промени живота на земята. И това не е случайно – такива идват „от горе”, както твърди Ванга за хората. Тя казва:

„Човешките души са добри и лоши, по-слабо и по-силно развити. Такива идват от горе.”


Жени завършва философия, а темите за духа и невидимото я вълнуват открай време. Казва, че молитвата е връзката на човека с Бога. „Силата на молитвата е огромна. Тя е тайнствената връзка на човека с Бога, общуването на Творението с Твореца. Молитвата е послание, което може да върши чудеса - стига да е истинско, да идва от  душата. Молитвата е енергия с определен интензитет и сила. Христос казва на учениците си: “И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите.”

Молитвата, като езика на душата, присъства във всички религии. С молитви, откакто свят светува, са били изцелявани хората, освобождавани са били от зли сили и духове. И днес има свещеници, които правят чудеса с помощта на молитвите. С помощта на т. нар. Василеви молитви се гонят демони, обсебили хора. А Киприяновите молитви се произнасят за изпадналите в депресия или страдащите от тежка болест“. 

„Молитвата е най-силна, когато идва искрено от душата. И в сегашната извънредна ситуация, когато полето на Земята вибрира със силни отрицателни енергии: на страх, гняв, негодувание, невъздържание, е изключително важно и полезно да се молим.


Всеки ден да казваме Господнята молитва /“Отче наш“/, Добрата молитва, Псалм 91, Псалм 23. Всеки може да ги намери тези молитвени думи, които са с много силно въздействие, и да ги изговаря – на глас. Който, когато усети вътрешна потребност. А иначе, подкрепям и призива на Портал 12 за колективни молитви в 9 ч. и в 21 ч. Молитвите, както казва Учителя, са един пропуск за преминаване през мъчнотиите – когато ги изричаме с откровено сърце, те имат огромна сила! Могат да преструктурират вибрациите в полето на Земята“, казва Жени. 

Куклата има душа

Куклата е древен магически предмет, смята Жени. Казва още, че много преди да се превърне в играчка, куклата е била амулет. „Предците ни са правели кукли от глина, листа, метла, парцали, конци, които наричали за здраве, плодородие,  късмет, против уроки. Куклата е символ на живота, на новороденото. На жената и красотата. Присъстват в културата на всички народи. В Япония към тях се отнасят с почит, защото от хилядолетия вярват, че имат душа. Неслучайно способностите на Ванга се преплитат с магическата сила на куклите“, казва още Жени. 

В книгите си за Ванга, освен за дарбата и пророчествата й, Жени е описала подробно древен обред за измолване на рожба, който баба Ванга прилагала на бездетни семейства. „Обикновено това са жени, при които проблемът е по-скоро психически. Тя освобождава напрежението в психиката от незачеването чрез своята молитва. Вероятно има и друг отговор, но той остава загадка. Много семейства след нейната молитва са станали щастливи родители, а Ванга е кръстила децата им. Но и на много е помогнала, като ги е насочила към конкретен лекар, болница, санаториум, които да посетят. Тя казва, че не на всеки се дава да бъде родител. Ако има обременена родова карма, или друга причина, тя не може да помогне.“, казва Жени.

Самата тя също изработва кукли и учи децата на своя метод. През 2010 година Жени показа изложба на сто свои кукли, която бе кръстена „Куклена молитва“. Тези кукли се продадоха с благотворителна цел – събраните около 5000 лева майсторката им дари на фондация „Искам бебе“ и те стигнаха за един опит за зачеване инвитро, който беше успешен.

Тогава Жени написа и стихотворението си молитва „Куклино молитва“. 

Куклена молитва

Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон.
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин! 

Жени Костадинова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Жени Костадинова
Жени Костадинова
Жени Костадинова е поет, творец, автор и един от най-отдадените и запалени изследователи на пророчицата Ванга. Издава серия от книги посветени на живота и заветите ѝ, преведени на различни езици.

Жени Костадинова основава галерията с музей „Арт-Къща Куклите” в София, която се превръща в значим център за изкуство, творчество и духовност, насочен основно към децата.Член е на Съюза на българските писатели от 2007 г.

Обичам работата си, защото е творческа и хуманна. Радвам се да давам на хората думите и посланията си, да ги вдъхновявам чрез творчество и красота, чрез опита си и като 25-годишен изследовател на голямата пророчица Ванга. Обожавам книгите и искам да предам и на другите любовта към четенето и творчеството – самата аз правя кукли повече от 20 години.

Има будни хора – и те стават все повече! Има и много спящи – и те ще си останат такива, докато си извървят пътя. Явно с по-бавни крачки. Но рано или късно, всеки – подчертавам всеки човек, всяка душа ще се срещне с Истината, с Бога, и ще осъзнае нищетата си. И ще пожелае да трансформира егото си и да бди над истината и правдата.

 

„Не искайте много! Не можете да му платите цената.“ И това: „Не съдете! Само Бог има право да съди.“ „Не се бойте от смъртта – смъртта не е страшна. Тя е като красива жена, дошла да ви съпроводи в другия свят.“
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12