Търси

Най-голяма ДНК верига, съставена на плажа във Варна, влезе в рекордите на Гинес

Още по темата ...
Силицият в човешката ДНК

Тайнственият силиций: Връзката между духовното и физическото в ядрото на Земята

Виж повече
Новите геномни технологии си играят на Бог

Новите геномни технологии си играят на Бог. Планират в бъдеще и дизайнерски бебета (ВИДЕО)

Виж повече

Румен Стоилов: Слънчевите изригвания окъпват и събуждат нашето ДНК (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
23.04.2016 г.
2349
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Идеята за съставянето на ДНК верига от хора носи символизмът на обединението и свързаността между хората, по логиката на свързаността на ДНК веригите.

Днес на Южния плаж във Варна 4000 човека подобриха световния рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора". Организатор на грандиозното събитие e Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна . Събитието премина под мотото "Бъди част от бъдещето", чрез което организаторите обединиха хора от всички възрасти в едно цяло.

ДНК - Варна - Гинес

Рекордът беше отчетен и признат от официалния съдия на Гинес г-н Джак Брокбенг, който връчи официалния сертификат на Гинес на ректора на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов. 4000 човека от различни националности чуха българския химн и химна на Европа, след което от птичи поглед се видяха 8 български знамена, образувани от хора.

Участниците и публиката бяха подгрявани от талантливите млади певци Траян Костов и Христина Христова, бийтбоксърът Искрен Тончев - Искрата и група Ice Cream, които заснеха кадрите за новата си песен „Танцува ми се". Танцовият ансамбъл на Медицински университет – Варна изпълни традиционни фолклорни танци, които вплетоха българската народна музика в изключителния спектакъл край морето.

Рекордът на Гинес във Варна е факт благодарение на отличната инициатива и организация на Медицински университет – Варна в подкрепа на Варна - „Европейска младежка столица 2017".

Мероприятието се осъществява със съдействието на Община Варна.

Снимките са предоставени от МУ - Варна.

Свързани публикации

Елисавета Зангелми - книга за кристалите, НДК, София
14.12.2015 г.
4810

Елисавета Зангелми представи книга за кристалите, тяхната енергия и връзката с човешкото ДНК

Елисавета Зангелми представи книгата си „Кристалите и техните лечебни свойства“ в последния ден на 43-тия Софийски международен панаир на книгата в НДК. Кристалната решетка на камъните е много подобна на нашето ДНК
Виж повече
генетичен код на българите
24.03.2016 г.
13568
4

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

Според Дамян Попхристов наследството на българите в наши дни се предава чрез генетичния код, който носим. Той е наистина уникален, свързан е с мисията ни и с това, че българите наистина сме богоизбрани
Виж повече
Коментари 1
  • Краси Мирчев
    26.04.2016 г. 10:43
    Най-дългата и най старата в Света... ;)

Коментари:

Спонсори на Портал 12