Търси

Дарителска кампания събра 200 издания от български автори за читалищата в Добричко

26.05.2016 г.
905
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Повече от 200 издания от български автори,събрани в кампанията "Спечели, за да дариш",ще достигнат до читалищните библиотеки в Добричка област. "Общество на писателите"- Варна, и регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич са партньори в инициативата,която ще улесни достъпа на читателите в малките населени места до съвременната българска литература, съобщават от библиотеката. Кампанията протече заедно с конкурса "По думите ще ги познаете" на "Общество на писателите", който насърчи автори, спечелили признание, да станат патрони на дарението.

Сред дарените книги, издадени след 1989 година,са произведения на Милен Русков, Алек Попов,Стефан Продев,Блага Димитрова, Стефан Кисьов, Мариан Желев, Галин Никифоров, Едвин Сугарев, Захари Карабашлиев, Здравка Евтимова, Петя Дубарова, Калин донков,Любен бешков,Валентина Добринчева и други. В кампанията са събрани и периодични издания за литература.

Регионалната библиотека "Дора Габе" ще разпредели книгите за малките читалищни библиотеки в областта, които не разполагат с нужните средства за попълване на фонда си с нови заглавия.

Свързани публикации

библиотерапия
10.03.2016 г.
2704
1

Библиотерапията в България е трудна мисия, но добра алтернатива на психо-фармакологията

Целта на библиотерапевта е да вдъхне увереност на четящия, че той може да се справи с проблема си, и да разбере, че не е единственият на света с подобен проблем, а напротив – това е предизвикателство в живота на много други хора.
Виж повече
свободни библиотеки в барове и кафенета
16.03.2016 г.
1577
1

Свободна библиотека тръгва от Варна и търси съмишленици

Така се ражда идеята за „Свободна библиотека“. Когато в обедните си почивки човек отиде на кафе в заведение, за отмора там да намери интересно четиво и да го вземе със себе си у дома, след което може да го размени и с приятели.
Виж повече
чети и рециклирай
22.03.2016 г.
1869
2

Кампанията Книги за смет започва на 16 април с нови заглавия и още градове-участници

„Книги за смет“ е най-успешната инициатива, която обединява отговорното отношение към околната среда и любовта към книгите, като същевременно стимулира четенето и рециклирането на отпадъци. Във фейсбук страницата на кампанията организаторите напомнят, че разделното изхвърляне и рецилиране на отпадъци е редно да се случва постоянно, а не само по време на инициативата.
Виж повече
интересни книги за деца
04.04.2016 г.
1840

Диана Петрова: Днес приказката може да бъде докосване или една усмивка! (ИНТЕРВЮ)

Потърсихме Диана, тъй като е един от съвремените любими детски автори, чиито приказки  са широк прозорец, разтворен пред погледа на детето и семейството. Те са едновременно път за спасение, първи житейски уроци и балсам за душата.
Виж повече
Мария Арабаджиева | © 2016 Портал12
23.04.2016 г.
6723

Мария Арабаджиева: Изследваме древни книги, които носят послания за новото познание (ВИДЕО)

В продължение на своята лекция, Мария Арабаджиева обясни, че в нейното издателство се извършват изследвания на книги от VIII, IX, X, XI....до XIX -и век, които са умишлено укривани, за да не могат хората да достигнат до конкретното познание
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12