Дамян Попхристов: Майката на Леонардо ДаВинчи е българка, целият Ренесанс е повлиян от богомилите (ВИДЕО)

28.05.2018 г.
155413
Добавена от: Портал12
1 коментара
През 1080-а година България пада под византийска власт и целия български аристократичен двор отива в Италия. Това ни го разказа в родната къща на Леонардо Да Винчи, уредничката на музея, която казва 'Вие знаете ли, че майката на Леонрадо Да Винчи е българка?" и разказва следната история: Същият този Самуилов род, който се изнася към Италия, се установява в централна Италия, затова се наричат булгари и до ден днешен има такива фамилии, макар, че италианците твърдят, че нямат нищо общо с България. До ден днешен има един род, който се нарича - родът Фризига, който има документ от Ватикана за оригинален аристократичен произход от Самуиловия род - ето тези наследници отиват в университета в Болоня (да правят проучването).

Майката на Леонардо Да Винчи, за която самият той се прекланя пред нейната интелигентност - е посветена богомилка. Това се знае от самия Леонардо Да Винчи, който макар да не казва, че тя е богомилка, той говори за Никодимовото Евангелие, което е богомилското евангелие и самият Леонардо Да Винчи става висш посветен в Ордена на Изтока, т.е. част от пазителите на най-висшето езотерично познание:
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
Коментари: 1
  • Иван Тренев
    11.05.2019 г., 22:16 ч.
    1     0

    Уважаеми господине Дамян Попхристов, слушам и прослушвам многократно лекцията, която сте изнесли публично. Много съм впечатлен. Преди всичко от Вашето умение ДА ГОВОРИТЕ: ясно, пълноценно и разбираемо дори от хора, които за първи път навлизат в темата. Мисля, че това е дар слово - простете, че се опитвам да обяснявам тези неща, но днес навсякъде в България не се срещат хора като Вас - да могат да говорят ясно, просто и разбираемо. Това е едно. Другото, което ме владее от Вашата лекция е огромното знание в неговото историческо и духовно развитие.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12