Търси

Денят на надхвърлянето и животът на кредит не са от вчера. Време е за промяна

03.08.2017 г.
2245
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Конвенционалните медии разтръбиха вчера и социалните медии понесоха в пространството:

Днес 2 август - Човечеството живее на кредит. Земята вече не е достатъчна, за да задоволи потреблението на човечеството, тъй като е достигнат “Денят на надхвърлянето”. Това е моментът, когато всички възобновяеми природни ресурси, които Земята може да възстанови в рамките на година, са изчерпани. Вече сме използвали цялата продукция от земеделските земи, горите и рибарството, която се полага на човечеството тази година.

 
След „Деня на надхвърлянето“ горите и океаните нямат повече капацитет да усвояват въглеродния двуокис, изхвърлен от човека. Това води до засилване на окисляването на океаните, земеделските земи и горите, които се изчерпват по-бързо, казва Пиер Кане, ръководител на програмата за климата, енергетиката и устойчивите градове в природозащитната органзация WWF, която разпрати и прес съобщението.
 
Питаме се, това промени ли днешния ден, а ще промени ли утрешния? А ще ни накара ли да се замислим и се огледаме около нас?

Ние отдавна живеем на кредит - още в онзи момент, в който материалистичната вълна заля човечеството през 18 ти и 19 ти век, а през 21 ви век премина точката на невъзвратимост. Не случайно точно през 19 ти век, във връхната точна на материята, дойдоха и Учителите  - Петър Дънов, Рудолф Щайнер и редица други, които дадоха насоките за Новото време и Новият човек. Та нали вървим от бъдещето към миналото?...

 
Въпросът не е, че от вчера живеем на кредит, а че ние вече го изчерпваме - ежедневно. Шансовете и възможностите ни за осъзнато и целеустремено преминаване на следващо ниво се стопяват
 
Продължаваме да се отдаличаваме от вътрешния живот на Природата. Дори се борим срещу него - култивираме съзнания, програмираме илюзорни суб-реалности, играем си на Богове, без Бог да е в нас! Поддържаме връзка предимно с механичните явления, сили и енергии, като приемаме случващото се просто за фактология. В следствие на това човешкият род прекъсна връзките си с разумните сили във Всемира и логично върви към края на своята физическа реалност. Зад нея обаче стои по-дълбоката разумност на Природата, водена от духовната същност, която ръководи невидимото в света. Хубавото е, че няма нищо драматично в Края, защото той ще заложи ново начало за изгубеният и умиращ материалистичен свят, в който все повече се задушаваме да живеем, но стискаме здраво.

Време е да осъзнаем, че вървим по тънък лед и всичко около нас се сгъстява все повече и повече. Време е за приемане и прилагане на ежедневни действия, които всеки от нас вътрешно да реализира, а от там да даде и своя принос за общата промяна и оздравяване на природната среда.

Ако природата около нас с всяка измината година става все по-замърсена, то това се отнася и е правопропорционално на замърсяването във вътрешната ни среда. Заблатяването на нашите души, мисли, чувства и постъпки пряко върви със замърсената външна среда. Психическата нечисотота се чисти обаче по-трудно от физическата.

Докато продължаваме да култивираме живота в една изкуствена, манипулирана и контролирана среда, която е далеч от онази естествена среда на учене и получаване на истинското знание директно от природата, то ние ще продължаваме да живеем на кредит до повратната точка. Хубавото е, че след нея - водата и огънят ще прочистят и направят път за Новото начало. Та нали след мракът, идва светлината и от мракът се ражда животът...
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12