Търси

Ден на мъртвите - как пишат писма нашите близки и има ли време при тях?

02.11.2019 г.
13816
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес е Ден на мъртвите в Латинска Америка и Мексико, а в България се почита Архангелова задушница. По този повод ще споделим с вас някои мисли по темата за нашите близки - починали.

Кое е това, което ни свързва с нашите близки, които са заминали? Това е единствено Любовта. Всяка мисъл с любов към тях - това е писмо, което ние им изпращаме, писмо, за което те жадуват.

Как се свързват с нас нашите близки починали? Това зависи основно от степента на нашата будност. Те ни пишат "писма" всеки ден, но голямо е тяхното разочарование, когато тези писма минават покрай нас като окапващи есенни листа и ние дори не посягаме да ги прочетем. За нашите близки, които са заминали е много трудно да се съберат и да възпроизведат визуална форма в материалния свят, чрез която да ни дадат знак, че присъстват. Затова те създават по-често мостове до съзнанието ни, чрез сънищата. Така астралната зона, която между преражданията е техен "дом", се оказва по-достъпният, но същевременно по-нереален начин за връзка. Защото степента на реалност, зависи винаги от степента на будност. 

При нашите обични близки - починали, време няма, затова те не приемат дистанцията, която ние възприемаме като време - дни, месеци, години...Освен, че няма време, при тях няма и измерност на пространството, затова те използват символи, числа, светлина, чрез която ни дават знаци за себе си и за нас нас самите.

В зависимост от начина на живот, който са реализирали в материята, нашите близки умрели също имат степен на будност, там където са. Затова някои изглеждат объркани, други заключени, трети чакат с търпение и придобито осмисляне (в смирение), следващата пътека, по която да поемат.

Борислав Борисов
***

"Първото нещо, което трябва да се разбере е, че ония, които наричаме умрели, не са ни напуснали. Вярно е, че ти не го виждаш вече, но причината за това не е, че той е изчезнал, а че тялото, което той сега носи, не е видимо за твоите очи. Нашите очи реагират само на една малка част от трептенията, които съществуват в природата."

Чарлз Ледбитър

***
"Който носи злото е кандидат за онзи свят - така, както се разхожда из улиците, изведнъж чуваш от някого, че станал невидим - скрил се е. Казвам: видим или невидим - невежеството остава с него, то му е придружител, негов спътник.

Такъв движещ се гроб се преселва от един низш свят в друг. Това е пътят на злото. 

За чистия няма смърт, няма умиране - има заминаване. Този, който не иска да замине преждевременно, трябва да се чисти от всяко зло в себе си, защото смъртта и злото са съдружници. Смъртта е едно ограничение, за да не може злото да се развива и да стане по-голямо, защото така невежеството се размножава.

Докато има зло в човека, ще има и Смърт. Има една красота в смъртта, за която малко ще загатна...Има много случаи в живота, когато натиска на смъртта предизвиква нови решения на волята и тези решения водят човека към възход, към вдъхновение. Има и друга красота в смъртта, но ако я разкрия, много хора ще се запътят за другия свят и ще оставят своите задачи и после пак трябва да слизат, за да си ги довършат. Аз предпочитам сега да си ги довършат.

Победата над смъртта се определя от тайната на Словото, а свещеният символ на словото е Бог. Когато сте правили зло - злото ще ви посрещне в другия свят, ако сте правили добро - доброто ще ви приеме.

Елеазар Хараш - Умрелите са живи


 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12