Да проявяваш Истината, означава да откриеш Изначалното си състояние на Свобода и Мистериозност

03.11.2019 г.
9029
Добавена от: Борислав Борисов
Пътят изявява лицето си, когато ти намериш пробив в собствената си Същност, в собствената си Истина. И когато зърнеш Истината в себе си, ти вече започваш да разкъсваш всички вериги на миналото и бъдещето, защото Истината е велик Освободител. 

Истината не е жител на света и вселената. Тук тя е само гост. Истината е велик наблюдател на всички явления и тя само знае кого да посети и да го обогати с нещото, което го няма в света и вселената.

В Истината има едно Безмълвие, което го няма в света и вселената. То е Четвъртото Безмълвие - Безмълвието на Чистия Дух.

При Истината ти не се развиваш, ти се проявяваш. Да проявяваш Истината, означава да откриеш Изначалното си състояние - състояние на Свобода и Мистериозност; състояние на Простота и Лекота. Истината е лека като ефира. Тя има погледа на ефира.

Истината няма история, защото тя не принадлежи на времето и сътвореното. Истината е част от Мистерията. Истината не е красноречие, те е Дълбочина на Искреността и Любовта. Истината е Величието на Изначалното състояние - лекото и освободено от бреме състояние. То е състоянието на Безсмъртието.

Да видиш Истината в себе си, това е Свещеният подвиг на живота. И когато това се случи, човек изведнъж осъзнава простотата на живота и явленията. Тайната на живота е в едно скрито качество на съзнанието. И който открие това, той ще лети с крилата на ефира.

Първият Старец - Беинса Дуно, чрез Елеазар Хараш

из Книга за Старците - Мъдростта на старците
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12