Делата на Ариман: Месеци до първото присаждане на човешка глава, до 3 години планират трансплантация на мозък

30.04.2017 г.
2854
Добавена от: Портал12
До края на 2017-а или най-късно в началото на 2018-а година ще се извърши първият медицински опит за трансплантация на човешка глава. Италианският хирург професор Серджио Канаверо ще осъществи дълго подготвяната процедура, което поставя много въпроси не само пред самата медицина, но и върхи логическата посока за развитие на подобен подход в цивилизацията.

Доколко хората преминават нормалните физиологични, а и морални граници, както и с цената на какво, е въпрос на време да разберем. Експерименталната хирургия тепърва набира скорост, а времената на Ариман, описани в древните пророчества ще носят емблемата на първото клониране на човек, което най-вероятно ще се излъчва на живо по интернет ( и което ако се случи ще отбележи края на тази цивилизация).

На база публикувана преди дни официална информация, трансплантацията на човешка глава ще се осъществи до края на годината или най-късно до 10 месеца, като операцията ще е в партньорство с китайския хирург Ксяопин Рен, от медицинския университет Харбин.

Първата трансплантация на глава няма да е с руския пациент Валери Спиридонов, а ще е с китайски пациент, като към момента има няколко готови кандидата. 

Проф. Канаверо смята до 3 години да реализира и първата трансплантация на мозък, ако трансплантацията на глава се окаже успешна. Професорът вече е започнал да събира екип, който да подготви историческата процедура.

До 2 месеца ще се организира пресконференция, на коятоще бъдат обявени повече детайли за предстоящата трансплантация на глава. Според китайския хирург това ще промени хода на медицината. В интернет вече се появиха видео клипове с опитни маймуни, на които са присадени глави от други опитни екземпляри.
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай