Търси

Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч

27.03.2016 г.
3783
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч, съобщиха от Общината пред БНР. Община Ловеч и общинската фирма “Еко“ вече са извършили цялостно почистване на единствения парк в града "Стратеш", а вече е започнало засаждане на стотици дървета и храсти, предоставени от дарителя.

Дарението включва няколкостотин храста, 200 хибискуса, 200 туи, 60 кедара, 50 липи, 15 дървета гинко билоба, които са уникално красиви и около 70 храста люляци.

Изпълнителният директор на общинската фирма "Еко“Павлин Иванов съобщи, че подобно мащабно разчистване на парк "Стратеш“ не е правено от години: "Искаме да го направим красив, поддържан и с такива условия, които да привлекат не само ловчалии и техните семейства и деца, но и хора от други градове, които традицционно идват в нашия град заради зоопарка, който имаме. Освен разчистването на сухи дървета, клони и храсти предстои да бъде източено, почистено и отново напълнено с вода и езерото в парка."

"Ще се търсят и средства за преасфалтиране на алеите и други подобрения за посетителите:
Правим така, че и парк "Стратеш“ и алеята "Башбунар“ и изобщо всички красиви кътчета в Ловеч да бъдат много по-привлекателни. Павлин Иванов допълни, че продължава и озеленяването в целия град.

Свързани публикации

живот сред природата
15.03.2016 г.
3629
1

Среща на Живите места ще обедини хората, решени да живеят извън системата

Целта на срещата е да се свържат всички хора от живите места в една система от взаимопомощ, в която с минимални ресурси да си помагат и подкрепят по този път. Възможно е дори в един момент да се избегне и паричната система...
Виж повече
Коментари 5
 • Боби
  30.03.2016 г. 13:28
  И като тръгнат лелки, бабки и каки да кършат люляка, след месец...Язък ще е за всичко!
 • XXX
  28.03.2016 г. 08:37
  Понеже Минчо (кмета) за толкова години нищо не направи, освен да краде, искрени благодарности към този Човек! Най-исрени! :) Бившият кмет преасвалтира Баш-Бунар и година по-късно настилката вече е напукана и се повдига от дърветата. Познайте защо. Да не говорим, че една част от парка е покрита с бетон, вместо асвалтов път.
 • Йорданка Георгиева
  28.03.2016 г. 07:09
  Да е жив и здрав!
 • Teodora
  27.03.2016 г. 22:12
  Mnogo hubavo no ot opit vzemete meeki protiv krajba predi godini s razreshenie na obshtinata zasqhme dravcheta na stratish i sled mesec veche nqmashe i sleda ot tqh
 • Алекс
  27.03.2016 г. 19:10
  Евалата! Хубаво е да знаем, че има и добри хора с възможности, не само мекерета с яхти

Коментари:

Спонсори на Портал 12