Търси

Дамян Попхристов: Майката на Леонардо ДаВинчи е българка, целият Ренесанс е повлиян от богомилите (ВИДЕО)

28.05.2018 г.
95800
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
През 1080-а година България пада под византийска власт и целия български аристократичен двор отива в Италия. Това ни го разказа в родната къща на Леонардо Да Винчи, уредничката на музея, която казва 'Вие знаете ли, че майката на Леонрадо Да Винчи е българка?" и разказва следната история: Същият този Самуилов род, който се изнася към Италия, се установява в централна Италия, затова се наричат булгари и до ден днешен има такива фамилии, макар, че италианците твърдят, че нямат нищо общо с България. До ден днешен има един род, който се нарича - родът Фризига, който има документ от Ватикана за оригинален аристократичен произход от Самуиловия род - ето тези наследници отиват в университета в Болоня (да правят проучването).

Майката на Леонардо Да Винчи, за която самият той се прекланя пред нейната интелигентност - е посветена богомилка. Това се знае от самия Леонардо Да Винчи, който макар да не казва, че тя е богомилка, той говори за Никодимовото Евангелие, което е богомилското евангелие и самият Леонардо Да Винчи става висш посветен в Ордена на Изтока, т.е. част от пазителите на най-висшето езотерично познание:
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
1
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 5
 • Павли
  29.05.2021 г. 13:28
  Този човек много го бива да създава митове и легенди. Единствен източник - уредничката на музея! Майката на Леонардо била българка, че и от аристократичен произход! Всички авторитетни източници твърдят, че е била от ниска класа - местна селянка или робиня от източен произход, за който много се спекулира какъв точно.
 • Бухал
  13.02.2021 г. 21:25
  Обожавам да слушам този човек.Мисля,че в съвремието си нямаме такъв оратор.Знания,умения да ги поднесе по такъв блестящ ,разбираем начин.Изобщо -възхищение и наслада от такова общуване.Поклон!
 • Атанас Витанов
  26.12.2020 г. 13:09
  Не е само той в Италия доколкото ми е известно.
 • Mr Pass
  26.12.2020 г. 08:39
  It is True
 • Иван Тренев
  11.05.2019 г. 22:16
  Уважаеми господине Дамян Попхристов, слушам и прослушвам многократно лекцията, която сте изнесли публично. Много съм впечатлен. Преди всичко от Вашето умение ДА ГОВОРИТЕ: ясно, пълноценно и разбираемо дори от хора, които за първи път навлизат в темата. Мисля, че това е дар слово - простете, че се опитвам да обяснявам тези неща, но днес навсякъде в България не се срещат хора като Вас - да могат да говорят ясно, просто и разбираемо. Това е едно. Другото, което ме владее от Вашата лекция е огромното знание в неговото историческо и духовно развитие.

Коментари:

Спонсори на Портал 12