Дамян Попхристов: Нашата мисия като нация е да се обединим, духовното да се съхрани и да се предаде (ВИДЕО)

02.12.2016 г.
6612
Добавена от: Портал12
1 коментара
(лекция 1-а част)  (лекция 2-а част)

За Богомилите Христос е ангелска същност, която при спускането си в твърдата материя на Земята смалява самата божествена вибрация няколко милиона пъти, за да може тази божествена същност да влезе в едно човешко тяло
. Тогава се задава въпроса „Коя е Дева Мария?“ Дева Мария не е девойчето от Витлеем, тя е същата такава ангелска същност, за да може да има вибрационно единство, да вибрира със същата вибрация като тази на Христос, за да може да износи тази божествена същност. Знаете историята за непорочното зачатие… Богомилите казват:
Първенствуващата енергия в света, съзидаващата енергия е женската енергия. Тя създава модела. Мъжката енергия с нейната напористост – агресия, сила и т.н. трябва да реализира модела. Накрая женската енергия отново е тази, която ще сложи щрих, за да може новополученото цяло да бъде хармонично, балансирано (по отношение мъжка / женска енергия) и да бъде красиво. Защо? – Защото е създадено с любов и да носи радост. Хармонията предизвиква радост.

Едно нещо Бог никога не може да прости и това нещо е да не се радваме. Светът е създаден с любов и за радост. Ние трябва да се радваме. Радвайте се – казват богомилите – защото това е шанс. Вие сте се върнали в тази човешка форма, за да отработите нещо и след това да се доближите до Бога. Това е шанс да се доближите до Бога.

Смисълът е в това сам да разрешиш проблемите. Дадени са ти тези сили и възможности, справи се и се радвай! Защото имаш този шанс!

Самоубийството са го считали за голям Божи грях, защото чрез него се нарушава този ред. Самоубийството разрушава това, което съзиданието е създало.

Апостол Павел казва: Благодарете и се радвайте!
Животът не е плътта, която носим, а онова другото вътре в нас – уникалното и вечното. Плътта е някаква временна калъфка. Смъртта маха тази калъфка, но животът ни продължава. Това идва от Орфей. Той първи заговаря, че ние хората сме божествени създания, че нашият живот (душевния) е вечен и че ние сме напъхани в едни калъфки, от които трябва да се отървем по пътя на пречистването. Същото нещо говорят и богомилите. Това, което представлява орфизмът няма никакво противоречие с единобожието, християнското. Първите, които го приемат са траките беси. Те имат Библия, която се нарича Библия – Бесика.Нашата мисия като нация е да се обединим, духовното да се съхрани и да се предаде. Това е нашата връзка с Атлантите. Ние някога сме били от първите колена. Когато атлантите – онези, оцелелите, предназначените да предадат познанието си на нашата пета раса – са тръгнали от Запад на Изток, попадат първо при нас, защото както е казал Херодот, траките (разбирайте и българите) са най-многобройният народ след индийците. Атлантите пристигат и първите, на които предават това познание са нашите далечни предци.


Когато атлантите приключват с мисията си, от този момент нататък, започва мисията на българите.
Тя има за цел да върне това познание в Европа със следният важен момент: държавно устройство, начело на което стои цар-жрец, защото царят направлява, а жрецът наставлява. Комбинацията от управник и наставник в едно лице дава перфектното управление. Затова българските канове са били обучавани и като жреци. Те са минавали през специално обучение, за да знае какво е горе и да го приложи долу, защото това е атлантският принцип на Хермес Трисмегист. Първият от седемте принципа на Хермес Трисмегист е: Каквото горе, това и долу. Както е организирана небесната реалност, така тя трябва да се възпроизведе в земната. Това е нашата мисия – на българите.


 
Свързани публикации

16.11.2016 г.
24156

Проф.Дамян Попхристов: Боян Мага и учениците му са тук и работят сред нас (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви интервю на Таня Борисова с проф. Дамян Попхристов по темата за това кой е Боян Мага, наследството на богомилите и връзката със Свети Иван Рилски...Велико Търново, 13.11.2016
11.04.2016 г.
7245

Дамян Попхристов: Нашата цел е изграждането на духовни мостове! (ВИДЕО)

"Нашата цел е изграждането на духовни мостове между хората и народите!" Това заяви проф.Дамян Попхристов по време на откриването на семинарната част от втория ден на Международната конференция "Българският дух в Европа през вековете", която се проведе в сградата на Община Велики Преслав.
 
11.04.2016 г.
23650

Дамян Попхристов: Посланието на богомилите е за всемирна Любов и ненасилие! (ПЪЛНА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ+СНИМКИ)

Каква е мисията на българите? Какво е заложено в генетичната ни памет? Какво е посланието на богомилите? Кой всъщност се преражда в Преподобна Стойна?....

​Отговори на тези въпроси вижте в лекцията на проф.Дамян Попхристов - "Богомилското учение - Езотерично Християнство", дадена във втория ден на Международния форум "Българският дух в Европа през вековете"
28.11.2016 г.
17638

Дамян Попхристов: Време е да се обединим, за да оцелеем. 2017 е ключова преходна година! (ВИДЕО)

Представяме ви много интересно и важно видео за духовното обединение, за наследството на трако-атлантите, за уникалното откритие от миналия месец на остров Сардиния в Италия, където има мегалитни комплекси, елементи, от които са еднакви с тези на енергийния център Белинташ в Родопите
Коментари: 1
  • Velika
    04.12.2016 г., 03:10 ч.
    2     0

    Prosto strahotno! Niama kak po-tochno da se izrazi kavo znachi Hristovo saznanie i kak da go postignem. Blagodaria!!!!!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай